top of page

AKTUÁLNÍ TÉMA


Stále doznívající Novoluní v Beranu nám připomíná kromě vyjetí ze starých kolejí i důležitost zavedení nového vnitřního nastavení.


Beran je znamení související s tématem hranic, uměním říkat NE, jeho ohnivá energie nás učí být asertivní, myslet především na sebe a pak až na ty druhé. Pokud jedeme příliš pro ostatní, můžeme být tyto dny unavení, nevyspalí a bez energie. Tyto příznaky nás mají však pouze upozornit, že nám špatně proudí energie a je třeba ji zpět vyvážit. Dávat druhým je v pořádku, ale je třeba nezapomínat na svou osobu.

Ukazatelem přílišného dávání a zapomínání na sebe je již zmiňovaná únava a vyčerpanost, a někdy také vztek. Právě vztek v nás roste ve chvíli, kdy jsou naše hranice překračovány. Kdy necháme druhé dovolit si k nám víc než se nám líbí. Kdy vstupují do naší osobní zóny a nerespektují náš prostor. Kdy je necháme vstoupit do svého osobního prostoru.


I toto téma je tyto dny více než aktuální. Umět dát druhým najevo, kam rozhodně vstupovat nemohou a snažit se mít své hranice kolem sebe pevně nastavené. Umění říkat NE, dát najevo, že se nám něco nelíbí, ozvat se, že je nám něco nepříjemné a že se v tom necítíme dobře je tyto dny důležité. Nezapomínejme na to.



Autor: Tereza

Obrázek: Zákony bohatství

bottom of page