top of page

ÚPLNĚK V RAKU (7.1.2023, 00:07 hodin)



Hezký páteční den. Máme těsně před lednovým Úplňkem v Raku, který otevírá celý rok 2023 a ve stejném znamení ho bude i v prosinci uzavírat.



ENERGIE ÚPLŇKU


ÚPLNĚK je celistvá fáze měsíce, která probíhá jedenkrát za měsíc a vytahuje ven všechny naše potlačené emoce a pocity, které jsme nezpracovali během uplynulého měsíce. Zároveň otevírá každý měsíc vždy několik témat k řešení, podle toho v jakém znamení se zrovna nachází. Pokud jsou okolo luny planety v harmonii, je čas úplňku energie příjemná, pokud však probíhá konstelace napěťově, může být naše nálada a rozpoložení v podobném stavu – v napětí a tlaku.


Lednový Úplněk, kterému se dříve přezdívalo Vlčí Úplněk se odehrává ve znamení Raka. Toto znamení souvisí v astrologii se 4.domem a vládne mu samotný měsíc.



 

Jeho hlavním tématem jsou:


EMOCE a POCITY, téma RODINY, DOMOVA a RODINNÝCH VZTAHŮ.

Pro někoho i téma RODIČOVSTVÍ, MATEŘSTVÍ nebo DĚTSTVÍ.

 

Na tyto oblasti se již může upírat Vaše pozornost formou aktivního řešení nebo analyzování skrze Vaše myšlenky. Pokud se sebou aktivně pracujete a chcete se posouvat, je dobré se do těchto témat položit a pokládat si otázky, které jsou s těmito oblastmi spojené. Kdo bude chtít na tématech více pracovat a více se realizovat, níže přikládám odkaz s otázkami.



JAK VYUŽÍT ENERGII ÚPLŇKU


Úplněk kromě toho, že jsme při něm většinou rozladění, napnutí či špatně spíme, má jednu výbornou schopnost, a to vytahovat z nás ty nejhlubší vzpomínky či podvědomé vzorce jako je strach, naše zapomenuté touhy či potřeby. Dny okolo Úplňku je hlas našeho podvědomí silnější a my můžeme zaslechnout jeho slova, spojit se s ním a zjistit, jak a co máme reálně nastavené. Úplněk je nejlepší čas pro uzavírání našich témat, rozhřešení, odpuštění, pro vše co je stále otevřené a potřebujeme si v tom udělat pořádek.



AKTUÁLNÍ KONSTELACE KOLEM ÚPLŇKU


Tento čas je Úplněk hezky aspektován planetou Uran, která souvisí se změnami, originalitou a rebelstvím. Můžeme v sobě cítit potřebu udělat nějakou revoluci, všechno překopat, přenastavit, jen pozor.. Tento čas je také Merkur v retrográdním chodu, do toho i planeta Mars, plus Venuše ve Vodnáři. Nemusí se příliš dařit našim vztahům a není ani nejlepší čas pro zásadní rozhodnutí jako je svatba, zasnoubení, koupě domu, prodej něčeho movitého (doporučuji nic z toho nedělat v období 3.1.-konec ledna).


Ve vztazích řešíme téma zodpovědnosti, závazku, spolupráce slibu vs. svobody, samoty, ega.


Zdravotně pozor na trávicí orgány, ženské orgány (prsa, děloha) a psychiku.


 

ODKAZ NA OTÁZKY PRO VĚDOMOU PRÁCI NA SOBĚ:





Hezký páteční den a pohodový Úplněk!


Autor: Tereza

bottom of page