top of page

ÚPLNĚK V BLÍŽENCÍCH (27.11.2023, 10:16 hodin)


FÁZE MĚSÍCE = ÚPLNĚK


Úplněk v nás přirozeně vyvolává touhu po ukončení, uzavření nějaké etapy, nastavení si nových, vnitřních pravidel. Úplněk přináší mnohem horlivější emoce než novoluní. Náš vztek, sebelítost, hysterie, která nebyla v posledním měsíci projevována, se může dny okolo úplňku dostávat ven, naše pocity jedou na maximum.


Vždy ale také záleží, v jakém znamení se měsíc zrovna pohybuje. Listopadový Úplněk se aktuálně odehrává ve znamení Blíženců. Důležitý čas pro Blížence a protilehlé Střelce.



ENERGIE BLÍŽENCŮ


V měsíci listopadu, protože Slunce prochází ohnivým Střelcem, se na druhé straně Měsíc pohybuje vzdušnými Blíženci.

Blíženci jako znamení vzdušné, stojící na 3. příčce ze všech 12 znamení, souvisí se vzděláváním, seberozvojem, komunikací, sdílením a veškerým posunem vpřed. Obecně bychom tedy mohli říci, že tento Úplněk působí na tyto oblasti a přeje nějakému završení v oblasti našeho vnímání, dochází k pochopení, uvědomění a „aha“ efektu. Něco nám dochází, něco je nám jasné a my tak můžeme pustit co bylo a vydat se na cestu, která je pro nás připravená dál. Obecně bývá blíženecká energie pohodová, tyto dny se však na obloze odehrávají tak trochu planetární turbulence a tak pohoda jde stranou.



AKTUÁLNÍ ATMOSFÉRA

VLIVEM PLANETÁRNÍHO POSTAVENÍ


V rozhovorech dochází k nepochopení, plány nevycházejí, domluvené schůzky se ruší, technika stagnuje. Věci, ale i myšlenky uchopujeme zbytečně složitě. Zamotáváme se ve svých analýzách a poddáváme se chmurům.


Spojení Merkur-Neptun způsobuje onen zmiňovaný chaos, Saturn-Mars pak vytváří pocity frustrace a negace. Tato nálada se může projevit před Úplňkem nebo až po Úplňku, záleží na našich individuálních horoskopech.


A já také dodám. Záleží na našem osobním úhlu pohledu a postoji. Chceme se cítit spokojeně a šťastně? Tak se snažme a udělejme pro to něco. Plaetární spojení nám to sice ztěžuje, ale kdo v důsledku rozhodne o tom, jak se bude na prožívané situace dívat a cítit se? Pouze a jen my.


Napadl nám sníh, pomalými krůčky začínají na dveře klepat nejkrásnější a nejmagičtější svátky v roce. Zapálit svíčku, udělat si dobrý čaj, potěšit své chuťové buňky něčím na co máme chuť a vychutnat si tuto atmosféru, která se začíná objevovat ve vzduchu. I přes obtíže si to prostě udělejte hezké.



Hezký předúplňkový den!

Autor: Tereza

bottom of page