top of page

ÚPLNĚK VE VÁHÁCH (16.4.2022, 20:54 hodin)



Svojí prací jsem přišla o veškeré své iluze a naivní představy. Především o zidealizované představy o vztazích, což pro mou Venuši ve Štíru, která vnímá city a lásku obecně velmi intenzivně, byl celkem šok. Pomalu, životními lekcemi a vypozorováním jsem se dostávala k tomu, že „šťastně až do smrti“ je spíše jen v pohádkách. Čímž ovšem nezavrhuji šťastné vztahy. Jen je to mnohem komplikovanější než jít, potkat se, mít dvě děti, psa, dům a spolu takhle být šťastně než spokojeně umřeme. Možná je toto představa většiny z nás (především žen než mužů), ale je tomu ve skutečnosti tak? Není to spíše přání než jak se pak odehrává realita? Nejen, že si taháme různé závazky a karmické lekce z minulých životů, ale jsme také častokrát vychováni výchovou, že lásku si musíme zasloužit. Protože když sníme polívku, jsme hodné holky. A když tátovi ukážeme, že chlap nebrečí, bude nás mít rád.

To, jaký máme vztah k sobě,
takového partnera si i přitáhneme.

Vztahy jsou mnohem komplikovanější, než se zdá. Učíme se spolu komunikovat, vyjadřovat své potřeby a touhy, společně se učíme spolupracovat. To, jaký máme vztah k sobě, takového partnera si i přitáhneme. Jasná a jednoduchá rovnice. Co neumíme, to se učíme životem a situacemi v něm. A kde se nejvíce učíme, tak to jsou právě naše vztahy.

A právě dnešní Úplněk, který se tento měsíc odehrává ve znamení vzdušných VAH, nám strká před oči naše vztahové záležitosti. Děláme si jasno ve svých vztazích, spějeme k rozhodnutí, přemýšlíme nad tím, co od svých vztahů očekáváme, nastavujeme si vztahové hodnoty, diskutujeme s partnery o tom, co a jak cítíme či jak bychom chtěli, aby náš vztah vypadal. S Váhami jsme na pomyslné křižovatce. Co je pro nás to pravé?


ÚPLNĚK VE VÁHÁCH


V Úplňku ve VÁHÁCH se často otevírají všechna ta vztahová témata, všechny ty otázky, které celou dobu zněly pouze v naší hlavě. Kromě hledání odpovědí mohou být aktivní ale i naše nastavené vztahové vzorce. Ty nemusí být při střetu se vztahovými vzorci druhého člověka dvakrát příjemné. S nehezkým uvědoměním a přiznáním vyplouvají na povrch naše projevy ega - všechny ty obranné mechanismy, které slouží jako zátarasy, aby nám nikdo neublížil. Těmito obranými postoji může být netolerance, negace, tvrdohlavost, kritika či zarputilé držení vlastní pravdy. VÁHY jsou symbolem rovnováhy a tu bychom se měli pokusit dostat i do svých postojů a vztahů s lidmi kolem nás. Právě tyto dny totiž skvěle osvítí naše dilema mezi potřebou se sebe-prosadit a hledat kompromis. Zeptejte se sami sebe na to, zda někdy nechcete spíše hrdě a vítězně partnerovi dokázat, že máte pravdu, než s ním hledat shodu. Zaměřte se na to, jaký vztah spolu máte a zda ho někdy nepovažujete spíše za protivníka než partnera. A pokud ano, a více než spolupráce u Vás vítězí boj, zkuste se na tyto postoje nyní zaměřit.

Jaké otázky Vám mohou s uvědoměním pomoci?

Na co je přesně dobré se zaměřit?


Aby ten článek tady nebyl dlouhatánský (což už stejně je :D), zbytek se dočtete ZDE.

Zde naleznete otázky podněcující k přemýšlení o nastaveních, které máte ve svých vztazích.

Krásný den!


Autor: Tereza


bottom of page