top of page

ÚPLNĚK V RAKU - 22.12.2018, 18:48


ÚPLNĚK - celistvá fáze měsíce, která vytahuje ven všechny naše emoce a pocity, nálada se mění z minuty na minutu, naše názory taktéž. Úplněk ukazuje vše schované, námi potlačené, svítí přesně na to, co potřebuje vyjít ven. A to je ta jeho úžasná schopnost. Po celý měsíc jsme totiž jeli v jednom určitém módu. Ne vždy jsme dávali najevo přesně to, co si myslíme nebo cítíme - buď jsme nemohli nebo jsme usoudili, že bude lepší si to nechat pro sebe. Dny okolo úplňku a den samotný ale vše bouchá. Úplněk čistí vše zasuté a díky situacím tak i ulevuje našemu naplému tělu.

Každý úplněk je jiný, každý přináší několik hlavních témat, podle toho, v jakém znamení se právě nachází. Tento měsíc se ocitáme v posledním měsíci roku 2018. V prosinci, který s sebou přináší i poslední úplněk.


Je jím ÚPLNĚK nacházející se ve vodním znamení RAKA, který představuje několik témat.


Jsou jím témata:

"VNITŘNÍHO DÍTĚTE", "ZRANITELNOSTI A ŽENSKÉ ENERGIE" a "VZTAHŮ".



VNITŘNÍ DÍTĚ


Kde nám bylo v dětství nejvíce ublíženo? Jaké emoce jsme často museli potlačit a jako dítě neprojevovat? Co nás v našem dětském období nejvíce mrzelo? A co nám opravdu chybělo?


Tyto dny okolo se ukázalo, jak máme zvládlé své dětství. Zda jsme odpustili vše to, co se nám v něm stalo, čím jsme si v něm prošli. Schválně se nám teď děly situace, které nám toto období nějakým způsobem připomínaly nebo v nás někdo vyvolal podobné pocity, které jsme v něm cítili - nespravedlnost, vina, křivda, nebo třeba i zapomenutá radost a pocit bezpečí.


ZRANITELNOST


Dále je znamení Raka o naší zranitelnosti a citlivosti. Ta může být námi často potlačena, abychom unesli vše to, co potřebujeme zvládnout. Je s tím i silně spojeno téma ŽENSTVÍ neboť Rak je symbolem mateřství, matky, ženy. V dnešní době již nejsou typické ženské a mužské energie. Vše se vzájemně propojuje a míchá. Málokdy vidíme ženu, která by vyzařovala typicky ženskou energii, a to samé muži. Ženy začaly v posledních letech přebírat "tradiční" mužské práce, ale také chování, postoje, hodnoty, opět to samé i muži. Tento úplněk nám vlivem nedávných situacích ukazoval, co je vlastně mužská a ženská energie a zda sami víme, jaká v nás převažuje a proč.


VZTAHY


Dalším, typickým račím tématem jsou vztahy. Pečujeme, máme větší pochopení pro druhé, ale i pro sebe a své jednání a postoje. Je pro nás důležité cítít domov, bezpečí, ale také pouta rodiny.



Nejvíce se úplněk dotýká znamení Raka. Jeho zrozencům se tyto dny zobrazily rodinné vzorce, které okoukali a převzali je za své. Taktéž ukončují nebo mohou vnitřně ukončovat nějakou důležitou etapu. Opačným, protilehlým znamením jsou Kozorozi. I jich se tato plenatární konstelace týká. Přináší jim do života řešení nové životní cesty a také mnoho otazníků. Přichází čas si odpovědět na otázky, na které dříve odmítali znát odpověď.



Tento úplněk také nám všem připomíná, že rok 2018 opravdu končí a s ním i další část našeho života. Jakým směrem se vydáme nyní? Budeme pokračovat po cestě, po které aktuálně jdeme nebo ji změníme a vytvoříme si cestu novou? Kde jsme spokojeni a kde naopak nespokojeni? I na tyto otázky bychom si měli pro sebe, v tichu, odpovědět. Tento čas je nejvíce vhodný k zamyšlení jak dál.


Přeji Vám všem, abyste vykročili do nového roku s klidným srcem a čistým svědomím. Aby ještě dny, které do nového roku zbývají jste si užili v co největší lásce a pohodě!


Mějte se krásně!


Autor: Tereza

bottom of page