top of page

AKTUÁLNÍ KONSTELACE - květen 2022


Krásné sobotní ráno Vám všem!


Vypadá to dnes na krásný, slunečný den, tak jsem si trochu přivstala, abych mohla zase po nějaké době sepsat hlavní konstelace, které nám nabízí naše nebeská klenba. A vezmu to tak trochu obecně, abyste se orientovali v těch hlavních energiích, které nám sviští vzduchem.


Je důležité ještě před popisem tohoto období napsat, že včerejší den (20.5.) pro nás mohl být v některých věcech poměrně klíčový. Pluto, planeta nevědomí, jela na dřeň a planety v zemských znameních ještě více odhalily naše slabé stránky, zároveň však to, po čem naše duše skutečně touží. Cíl této konstelace nebyl nás zničit a zadupat, ale přinést informace, které nám pomohou v našich dalších zkušenostech. A teď jdeme na aktuální energie.



RETROGRÁDNÍ MERKUR -zpomalení, zpoždění, nedorozumění



V první řadě bych chtěla určitě zmínit planetu Merkur, která jede od minulého týdne (10.5.) až do 3.6. retrográdně. Znamená to, že až do 3.6. budeme tak trochu nemotorní, zapomnětliví, věci nám nepůjdou tolik od ruky, vše okolo nás může stagnovat a záležitosti se nebudou hýbat a odehrávat tak, jak mají nebo tak jak my chceme. Každý zpětný chod u planet značí nějaké nesrovnalosti a komplikace. Osobně tyto zvraty, zpoždění či protahování, které retrográdní Merkur přináší, vnímám toto období poměrně silně. Olejíčky, které jsem objednávala do poradny, se mi ztratily kdesi na poště a bylo obtížné je dohledat, stejně tak lampa, která přišla místo po 4 dnech až po 10ti. Klienti chodí aktuálně pozdě na sezení nebo na něj zapomínají. Moji blízcí hovoří o zpoždění různých věcí, nedorozumění v komunikaci nebo větších výdajích, které se najednou vynořily k zaplacení a se kterými nepočítali.


Při retrográdu se vrací minulost a vzhledem k tomu, že se nám příští měsíc přesunou další dvě planety do zpětného chodu, celkem si do podzimu užijeme. Vrátí se záležitosti k dořešení. To, co jsme nevyříkali, nedodělali, neuzavřeli, k nám přijde zpět.


Jako každou planetární změnu, berte ale i tuto jako příležitost. Při retrográdech se věci nedějí tak, jak chceme, ale mají své velké výhody. Nutí nás přemýšlet nad svým životem a něco přehodnotit, uzavřít a dokončit. Takže teď se nikam nežeňte, ale přemýšlejte. Co ano, co ne, co se Vám líbí, co se Vám nelíbí, co chcete, co nechcete. Nastavte si to tak, že až se planeta otočí a bude od 3.6. v přímém směru, budete vědět, co dělat a co nedělat. Otočku zpět teď nejvíce mohou prožívat Blíženci.



SLUNCE V BLÍŽENCÍCH -v hlavní roli komunikace a nové aktivity


Astrologicky jsme se dnes v půl 4 ráno na celý měsíc přesunuli Sluníčkem do znamení Blíženců. Toto znamení bude slavit ode dneška svá narození. Pro Blížence je toto období důležité, přímo zásadní, mnoho Blíženců zahájí úplně novou životní etapu. My ostatní pocítíme blíženeckou energii tak, že se věci začnou, i přes retrogrády planet, poměrně hýbat. Nebude nám dopřáno příliš klidu. Zachvátí nás touha po nových informacích, ve společnosti budeme působit - ve snaze rozšířit své vědomosti co nejvíce - velmi komunikativně, zpravidla i intelektuálně, a v extrému pak až povrchně.


Tato touha poznávat a nebýt pozadu nám otevře nové dveře tam, kde bychom dříve ani nezaklepali. Blíženecká energie nás vpustí do míst, k lidem, tam, kde přesně máme být - pokud se ovšem nebudeme zavírat doma. Nové znalosti a dovednosti, které nachytáme venku, především skrze druhé, nám mohou dopomoci k seberealizaci, dají nám odpovědi tam, kde je hledáme. Hlavními tématy bude studium, seberozvoj, společnost a komunikace.



Mějte krásný víkend!

Autor: Tereza

bottom of page