top of page

AKTUÁLNÍ KONSTELACE - březen 2023


Nádherný pátek Vám všem!


Jak se máte a daří se Vám? U mě doznívají silné energie z překrásného Vietnamu, který jsem měla možnost spatřit, a moc jsem se těšila, až usednu v klidu za počítač a napíšu zase nějaký ten článek. Žádný pořádný jsem už více jako měsíc nepsala, tak jsem ráda, že to vyšlo na dnešní den, kdy u nás v Českých Budějovicích krásně svítilo a hřálo přes den sluníčko. Hned má člověk lepší náladu, když mu na cestu dopadají paprsky.


Přemýšlela jsem, jestli se vracet a psát o konstelacích, které se děly v březnu a došla jsem k názoru, že vracet se nebudeme, budeme hledět dopředu. Určitě bych ale ráda zmínila konstelace, které v březnu začaly a které nás stále ovlivňují a které nás i budou ovlivňovat v následujících měsících a letech.



ŽÍT PODLE SEBE


V březnu se odehrál Úplněk v Panně, který otevřel téma těla, zdraví, stravy, pohybu a celkové péče o naší fyzickou schránku. Je možné, že své zdraví řešíte aktuálně více.


Pak jsme měli před více jak týdnem Novoluní v Beranu, jehož tématy byl vztek, umění se prosadit a dát si hranice. Především Berani si mají v tomto období dupnout a začít bojovat za sebe, ne za zájmy a potřeby jiných. Toto Novoluní si dáme ještě jednou 20.4., neboť Měsíc se bude v dubnu pohybovat stále v Beranu, a to na 29 stupni. Berani mají dvojitou šanci začít totálně měnit svůj život. Pro nás všechny však má tato konstelace také obrovský význam. Jaký?


Přestat se točit v rutině každodenních povinností a stereotypu a začít dělat věci jinak, jiným způsobem. Celý duben nám jedou energie odvahy, iniciativy a nezávislosti, využijte těchto energií, v takové míře přijdou zase až za rok. Ujasněte si jak chcete žít a začněte k těmto novým pravidlům směřovat.



SATURN

- UZDRAVOVÁNÍ


Důležitou změnou na obloze byl přesun planety Saturn do znamení vodních Ryb. V dalších 2,5 letech se budeme uzdravovat ze svých bolestivých témat, léčit svá těla a také duše. Ryby jsou posledním znamením zvěrokruhu, tudíž uzavíráme cyklus posledních 28 let a nastavujeme si nový styl života. Ještě před tím, než vykročíme do nových začátků, se však musíme vyléčit. Je třeba nejdříve pochopit svá zranění a poté je zpracovávat. Na to je vyhrazeno budoucích 2,5 roku. K Saturnu ještě určitě napíšu více.




PLUTO

– VZPOURA


Přemýšlela jsem jak nazvat přesun Pluta, který se teď v březnu a naplno od roku 2024 na dalších 20 let usadí ve vzdušném Vodnáři, a nenapadlo mě jiné slovíčko než vzpoura. Pluto se vždy přesouvá přibližně každých 20 let do nového znamení a ve Vodnáři byl naposledy v období 1777 – 1798. Co se v tom období odehrálo?


Když nahlédneme do historie, vykoukne na nás třeba Velká francouzská revoluce či válka za nezávislost v Americe, která vyvrcholila vznikem Deklarace nezávislosti Spojených států amerických. Ne jen tak ledajaké spory, ale opravdu ty, které určily další běh dějin. Lze tedy očekávat, že následujících 20 let dojde k silným otřesům v politice, neboť občané států nebudou souhlasit s postupy a chováním zástupců moci. Vodnář je znamení technické, zástupce informačních technologií, umělé inteligence, patron vynálezců a vědců. Víceméně co jde, tak se přesune do online světa, na druhou stranu se ale také díky ostatním aspektům navrátíme více k přírodě. O konstelacích Pluta si ale ještě v dalších dnech a týdnech napíšeme.



Aktuálně se nalaďte na své tělo, lečte své rány a vzorce chování, které vykukují na povrch a užívejte právě začínající víkend!



Tereza

bottom of page