top of page

AKTUÁLNÍ RETROGRÁD PLANET


Hezký pondělní večer Vám všem! Dnes mám pro Vás článek, tentokrát o retrográdních planetách, které nás aktuálně ovlivňují. Je to poměrně dlouhý text, tak se pohodlně usaďte a pojďme se společně podívat, co se kolem nás z pohledu retrográdních planet zrovna děje.



O ZPĚTNÉM CHODU PLANET


Na úvod je dobré si napsat - co je to vlastně ten retrográdní nebo-li zpětný chod planet, který nás aktuálně ovlivňuje?


Věc se má tak.. Každá planeta je už pradávna spojována s určitým bohem - řeckým nebo římským, který svými schopnostmi propůjčuje charakter dané planety.

Planeta, která je v retrográdu nebo-li zpětném chodu pozastavuje tyto činnosti, které k ní náleží, tedy nutí nás se po vlastních stopách vrátit a napravit své chyby, přehodnotit svá rozhodnutí a promyslet si, zda jsme si jistí tím, co jsme si nastavili. Je na nás tlačeno jít více do hloubky, zjistit, proč jsme v této oblasti zaseklí, kde je původ našeho trápení. Jakmile se pak planeta opět rozjede, tedy nabere přímý směr, rozjíždíme se i my a naše aktivity související s danou planetou.


Aktuálně jsme v období, kdy nám opět jako každý rok planety přecházejí do retrográdního směru a nemusíme být ani astrologové, abychom si nevšimli, že plno věcí se v našich životech poslední dobou transformuje a mění. Vše samozřejmě souvisí se vším, sedmičkový rok, který je dle numerologie pod silnou duchovní, bořící energií, tomu jen přidává. Do konce října budeme pod největším tlakem, pak se planety postupně rozjedou a i náš život se opět bude moci sunout kupředu.


 

LÁSKA

VENUŠE VE LVU (23.7. – 4.9.)


Není žádným překvapením, že již nějakou dobu nám dávají vztahy s lidmi okolo nás zabrat. V oblasti lásky se vracíme zpět a přemýšlíme, zda jsme si to všechno v oblasti vztahů dobře nastavili. Jestli máme dobře nastavené vztahové hranice, zda se máme ve vztahu dobře, co bychom mohli zlepšit či úplně překopat. Se zpětným chodem nás kontaktují naši bývalí partneři, zdají se nám sny, vrací se vzpomínky. Srovnáváme si v hlavě, zda jsme v oblasti vztahové spokojeni a pokud ne, tak co pro to můžeme udělat. Vedeme rozhovory, které mají přivést jasno do budoucna. Přichází nám na mysl otázka priorit a hodnot a prověření si pravosti citů.


Hodně si mohou uvědomovat ve svých vztazích Lvi a Vodnáři, a ty, co mají Venuši ve Lvu.




 

KOMUNIKACE, KAŽDODENNÍ AKTIVITY

MERKUR V PANNĚ (23.8. – 15.9.)


Merkur planeta komunikace, myšlení a aktivit se většinou v průměru přesouvá do retrográdu tak třikrát do roka. Aktuálně zahajuje svůj předposlední zpětný chod teď ve středu a zdrží se v tomto postavení do poloviny září. Co to pro nás znamená? Znamená to, že až do 15.9. budeme tak trochu nemotorní, zapomnětliví, věci nám nepůjdou tolik od ruky, vše okolo nás může stagnovat a záležitosti se nebudou hýbat a odehrávat tak, jak mají nebo tak jak my chceme.


  • CO NEDĚLAT:

- nepodepisovat důležité smlouvy a dokumenty

- netlačit na pilu

- snažit se nejít do sporů, raději mlčet a myslet si své

- nedělat žádné velké výdaje (např. nekupovat drahou elektroniku a všemožné přístroje, nedávat finance do hodnotnějších věcí)

- pozor při cestování (hrozí dopravní zácpy, nehody, nepozornost, zpoždění)

- nezačínat podnikání

- neprovádět žádné velké změny (stěhování, nová práce,..)


  • CO DĚLAT:

- být trpěliví, vyčkávat

- uklízejme, dělejme čistku

- promýšlet než něco řeknete (vyloženě „dvakrát měř, jednou řež“)

- buďme otevření novým názorům a novým možnostem, přehodnocujme své postoje

- zkoumejme sami sebe a svůj život

- stáhněme se a spíše „nevylézejme“

- napravujme chyby, omlouvejme se, odpusťme

- pišme si seznamy toho, co musíme udělat, můžeme být zapomětliví

- dělejme si náhradní plány, mějme v záloze záložní plán

- zálohujme data a vše o co nechceme přijít

- nařiďme si hodiny o 10 minut dřív, při retrográdu se typicky chodí pozdě



 

ZKOUŠKY

SATURN V RYBÁCH (17.6. – 4.11.)



Saturn, planeta zkoušek a starého, moudrého seč velmi přísného učitele je další v pořadí, která je nyní v retrográdu. Tato konstelace nás ovlivňuje především na duchovní úrovni. Až do listopadu boří konstelace naše špatné vzorce, nefunkční vnitřní systémy, směřuje nás k hledání hlubší podstaty a svého vnitřního já. Ryby jsou okultní znamení směřující nás jít více do hloubky, hledat své zemské ale i duchovní průvodce, které nám ukážou, že duchovno, transcendentno je v každém z nás a každý z nás má i nevyčerpatelný balíček síly, která mu může pomoci vždy a všude.. pokud to bude chtít.


Téma víry a duchovních zákonů mohou více řešit Ryby a Panny, a ty, co mají Saturna v Rybách.




 


PODVĚDOMÍ

PLUTO VE VODNÁŘI/KOZOROHU (1.5. - 11.10.)

.

Planeta transformace, smrti a znovuzrození, která ovlivňuje především vše, co se odehrává pod povrchem. Ukazuje, co je potřeba se naučit a kde je potřeba získat zkušenosti. Hrabeme se ve svých programech a nastaveních z rodiny a měníme se. Někdo zpracovává téma kontroly, někdo potřebu všechny zachraňovat, jiný zase svoji roli oběti. Který program máte Vy a je třeba ho změnit?


Nejvíce tímto řešením jsou konfrontováni Kozorozi, Vodnáři, Raci a Lvi, a a ty, co mají Pluto ve Vodnáři a v Kozorohu.



 

IDEALIZACE

NEPTUN (30.6. - 6.12.)


Neptun je patronem duchovního rozměru lásky, umělecké inspirace, mystiky, kreativity a v našich horoskopech ukazuje také na oblast, kde u nás probíhá odklon od reality, svítí na místo, kde si nalháváme a vytváříme iluzi. Za doby jeho retrográdního chodu můžeme být překvapení, v jakých představách a mnohdy nereálných vizích žijeme - o něčem či někom. Celkově v období, kdy Neptun jede v Rybách (2012 – 2026) se lidé více ubírají duchovnějším směrem. Postupně se přechází na zdravější stravu, zvyšuje se zájem nejen o duchovní nauky a vědy, které s duchovnem souvisí, ale stoupá i obecně pozornost na celou planetu (recyklace, zájem o zvířata, zájem o svou duši).


Nejvíce duchovně roste znamení Ryby a Panny, a ty, co mají Neptuna v Rybách.




 

ZMĚNY

URAN V BÝKU (29.8.2023 – 27.1.2024)


S Uranem se začínáme osvobozovat a proměňovat ve svých hodnotách, postoji k penězům, ke svému tělu, ke stravování. Jako lidstvo se navracíme znovu k přírodě a k přirozenosti. Jsme nuceni přehodnotit svůj životní styl a celkově přehodnotit hodnoty jako lidstvo samo. Býk souvisí s přírodou, proto již od začátku roku jsme pozorovateli přírodních zvratů, kdy se země probouzí a křičí na nás, ať se usměrníme a probudíme.


Téma hodnot si rovnají již dlouhodobě Býci a Štíři, a ty co mají Urana v Býku.



 

ZRANĚNÍ, CITLIVÁ TÉMATA

CHEIRON V BERANU (23.7. - 27.12.)


Cheiron jako planeta zraněného léčitele odkrývá naše nejniternější rány a hluboká emocionální traumata z dětství a z minulých životů. Učíme se o sobě, budujeme své sebevědomí, pracujeme s tématy hranic, odvahy, vzteku a uměním říct si co chceme. Hledáme cestu, jak se prosadit a jet podle sebe, ne podle nikoho jiného.


Nejvíce zasahuje tato konstelace znamení Berana a Vah a ty, co mají Cheirona v Beranu.



 

Retrográdní chod planet se dotýká každého z nás nejen v obecných tématech, která jsou výše popsané, ale i v tématech, které máme každý ve svém vlastním horoskopu. Jak na nás každá planeta působí, zjistíme dle svého nativního horoskopu a na základě aktuálních tranzitů.


Někoho se může silně dotýkat téma sebehodnoty, jiní si zase na základě svého horoskopu řeší aktuálně témata spojovaná s emocemi a pocity. Záleží na jednotlivých horoskopech.


I přes to, že retrográdní chod planet se někdy může jevit jako velmi složitý, protože daná období nás tlačí k přehodnocování toho jak žijeme, chováme se či mluvíme, je to velmi silný, léčebný proces, který když dobře uchopíme, může pro nás být velmi podnětný.



Autor: Tereza


bottom of page