top of page

AKTUÁLNÍ ENERGIE - osa Býk x Štír



Včerejší Úplněk, který na nás má vliv vždy dny okolo, se odehrával v zemském Býku. Vzhledem k tomu, že k němu došlo v momentě, kdy se pohyboval na 27 stupni, ovlivňovalo nás i znamení Blíženců, které přináší i řešení komunikace a zkoumání či hledání informací.


Býk jako 2. znamení je v astrologii připojen k 2. domu. Tato oblast hovoří o našich financích, o materiálnu, věcech, na které si můžeme šáhnout, které vlastníme. Naproti tomu stojí 8. dům, který zastupuje znamení Štíra, jehož symbolem jsou právě ty věci, na které si šáhnout nemůžeme. Mystika, duchovno, něco tajemného a magického, ale také třeba finanční zdroje jiných lidí, které nejsou naše, manipulace či nevědomí. 8. dům stojí za věcmi, na které si sice šáhnout nemůžeme, ale které nás obklopují a možná v nich je i mnohem větší síla, než kterou vnímáme. Může to být boj o moc. Na tu si nešáhneme, jen ji cítíme.


Pokud se odehrává Úplněk v tomto znamení, máme si dát do pořádku své finance. Máme se zamyslet nad tím, do čeho je vkládáme, za co utrácíme a také jestli umíme šetřit. Celkově se máme zamyslet nad tím, jestli peníze máme nebo nemáme a z čeho náš stav hojnosti nebo naopak „chudoby“ pramení. Na první pohled jasná témata. Jenže, když se podíváme na tuto oblast do hloubky, vede nás ještě dál.




HLAVNÍ TÉMA - NÁŠ ŽEBŘÍČEK HODNOT



2. dům je celkově oblastí HODNOT. A každý si tu hodnotu představujeme nějak jinak. Mnoho lidí právě skrze finance. Když mají peníze, mají pocit, že oni sami JSOU HODNOTNÍ. Pokud mají krásné oblečení, jsou toho názoru, že JSOU NĚKDO. Stejně tak, když mají barák, drahé auto, perfektní účes a vkusně zařízenou chatu. Dodává jim to pocit, že oni sami ZA NĚCO STOJÍ, že NĚCO DOKÁZALI. Osa 2. dům - 8.dům nás často učí rozlišovat, čemu skutečně dáváme tu pravou hodnotu a zda ji neměříme dle částky na svém bankovním účtu.


Finance jsou v dnešní době určitý druh jistoty a stability, ale nejsou všechno. Nezajistí nám pocit štěstí, pravděpodobně ne ten trvalý. Proto když je Úplněk ve znamení Býka, je důležité přemýšlet, jaké jsou naše hodnoty. Co stojí na prvním místě na našem žebříčku hodnot? Zdraví, láska či svoboda? Nebo je to spravedlnost, čest či úspěch?


Každý máme jinou cestu, každý se nacházíme v různém úseku, nicméně cíl našich duší bude nejspíše ten stejný. Osa Býk-Štír nás aktuálně učí vyvážit materiálno a duchovno. Nedívat se na nic jen jedním úhlem pohledu, ale dívat se na vše v výšky. To je cesta, která nás dostane tam, kam potřebujeme. Také tato konstelace říká, že zamyslet se nad svými opravdovými hodnotami je v tomto období více než žádoucí.


Jak už jsem také psala v článku o Úplňku, aktuální čas na nás má velký vliv hvězda Algol. Starověcí astronomové jí nazývali „Ďáblova hlava“. V momentě, kdy byl její vliv silný, stávaly se události, které měly velmi negativní nádech. Ani mne nepřekvapuje, že je tato hvězda-stálice aktuálně na nebeské klenbě tak výrazná. Když je její vliv silný a my přecházíme zrovna přes tuto „hlavu“, negativní události, které známe z historie, se opakují. Opět může být ve vzduchu násilí, negativita, ale především boj o moc a manipulace. Síly, kterou nejsou vidět, ale i přes to je cítíme.


O tom bych se ale rozepsala zase příště.


Mějte především krásnou sobotu, užívejte, pokud máte volné dny a já se těším zítra u karet!


Autor: Tereza

bottom of page