top of page

CO SE DĚJE NA OBLOZE?

Dnes je sobota 5.1. nového roku 2019. Nacházíme se v prvním měsíci roku, který přináší téma nového začátku, ale zároveň ještě stálé sebereflexe. Jednou nohou už jsme nakročeni vpřed, cítíme však, že ne tak úplně.


Slunce

Slunce se od 22.12.2018 až do 20.1.2019 nachází ve znamení zemského Kozoroha. Nový začátek, opravdu 100% začátek nového roku začíná až s příchodem Berana, na konci března. Teď jsme ještě stále v době, kdy příroda spí, je v hlubokém, bílém tichu. Tento čas je určen k přemýšlení, analyzování a zkoumání.


Venuše

Venuše, planeta lásky je od začátku prosince ve znamení Štíra. Tyto dny, které budou trvat do pondělního poledne, prošly naše vztahy velkou transformací. Stalo se toho tolik! Tolik jsme si uvědomili! To o čem jsme byli ještě nedávno přesvědčeni, je najednou úplně jinak. Máme nový pohled na partnera, nový náhled na celou situaci, ve které se nacházíme. 7.1. se planeta stěhuje do ohnivého Střelce.


Merkur

Dnes 5.1. přechází planeta komunikace, zájmů a aktivit Merkur do znamení Kozoroha. Období tedy přeje na 100% všem Kozorohům, pro ně je to do 23.1. jedno z nejdůležitějších období v roce. Naším zájmem bude do tohoto data především práce, plánování a organizování.


Mars

Planeta, která 1.1.2019 přešla do nového znamení je planeta dosahování cílů, ale i našeho způsobu boje. Mars ukazuje, jak se umíme prosadit, ale i náš postoj v hádkách a konfliktech. Po celou dobu byla tato planeta v Rybách, lítost a pocity bezmoce byly minulý měsíc a půl běžné. S Beranem, který začal od úterý působit, jsme pod nejagresivnější a nejvzteklejší energií. Vztahy až do 14.2. příliš šťastné nebudou. Dají se předpokládat hádky, zbytečné rozbroje, útočné, ublížené rejpání mezi sebou navzájem. Naopak je tato energie skvělá v oblasti práce. Budeme mít mnoho energii, kterou když dobře využijeme, pocítíme brzy výsledky. Pokud tedy potřebujete něco dokončit, do 14.2. je brána proudící energie naplno otevřená.


Uran

Dny od 1.1. - 6.1. je planeta změn Uran v retrográdu ve znamení Berana. Možná tyto dny pociťujete nerozhodnost, možná také nevíte, zda je správné se opravdu rozjet nebo ještě ve velkých rozhodnutích posečkat. Retrográd je zpětný chod, to znamená, že bereme zpátečku a potřebujeme se vrátit zpět ve svých myšlenkách a krocích. Po 6.1. se naplno rozjedeme.


Novoluní

No a 6.1.? Nejenže slavíme Tři krále, ale taktéž Novoluní. To bude tentokrát ve znamení Kozoroha, tedy radou je nejen nová aktivita a nový plán, ale témata Kozorohů je především práce, cílevědomost a úspěch. Co děláme pro své sny? Máme nějaký plán? Jsme se svý pracovním životem spokojení, a pokud ne, co děláme pro to, abychom byli? Tyto otázky bychom si v tomto období měli položit. Opět připomínám - důležité období pro všechny Kozorohy, na které tato konstelace zapůsobí nejvíce. Ke Kozorohům se dostávají zásadní informace.


Autor: Tereza

bottom of page