top of page

RYBY


Vítám Vás všechny u nového článku ze série ZNAMENÍ ZVĚROKRUHU.

Každý měsíc Vám přibližuji vždy jedno znamení a jeho hlavní úkoly. Dnes pokračujeme a zároveň uzavíráme celý zvěrokruh znamením RYBY, které stojí na 12. příčce ze všech 12 znamení.




Ryby jsou z celého zvěrokruhu posledním, dvanáctým znamením, kterému vládne planeta Neptun. Tato planeta je spojena s nevědomím, tajemstvím a hlubokými vodami. Symbol 12, pak značí symbol konce-znovuzrození a v tarotu s kartou VISELEC, která říká, že člověk si prožije své bolestivé z minula, aby mohl znovu povstat a narodit se. Podívat se na to všechno s moudrým nadhledem. I v astrologii můžeme znamení Ryby spojit se symbolem uzavření, neboť Ryby dokončují svou karmickou cestu a tím tak mohou přejít do stavu nekončícího štěstí.


Aby svou náročnou cestu zvládli, dostali dar. Velice silný dar, který pokud chtějí aby jim dobře sloužil, se musí naučit dobře používat. Mají k tomu ale veškeré vybavení, neboť si prošli cestami všech 11 znamení a jsou již poučeni. Nicméně tento dar o kterém píšu – intuice – může být tak silný, že je může při špatném ovládnutí táhnout do hlubokých vod. Není žádným překvapením, že Ryby velice často prochází opravdu těžkým osudem, plným bolestných zážitků a smutných životních situací, nicméně si toto znamení musí uvědomit, že toto jsou pouze nevyřešené problémy, které se jim nahromadili z minulých životů a nyní je šance je zdárně všechny vyřešit. Ačkoliv tedy mají Ryby dar, který jím může mnohé usnadnit - stejně tak je může dovést na scestí. Právě proto se Ryby často ocitají na křižovatce. Jedna cesta vede tudy, druhá zase tudy. Buď a nebo. To je i jejich symbol dvou ryb směřující každá na opačný konec.


A jaký mají tedy úkol kromě toho naučit se používat svůj dar?


Nechat život plynout – avšak ne lhostejně a pasivně, ale být AKTIVNÍ a mít ve svém životě AKTIVNÍ PŘÍSTUP. Vždy však s pokorou k překážkám osudu, které však ale pouze uzavírají jejich celý cyklus. To je velké téma, které Ryby musí zvládnout. Rybám více než jiným znamením pomůže neustálá cesta sebezpoznání. Tím tak přijmou svou minulost a snadněji rozpoznají, na jakou cestu se vlastně vydat. Bohužel hodně Ryb, které jsem potkala, ať už jako klienty nebo své blízké, jsou duše neuvěřitelně ojedinělé, zajímavé, jiné, ale... po svých několika životních karambolech se stávají netečnými, uzavřenými sami do sebe, naprosto izolovaní od světa a jejich počáteční duchovní víra se opravdu stává prokletím. Přitom životní úkol Ryb je stát se tím, kdo bude druhé inspirovat a bude se snažit jim ukázat v někdy tak děsivé hlubině ten správný směr. Bohužel se mnoho Ryb do těchto hlubin samo ponoří a nedaří se jim pak vyplavat opět nahoru. Přitom.. už od malička jsou na tento karmický úkol připravováni.


Ryby se podobně jako Kozorozi a Vodnáři (10. a 11. znamení zvěrokruhu) rodí do rodiny, kde je opět problém s mužskou částí rodiny – otcem. Otec Rybu nikdy nepřijme stoprocentně. A můžou mít na povrch klidně skvělý vztah, ale Ryba vnitřně, někde v hloubce tuší, že je to vztah hluboce narušený, neboť otec je jaksi „v dáli“. Chybí zde něha a láska. Je velice časté, že žena Ryba se zamilovává do mužů, který ji nepřijímá, stahuje se. Muži Ryby pak mívají potíže s tím, že svou lásku necítí jako muži a proto se považují za málo stvořené pro lásku. Důležité je zde opět odpuštění – neboť otec je zde ten, který buď hodně pracoval a neměl čas nebo nedal malé Rybičce dostatek lásky. Jen z toho důvodu, aby se naučila přijímat ji ze svých vlastních hlubin – univerza, ne od lidí.


A proč se Ryba rodí do své rodiny?

Proč si ji předci zavolali?


Ryba přináší do rodiny a do celého světa srdce a lásku. Předkové rodiny si ji vybrali, aby ukázala ostatním, že není nic špatného si poplakat, ukázat slabost a smutek. Ryba vnáší ostatním do života empatii a soucit, přichází ukázat, že realita života je někdy smutná, ale že vše má nějaký hluboký důvod. Je možné, že ji ostatní využijí, Ryba bude obětí, bude nešťastná z lidské zloby a chamtivosti, ale její úděl je pomáhat, avšak vždy tam, kde je to potřeba a také těm, kdo si její pomoci váží. Pokud se toto naučí a bude poslouchat své duchovní průvodce, kteří jsou neustále s ní, splní svůj karmický úkol a začne společně s ostatními pracovat na lepších zítřkách Země. Bude součástí jejího znovuzrození.


Autor: Tereza

bottom of page