top of page

1. MÁJ + NOVOLUNÍ V BÝKU



Krásný 1. Máj Vám všem.


Tyto dny jsem si naordinovala digitální detox. Články vztahující se k včerejšímu svátku "Čarodějnic" a býčímu Novoluní nebyly tímto zveřejněny. Přemýšlela jsem, že už sem povídání v původní podobě dávat nebudu, ale vzhledem k tomu, že energie Novoluní se nás drží vždy ještě několik dní po, shrnu to základní a večer si dáme klasický výběr ze 3 karet.



_____________________


1. MÁJ


Včera večer jsme oslavili Filipojakubskou noc, Valpuržinu noc nebo také jinak zvaný Beltain - svátek lásky, plodnosti, zrození a sexuality. V dřívějších dobách se na příchod tohoto dne všichni těšili, neboť běžně dodržované společenské normy jako by tento den neexistovaly a lidé se stávali svobodnými a volnými. Tančilo se kolem ohňů, zamilovaní se scházeli v předvečer 1. máje v luzích a hájích a oslavovali svou lásku. Ráno na 1. máje zamilovaní zpečetili svůj vztah ještě na poli, aby dobře přes rok rodilo a pak se chodilo přes den do alejí a sadů, kde se líbalo pod rozkvetlými stromy, nejčastěji třešněmi. Tento zvyk je nám všem známý do dneška a smysl přes všechny ty roky zůstává stále stejný: oslavit život se všemi krásami, co nám nabízí, do čehož bezesporu patří i láska. Polibek pod rozkvetlým stromem by měl do našeho života přinášet krásu a životní sílu, a našemu vztahu oživení a hloubku.


______________________


NOVOLUNÍ V BÝKU


Vztak ke svému tělu, bydlení, finance, hodnoty. Témata, které jsou díky včerejšímu Novoluní aktuální. Řešíte je? Já v poradně celkem ano. Hodně lidí se teď stěhuje, řeší svá bydlení, předělává, rekonstruuje nebo zvažuje koupi či prodej nemovitostí. Zároveň řeším v poradně i finance a přístup k nim. Všimla jsem si, že Ti co se bojí a v jejich hlavě vítězí strach a přílišná kontrola nad tím, jestli vše finančně zvládnou, tak k nim peníze přicházejí méně než k těm, kteří mají k financím více otevřenější a důvěřivější přístup. Je dobré nad tím tyto dny popřemýšlet. Vítězí strach nebo důvěra?

_________________


Budu opět ráda za Vaše postřehy a za pár hodin se těším u karet.



Autor: Tereza

bottom of page