top of page

AKTUÁLNÍ listopadové DNY


Máme za sebou keltský svátek Samhain, jeden z nejsilnějších svátků v roce. Tyto dny ještě stále využívejme k očistě. Období, kdy k nám mrtví sestupují na zem, ještě není u konce. Samhain (31.10), Slavnost všech svatých (1.11.) a Dušičky (2.11.) - to jsou tři po sobě jdoucí svátky ohlašující tenkou hranici mezi světy a bránu, která je stále ještě otevřena.


Energie jsou velmi silné, máme možnost proniknout do tajů své mysli, znovunalézt ztracený klíč a objevit svůj směr. Nepotřebujete k tomu žádné věštecké pomůcky, stačí si v klidu sednout a nechat svou duši promlouvat.

Tento čas je silný v tom, že se v nás něco magického probouzí. Do jaké míry to probudíme, už záleží na nás. Nebojme se však svého nového já a přijměme ho, s pokorou a vděčností. Začněme s novými věcmi, nebraňme se novým nabídkám a možnostem. A pokud hned nedostaneme odpověď na svou otázku "proč?", nechvátejme. Přijde den, kdy pochopíme a otázky již nebudou potřeba.


Keltský Samhain, o kterém jsem Vám v jednom z předchozích článků psala, je také zesílený aktuálními planetárními konstelacemi. Planety pomalu přechází do znamení vodního Štíra, do znamení okultismu a tajemna, který nás může navracet zpět nejen do svých bývalých vztahů, situací a událostí, ale ještě mnohem dál. Budeme mít možnost, a už ji vlastně i máme, proniknout protřednictvím snů, záblesků, pocitů dejavu do životů minulých, těch, které již máme za sebou. Odhalují se naše vnitřní bloky, prokoukáváme kde jsme se zasekli a co nás brzdí. Naším úkolem je si veškeré nedořešené zpracovat a pochopit, proč žijeme tak jak žijeme.


Využijme toto období k uzavření svých minulých vztahů s partnery, propusťme ze svých spárů zemřelé, odpusťme všem, u kterých máme pocit, že nám ublížili. Využijme těchto transformačních dní k očistě sebe a tím tak svého vnitřního prostoru. Uleví se nám. Také si možná připusťme, že jsme všichni bystosti chybující, ale učící se svými chybami posunout se dál. Dělejme své chyby s vědomím toho, že děláme teď zrovna nejlépe, jak umíme.



Krásné úterý!

Autor: Tereza

bottom of page