top of page

BEZ VZDUCHU


To, jaká je energie ve vzduchu, ovlivňují objekty na naší nebeské klenbě – planety, planetky, hvězdy, body, atd... Alespoň tak to vnímáme my astrologové. Když planety stojí napěťově, nedá se dýchat. Když stojí volně, v pěkných vztazích spolu navzájem, energie jsou lehké jako peříčko a žije se nám moc hezky. Vše jde samo, jaksi plynule a nekonfliktně.




To, jaký je vzduch, se dá jednoduše určit i podle aktuálních ELEMENTŮ, tj. ŽIVLŮ:


 

  • OBDOBÍ OHNĚ


Pokud planety jedou v ohni, je období boje, konfliktů, mezi lidmi to jiskří, ale také je to skvělá doba na odvážné kroky, nové projekty a nápady. Jsme více nastavení na akci a hledání nových cílů. Chceme se ukázat a vytáhnout. Srší z nás chuť něco zažít a vyzkoušet.


  • OBDOBÍ VODY


Když stojíme v období plné vody, jsme naladěni více na své emoce a pocity. Stanou se z nám romantici, kteří se vyžívají v hledání „pravé lásky“ a nalezení harmonie v našich vztazích. Vše v tomto období bereme citlivě, emocionálně a lehko se nás něco dotkne. Na druhou stranu jak jsme blízko svým pocitům, krásně se pracuje s naší kreativitou, jsme blízko své duši.


  • OBDOBÍ ZEMĚ


Období země patří mezi typicky klidnější období. Země nás uzemňuje, v tomto čase hledáme spojení se svými kořeny, potřebujeme se zakotvit, takže nám bude vyhovovat soustředit se spíše na materiální oblasti života jako je naše kariéra, finance, zázemí a hledání již zmiňovaného klidu a hlavně jistoty. Nevýhoda tohoto období však je, že jsme možná až příliš pasivní, kontrolujeme každý svůj krok a bojíme se změn.


  • OBDOBÍ VZDUCHU


Vzdušný čas je skvělý pro zábavu. Společenství lidí, bavení se s přáteli, užívání si dnů volna a především komunikace na veškerá témata. Rozebírání aktuálních myšlenek, ne však moc do hloubky, vzduch tančí po povrchu, ale těch myšlenek je hodně. Je to období vzdělávání se, propojování se s lidmi, ale nesmíme některé věci brát v tomto období vážně. Nemusí mít dlouhý průběh, není to nic trvalého.


 

AKTUÁLNĚ?

VZDUCH CHYBÍ

Aktuálně jsme v období, ve kterém převládá živel země a hned za ním voda a oheň. Kde je vzduch? Chybí. Úplně. Jak se pak můžeme cítit? Třeba v některých věcech jako sešněrovaní. Chybět nám může lehkost a spontánnost, kterými je vzduch pověstný. Planety, které ani jedna nejsou ve vzduchu, nás neustále nabádají k přemýšlení a analyzování nad tím, co a jak udělat. Chybí vzduch. Možnost se nadechnout. Dýchá se ztěžka a pod jakýmsi tlakem.



TIPY


Mé doporučení je.. Než se nám některá z planet přesune do vzdušného znamení (první bude Mars do znamení vzdušných Vah až na konci srpna), buďte hodně na vzduchu. Vylezte si někam na kopec kde to fouká, obklopujte se více zelenou či modrou barvu, která je spojena s energií pohybu, ale také větší uvolněností. Snažte se pracovat více se svým dechem, sportujte či zařaďte hodně zelených potravin do svého jídelníčku. Mohlo by Vám to dodat trochu toho vzduchu kolem Vás a bude se lépe dýchat.


Vnímáte ve svém životě nebo sami v sobě, že vzduch aktuálně chybí?



Autor: Tereza

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page