top of page

CO SE AKTUÁLNĚ DĚJE NA OBLOZE?

Aktualizováno: 31. 5. 2019

Krásný čtvrteční den!


Také jste přemýšleli co se to zase děje? :-) Co je to zase za působící energie? Nahoru dolu, nahoru dolu. Únava - akčnost, smutek - radost, vztek - pláč. Naše nálada a rozpoložení se poslední dobou mění jak na běžícím pásu, to samé i ve vztazích. I ty se aktuálně mění. Jednou je to perfektní a spokojené, a za hodinu se strhne bouřka. Jelikož snad každý den, nebo spíše několikrát denně při sezeních probíráme jak se cítíte, jaké je období, utvrzuju se pouze v tom, že energie jsou zase silné. Rozhodla jsem proto zase po nějaké době Vám napsat článek o aktuálních energiích, které na nás působí. A že těch energií opravdu je... :-)




A čím to tedy je?


Co si budeme povídat, pořád se něco děje. Jsou ale období, kdy se toho děje víc a ty situace jsou velice zásadní. Teď mi přijde, že zaznamenávám doslova lavinu. Mnoho našich věcí v životě, vztahů, ale i osobních postojů se mění. To, co zaznamenávám nejvíce je fakt, že snad každému se nyní otevírají "klíčová témata", která již nějakou dobu visela ve vzduchu a teď se přenáší k nám dolu k řešení. Dochází k pochopení a uvědomění, co je to "co mi brání". Co vlastně vadí mému životnímu štěstí. Někdo otevírá téma rodu a karmy, která se předává po předcích z generaci na generace, jiný zase sebevědomí, které je tak nízké, že tato osoba najednou zcela jasně vidí, proč přitahuje do svého života typy partnerů, kteří ji ještě více ponižují a trestají. Všichni něco řešíme. A je to něco, co pouze vyvrcholilo po všech těch letech tichého zasahování.


Když jsem psala článek k novému roku 2019 a jaký vlastně tento rok bude, zmínila jsem, že první polovina bude především o nedořešených věcech. O tom, že to bude u každého bouchat jak sopka, protože minulý rok přišlo uvědomění a tento rok se po nás chce realizace k novému roku. A to se dle vypozorování asi opravdu děje...



ROK 2019 = ROK ČÍSLA 3


Podle numerologie tomu hodně odpovídá číslo 3, ve kterém se zrovna celý rok nacházíme. Je o tvořivosti, pohybu, nezastavení se, avšak také uvědomování si své jedinečnosti. Těch témat tam je hodně, ale co je to nejdůležitější je hledání a nalezení či znovunalezení svého zdroje energie. To, co nám přinese do života opět radost a chuť. A budou to nová přátelství, velice zajímavé kontakty, navrácení se k činnostem, které nás vždy bavily a úplně jsme na ně zapomněli. (Vy kdo nevíte, zapátrejte v dětství - co Vás bavilo? S čím jste si nejvíce hráli? Co Vás fascinovalo?). Najděte prostě to své a zařaďte to opět do svého života. Nevyhýbejte se tomu, co Vás nabíjí. Tyto skvělé energie nám všem otevírájí v životě nové možnosti a příležitosti a my bychom se neměli bát říct konečně "ano" :).


Velice důležitým tématem tohoto roku je zde také naše komunikace s druhými. Ta nebývá vždy taková, jaká by asi měla být. Nejenom, že bychom se tento rok kvůli příležitostem a kontaktům neměli zavírat doma a bát se navazovat nová přátelství se zcela cizími lidmi, ale i komunikovat na různá témata. Těžké v tomto roce bude hlavně čím dál tím větší uvědomování si kritiky a soudů směrem k sobě, ale i druhým, které vyplouvají z našich úst. Stávají se situace, které nás postupně zkouší z našeho "kritického postoje" a vkládají nám do hlavy otázky:


"Z čeho vlastně tato kritika a soudy ostatních u mě vznikají?"

"Proč mám tu potřebu podvědomě druhé ponižovat, kritizovat či ukazovat na jejich slabiny?"


Bude důležité tento rok neházet vinu na druhé, ale zamyslet se, zda v tom také nemáme prsty, a zda za to z čeho partnera viníme si nemůžeme tak trochu sami. Ono se snadno řekne "dotlačil si mě až sem". Ale nedali jsme k tomu my nejdříve souhlas? Často to sami nevědomky dovolíme a pak chceme vinit za něco, čemu jsme příliš neodporovali. Tento rok je potřeba si pořádně zamést před vlastním prahem a k tomu nás i hodně situací povede.


A co astrologické postavení ?


MARS


Planety se nám aktuálně stáčí k Blížencům, a do 21.6.2019 je opravdu ideální čas k seznamování, potkávání zajímavých lidí, dozvídání se důležitých informací, které nám pomohou být do budoucna prospěšné. Energie přejí studiu, seberozvoji a cestování. Planeta lásky nám hezky stojí v Býku, ale MARS tak trochu tuto pohodu nabourává, protože působí ve vodním Raku. To způsobuje náladovost, ovlivnitelnost o které teď všichni mluvíme - nahoru, dolu. Emoce lítají sem a tam, a pro nás všechny to je zkouška tyto své emoce a nálady, nebo těch druhých, vyrovnat a udržet v rovnováze. Hádky budou častější, změny nálad taktéž. S Rakem se můžete cítit i přes vnitřní touhu poznávat unavení, ospalí, pasivní, neaktivní. Pomůže voda - nejlépe vlažná, studená, ta Vás tyto dny spolehlivě probudí.


ČERNÁ LUNA


Co nám ale tady otevírá to hlavní - tedy všechny ty zásadní témata, rozvody, rozchody, stěhování, úmrtí je ČERNÁ LUNA. Ta stojí od 3.5. do ledna 2020 v Rybách a tato znamení si musí dávat pozor na zranění, zbytečné nehody a svou psychiku. My všichni ale s Rybami také řešíme, a to především témata, které toto postavení přináší. Jsou to upřímnost, závislosti a strachy.

Abychom byli šťastní je důležité být k ostatním, ale především k sobě samým, upřímní. Nelhat si v něčem, o čem vnitřně již nějakou dobu tušíme, že to není to pravé ořechové.

Toto celkem dlouhé období bude těžké také v tom, že se bude točit kolem tématu závislostí. Mnozí si můžete říct – žádnou nemám – ale je tomu opravdu tak? Co třeba závislost na partnerovi? Závislost na pochvale? Na obdivu? Na extrémní svobodě? Závislost je velké téma a sahá všude tam, kde je nezdravý návyk na něco nebo někoho, co nám brání být sami sebou.

Nebo také pouze sami se sebou. Další aktuální téma tohoto roku. Strachy. Strach ze samoty, z nejistoty, strach, že to nezvládnu, strach, že se můj život zboří a já se ale budu snažit zuby nehty zachytit každého klacíku, který padá z mé pečlivě vybudové základny. Všechny tyto otázky v nás budou znít až do ledna příštího roku. Na nás je pravdivě si odpovídat a zaměřit se na své strachy, které nás zbytečně v životě blokují.


SATURN A PLUTO


No a poslední - dvojce SATURN A PLUTO. Planety, které ukazují na zkoušky, nevědomé, potlačené, tajemné. Až do října u nás všech osvětlují témata, ve kterých tyto planety máme ve svém horoskopu postavené. U někoho je to téma dětí, u jiných zase partneři nebo třeba i potlačené bloky.


Rok, i když se to možná teď nezdá, v závěru přeje pohodě, ale pouze v případě, že budeme chtít pro tu pohodu něco udělat. Krásně se nám ukazuje, co ještě stále nám dělá problém a je toho hodně, jako u každého. Ale netřeba se hroutit. Naopak. Vše si v sobě srovnat, vypsat na papír, ať se máte od čeho odpíchnout a pak jít, krůček pro krůčku k větší sebejistotě a tím i opravdové hojnosti.


Mějte krásné dny!


Autor: Tereza

bottom of page