top of page

AKTUÁLNÍ OBDOBÍ


Věž. Něco delší dobu budujeme, dáváme do toho mnoho snahy, energie, času, peněz, naše stavba vyžaduje mnoho ústupků. A co se pak stane? Po tom všem, kolik jsme do toho vložili nadějí a víry, přijde blesk a celé to vystavěné zboří. A my tam pak po výbuchu stojíme a nestačíme koukat, co se to všechno děje.. Vše dříve pevné a stabilní bylo zbořeno. Ale.. je dobré položit si otázku:



„Bylo to opravdu tak pevné jak jsme si celou dobu mysleli?

Nebo pouze něco vyplulo na povrch?

Něco co jsme celou dobu nechtěli vidět a řešit?“



Věž je symbol karmy, je to odhalení pravdy.

Pády, bouchání, otevření očí, vnitřní proměna, zlom, šok, rezignace, vyčkávání. Tak by se na základě této vytažené karty dalo popsat aktuální období. Období plné zvratů a přelomů, nejvíce však tento obrat probíhá v nás samých. Máme pocit, že nic není jako dřív. Na povrch vylézají neřešené záležitosti, intuice nás upozorňuje na něco, co už dávno vnitřně víme a ve vzduchu je cítit příslib něčeho nového a velkého. Ještě před tím si však musíme projít zkouškovou rovinkou, po které už právě teď jdeme. Někdo se na ní vydal již před několika týdny, jiného vstup teprve čeká. Všichni se pak ale sejdeme na konci tohoto úseku a sami pro sebe si zhodnotíme, kudy naše cesta povede dál.


Když budu trochu konkrétnější, za těch x let, co sedím na „židli rádkyně“, jsem nezažila období tolika vztahových krizí . Můžeme to vysvětlit různě. Byla korona, která měla vliv nejen na náš pracovní život, ale i ten soukromý. Bylo to období, a stále ještě je, které úplně neznáme, nemáme s takovouhle situací zkušenost. Přeskládávaly se priority, hodnoty a my si uvědomovali v čem žijeme a jak žijeme a zda chceme takhle žít dál. Vše tak nějak vylezlo ven. Což i znamená, že se pouze dostalo na povrch i to vše, co se předtím neřešilo, tutlalo pod kobercem a schovávalo.



POHLEDY:


Z pohledu astrologie to můžeme velmi zjednodušeně vysvětlit silnými konstelacemi mezi Plutem, Saturnem a Jupiterem, ale i aktivním Uranem, planetou změn.


Z pohledu numerologie probíhal minulý rok pod číslem 4, který je mimo řešení pracovní a finanční oblasti také číslem související se stagnací a pozastavením. A rok 2021, který je pod 5, znamená změnu a přeskládávání.


Z pohledu karet byl rok 2020 pod předposlední tarotovou kartou SOUD, tedy symbolem posledního soudu, kde se všichni musíme zpovídat za své minulé skutky a rok 2021 se nachází pod poslední tarotovou kartou Svět, která znamená uzavření a ukončení cyklu, ale také spojování lidstva.



Ať to vysvětlíme jakkoli, asi se shodneme na tom, že je to zvláštní období, které nám ukazuje velmi mnoho. Svítí se na naše vnitřní nastavení a to, jak v životě fungujeme, také jak to tam máme ve své hlavě poskládané, co je pro nás důležité a co méně. Jenže s tím vším přichází pak i řešení toho, jakými lidmi se obklopujeme a mnoho z nás si uvědomilo, že možná žijí s těmi, se kterými bude potřeba se rozloučit, protože už si vzájemně předali to, co potřebovali a dál cesta jednoduše nevede. Když tak každý den v poradně poslouchám všechny ty příběhy, přijde mi, že se každý více stáváme sám sebou. Ti co byli potlačení se najednou začali projevovat a ti, co byli ulítání zjišťují, že potřebují ve skutečnosti do svého života klid a samotu. Objevují novou část sebe samých.



RADA PRO TOTO OBDOBÍ


A jaká je rada? Co z toho všeho vychází? Pozorujte. Dívejte se co se kolem Vás děje, vnímejte ty vedle Vás, snažte se své myšlenky jen nechat proplout. Zkuste je neanalyzovat, ale nepřehlížejte je. Změna přijde, ať se budeme stavět na hlavu nebo ne. Proměna je daná, avšak v mnoha záležitostech bude záležet na nás. Nám se pouze ukazuje pravda, ale co s ní uděláme, to už budeme muset rozklíčovat sami. Ne vše je však pevně dané. Jsou situace, které se v našich životech stanou, jsou zapsané v našem osudu, ale jak k některým událostem přistoupíme, jaký zaujmeme postoj, jak rychle to celé vyřešíme, je častokrát na naší osobě. A to se děje právě teď. I přes zásahy osudu máme možnost volby.


Přeji Vám všem mnoho síly, odvahy a lásky! Mějte krásné dny!

Tereza

bottom of page