top of page

AKTUÁLNÍ ENERGIE - retrográdní chod všude kam se podíváme!



Moc Vás všechny zdravím! Konečně jsem se po zářijové dovolené dostala k tomu sednout si a napsat alespoň stručně a jednoduše článek o aktuálním období z pohledu planet, čísel a současných energií.


Začnu asi tak, jako bych seděla s kamarádkou na kafi. Laicky a normálně, aby tomu každý rozuměl. Aktuální postavení planet je totiž jedním slovem mazec.. To, co se aktuálně děje, může pro některé z nás být opravdu makačka. Retrográdní planety, nyní jich je v tomto směru 6!, což není zrovna malý počet, nám dávají již od března poměrně zabrat.


Jak čas běží, atmosféra houstne a my pociťujeme tlak ze všech stran. Nedá se dýchat, nedá se to ukočírovat s jasnou myslí. Navíc, aby toho nebylo málo, přidá se nám ještě planeta sedmá, a to hned příští pondělí. Každá naše životní oblast může proto procházet aktuálně řešenímvztahy, bydlení, peníze, práce, my samotní – toto vše se otřásá v základech. Do toho se vyjevují naše staré programy, které jsou okoukané z rodiny či které jsme nezpracovali z různých traumat a životních přetřesů. Všechno najednou se na nás valí a my tam stojíme a máme pocit, že už to nedáme. Že je toho nějak na jednoho malého smrtelníka příliš. Retrográdní chod planet totiž vždy naznačuje, že se vracíme zpět po vlastní ose a zkoumáme, zda to o čem tvrdíme, že je správné, tak opravdu ve skutečnosti správné je. Navíc jak je otočených planet poměrně hodně, máme pocit, jak kdybychom se mačkali v jedné místnosti a nedalo se tam nic, ani hýbat, natož v klidu přemýšlet. Od konce října ale začne tento tlak slábnout, takže se budou postupně uvolňovat naše svázané ruce a my opět ucítíme čerstvý vzduch.



CHAOS, NEVĚDĚNÍ, TLAK,...


Planety nám nyní nabízí různé varianty a my hledáme, která je pro náš život ta pravá. Často proto v nás převládá pocit, že vůbec nevíme co máme dělat, protože si uvědomujeme, že se jedná o zásadní věci. Jeden hlas nám říká tohle, druhý tamto, pak zase uvažujeme úplně o jiném řešení a takhle je to do té doby, dokud se planety naplno nerozjedou.


Od poloviny/konce října, jak se začnou postupně vydávat přímým směrem, to není tak, že bychom cítili hned úlevu a vyřešení, nicméně mnoho z věcí, které stály, stagnovaly či bylo jejich řešení v nedohledu, se pomalu rozjedou a my uvidíme opět světlo na konci tunelu. Teď může mnoho z nás kráčet jak ve tmě. Zároveň máme po Úplňku v Rybách, který mohl byl v lecčem zásadní. Ryby jako poslední znamení zvěrokruhu uzavírají celý cyklus, tedy posledních cca 12 měsíců. Mohli jsme se tyto dny nastavit na to, že některé věci v našem životě už nemohou jednoduše pokračovat, protože nám neslouží a není potřeba v nich setrvávat dál.


Využijme tohoto období k přeskládávání věcí ve svém životě. Udělejme si čisto, jasno, zkoumejme a pátrejme. Jde to teď možná ztuha, protože ten tlak už je opravdu dlouhodobý, ale úplně nezakrňme a nerezignujme. Zkusme se uklidnit a dělejme všechno pro to, abychom aktuální období zvládli. V poradně poslouchám o obrovských výkyvech a změnách několikrát denně, ale není to nic, co by bylo překvapivého. Spíše vylézají na povrch věci, které měly být nějakou dobu našemu zraku skryty. Teď je vidíme, tak je jen pozorujme a berme toto odkrytí jako nutnou součást k novým a lepším zítřkům.



Opatrujte/me se! Krásné dny!

Autor: Tereza

bottom of page