top of page

21.1.2019, 06:15 - ÚPLNĚK VE LVU


Poslední úplné zatmění Měsíce tohoto desetiletí spatříme zítra v časných ranních hodinách. A bude to opravdu podívaná. Na mnoha místech naší krásné České republiky budeme po dobu 1 hodiny mít šanci pozorovat červené zbarvení měsíce, s odstíny pozemských červánků okolo něj. Další úplné zatmění budeme mít možnost vidět až v roce 2025.


CO JE TO ÚPLNĚK?


Úplněk v nás vyvolává touhu po ukončení, uzavření nějaké etapy, nastavení si nových, vnitřních pravidel. Úplněk přináší mnohem horlivější emoce než novoluní. Náš vztek, sebelítost, hysterie, která nebyla v posledním měsíci projevována se dostává dny okolo úplňku ven, naše pocity jedou na maximum. Při Úplňku se nedoporučuje provádět žádné operace. Naše tělo je mnohem citlivější, na vše reaguje mnohem více než normálně. Porody při úplňku jsou často velice náročné, úplňkové děti výjimečné.


CO NÁM ŘÍKÁ ÚPLNĚK VE LVU?


LEV, ve kterém je zítřejší Úplněk postaven, je 5. znamení zvěrokruhu, jehož hlavní témata jsou PARTNEŘI, DĚTI, KREATIVITA A JÁ. Živlem Lva je oheň, klíčové slovo u tohoto znamení „chci.“ Je to znamení, které raději přikazuje než poslouchá, znamení, které je nejhrdějším z celého zvěrokruhu, které je rádo chváleno a obdivováno. Na druhou stranu jsou Lvi úžasně kreativní, pekelně zábavní a milující. Pro své blízké by se rozdali, nicméně pro sebe ovšem taky. :D A i když to zní celkem vtipně, právě to bychom se od Lva měli učit. Kdo z nás může říct, že se opravdu miluje? Zbožňuje? Že myslí v první řadě na sebe a pak až na ostatní? Tím neříkám, že Lev je pokaždé myslící pouze na své osobní blaho, jeho podstata je však o tématu JÁ a tak k sobě i ve většině případech v životě přistupuje.


ÚPLNĚK VE LVU v nás otevírá naše touhy, přání, připomíná nám naše dávno zapomenuté sny. Právě lví formulka „JÁ CHCI“ bude dny okolo úplňku velice silná a v plno ohledech prospěšná. Měli bychom si připomenout, jaké jsou vlastně naše cíle, jaké máme přání, co bychom chtěli v životě zažít. U tohoto přemýšlení se doporučuje položit si tyto otázky:

Přibližujeme se nějakým způsobem ke svým snům? Co děláme pro to, abychom nestáli na jednom místě a stále se učili a poznávali? Dělejte, co cítíte, že vám dělá dobře, a už se nehoňte za přeludem!


Lev je také romantik, dny okolo nám přinesou potřebu trávit společný čas s partnerem a pocítíme více než kdy jindy silnou touhu být milováni. Kdo se snaží o miminko, je období Úplňku ve Lvu nejvhodnější konstelací. LEV vládne plodnosti a početí a s jeho energií je vysoká pravděpodobnost, že se dílo zadaří.

V neposlední řadě je důležité zmínit již zaznělé téma kreativity. Malujte, zpívejte, tancujte, vařte, tvořte. Energie ohnivého Lva z nás může dostat naše obavy a strachy, s jeho působením se naše energie očistí a opět nastartuje!


Co je však tím nejdůležitějším tématem, které nám má LVÍ ÚPLNĚK připomenout?

NAŠE VNITŘNÍ DÍTĚ. Vzpomínáte si, jací jste byli, když jste byli malí? Čím jste chtěli být? Co Vás bavilo? To, co jsme přibližně do svých 10 let dělali je i to, co si naše duše z minulých životů pamatuje jako jí blízké. Vzpomeňte si a probuďte v sobě opět své vnitřní dítě. Protože to nikam neodešlo, jen už mu nevěnujeme takovou pozornost.. a tak čeká, až ho opět probudíme. Tak co třeba teď?


Autor: Tereza

bottom of page