top of page

CO SE DĚJE NA OBLOZE? (květen - říjen)

Moc Vás zdravím u dnešního článku. Dnes se společně podíváme na to, co si pro nás v aktuálním období přichystaly hvězdy. A není to jen tak něco. Naopak, bude to jízda. Nebo už je?😊 Tyto energie pociťují i ti méně vnímavější a citlivější, a o to celé je to krásnější. Všichni do jednoho jsme nyní silně vedeni „ze shora“ a máme šanci ve velké míře vyřešit vše, co se zaseklo, co je nedořešené. Uzavírá se jeden velký kruh, dost možná jedna velká etapa našeho života. Něco končí a něco nového začíná. Než se však vydáme plnou parou zase vpřed, protože s tou naší Lilith v Beranu se nám chce chvilkama od všeho opravdu vypálit, je třeba se ještě jednou vrátit a pořešit to, na co jsme zapomněli.




Představte si cestu, hodně dlouhou cestu. Ta cesta je náš život. Má různé křižovatky a odbočky, jsou na ní překážky, hezčí úseky, ale i ty, které se nám moc nelíbí. Jsou úseky, na kterých jsou semafory, které říkají, kdy máme zastavit a kdy se rozjet. Nyní všichni docházíme na těch svých životních cestách před semafor a zastavujeme se. Svou chvíli čekání si krátíme přemýšlením. Nikam nejdeme, stojíme na místě, ale v naší mysli se odehrává příběh. Vidíme sami sebe, jak se vracíme na různá místa, kterými už jsme prošli, vidíme se, jak jsme i hozeni zpět k lidem, který nějaký úsek cesty šli s námi (nebo stále jdou). A vracíme se v mysli přesně tam, kde se stalo něco, co nemáme vyřešené. Co jsme si neodžili, neodpustili, od čeho jsme nějakým způsobem utekli moc rychle. Někdo bude hozen následující týdny a měsíce do svého dětství, někdo do období ke svým bývalým manželům/manželkám či bývalým partnerům/partnerkám, do svých bývalých prací, do řešení s majetkem, bydlení, do vyřešení si finanční situace. Nemusí to být vždy minulost, můžeme se vrátit i tam, čím jsme obklopeni nyní, ale z čeho se nám nedaří vymanit. Jednoduše do všech možných situací, které v sobě skrývají něco, co nás brzdí v rozjezdu.


Tři planety – Pluto, Saturn a Jupiter.


Tři způsoby naší přeměny, tři způsoby našeho řešení, našeho návratu zpět. Každá planeta stojí za určitými témataty, vládne konkrétním oblastech, dohromady všechny tři tvoří velmi silné kombo, které aktuálně na obloze dělá pěkné divy. Tyto tři planety začaly postupně přeneseně řečeno couvat a tím způsobují že bude naše mysl po dobu jejich zpětných chodů otočena více do minulosti. Pluto je planeta nevědomí a tajemství, která nyní odhalí všechny naše destruktivní, avšak nevědomé vzory chování. Saturn, který stojí především za zkouškami a překážkami, nás aktuálně prozkouší, jestli všechno to, co jsme se poslední 3 roky učili, chápeme, a hlavně, jestli to umíme použít v praxi. Jupiter, planeta štěstí a hojnosti, nás nyní vyzkouší z toho, jestli nejsme tak trochu líní a nečekáme, že nás vždy někdo nebo něco zachrání a vytáhne z bryndy.

Jsou to všichni spravedliví učitelé, kteří chtějí jen vědět, jestli jsme pochopili danou látku. Jestli to, co nám bylo říkáno, omíláno pořád dokola a posíláno skrze lidi, symboly či sny během uplynulých 3 let jsme pobrali a jak s tím celým objeveným teď naložíme. Jsou stejně zvědaví jako my. A přiznejme si.. tyto 3 roky byly opravdu v mnoha částech našeho života poměrně transformarční. Mnoho z nás si během těchto let šáhlo na své vlastní dno, mnoho z nás se ukázala ta skutečná tvář těch druhých, ale i ta naše. Odhalili jsme v sobě netušené rezervy své síly, zjistili jsme, kam jsme směřováni, o čem ta naše životní cesta vlastně je. Smířili jsme se s mnoha věcmi, s některými možná stále ještě bojujeme. Došlo nám také, kdo vlastně jsme a to byl ten největší objev. Srovnali jsme si hodnoty, priority, díky událostem minulých měsíců jsme zjistili, co vlastně chceme a možná jsme už vykročili na novou cestu. Začali jsme plánovat, přemýšlet ještě více nad budoucností. Teď ale stojíme na semaforu a naše mysl nás táhne zpět. Opravdu jsme všechno to co se stalo propustili? Opravdu jsme se smířili se vším, co se stalo ty poslední 3 roky? Můžeme říct, že máme úplně čistý stůl? Tyto otázky a mnohé další nás budou budoucí týdny pronásledovat a chtít po nás, abychom ten čistý stůl opravdu měli. Je totiž možné, že naše uvědomění bylo až příliš rychlé a naše mysl se nedokázala se vším zcela smířit, nedokázala během těch několika velmi zrychlených měsíců uchopit všechno to, co pochopila.

Než tedy padne zelená, vraťme se zpět. Zeptejme se sami sebe, jestli jsme opravdu se vším co se poslední roky stalo smíření a pokud ne, pracujme na tom. Nyní je přesně ten čas, kdy máme dořešit záležitosti, které se staly v minulosti – dny, týdny, měsíce, nebo i roky zpátky. Podívejme se na svou cestu a své bývalé partnery, práce, na situace, které se nám staly a ukliďme si. Poskládejme všechno do krabiček a uložme ke spánku. Ideálně na konci září, začátkem října bychom měli mít krabičky zavřené.


A KDYŽ TO SHRNEME?

Planety, které se pohybují v retrográdu nás vždy táhnou k minulým příběhům, vztahům, zkušenostem, situacím. Jde jednoduše o to, abychom si nyní vše ještě stále nedořešené dořešili a uzavřeli. Máme si udělat revizi, sebereflexi a ideálně se nepouštět do budoucích kroků, ale spíše se vrátit po vlastních stopách zpět. Často nás retrográdní planety, a především teď, když jsou energie opravdu silné, do těch nedořešených situací táhnou sami. Nelekejte se proto, pokud potkáte svého bývalého partnera, pokud se dostanete na místo, kde jste zažili něco nepříjemného, nebo když Vás budoucí situace potlačí do rozhovorů s těmi, se kterými se nechcete bavit. Celé Vás to do minulosti netáhne jen tak. Je tam jen něco, co jste ještě plně neuzavřeli. Co si ještě žádá Vaši pozornost.

Tento rok končí tříletá transformace. Aby mohla být ale řádně dokončena, je třeba se ještě vrátit tam, co nám brání v rozjezdu. Jak kamínek v botě, který nás bude tlačit tak dlouho, dokud ho z té boty jednoduše nevyndáme. Dokud ho nevyndáme, nemůžeme se pořádně soustředit na nic jiného. A to je i důvodem celé této několikaměsíční, velmi silné konstelace.



 

CO DĚLAT A CO NEDĚLAT?

Retrográdní chod planet vždy znamená nějaké omezení, pozastavení a nedoporučuje se příliš začínat nové věci, které by vlivem retrográdu nemusely vyjít. Záleží vždy samozřejmě na přesných aspektech i každého jednotlivce, nicméně obecně se můžeme podívat, na co si dávat pozor. Do zpětného chodu se nám přesouvá planet opravdu dost, nejdůležitější a nejsilnější vliv bude přicházet od Pluta, Jupitera, Saturna a později od Urana, pak se přidá i Venuše a Merkur.


PLUTO V KOZOROHU

(retrográdní chod 25.4. – 4.10.2020)

Období 25.4. – 4.10. není úplně vhodné pro dědická řízení, pro řešení závětí či posledních vůlí. Mohou nastat v těchto oblastech problémy, komunikační šumy, hádky. Čemu bychom se naopak s touto konstelací měli věnovat jsou mezigenerační problémy, okoukané rodinné vzorce, měli bychom řešit své rodové linie a zapátrat, co se v dané rodě předává. Každá rodina má něco. Někde najdeme závislosti, někde fyzické týrání či málo lásky. Zjistěte, co je Vaše téma rodu a posviťte si na to. Také je dobré prozkoumat téma manipulace. Zda my sami nemáme tendence s druhými manipulovat nebo naopak jesti někdo nemanipuluje s námi.



SATURN VE VODNÁŘI/KOZOROHU

(retrográdní chod 11.5. – 19.9.2020)

Saturn, planeta zkoušek a překážek nám v některých věcech trochu zavaří. Věci nepůjdou tak rychle jako bychom si představovali a lze očekávat průtahy, odklady a pomalé řešení. Retrográdní chod bude nejdříve ve znamení Vodnáře, poté se přesune planeta zase zpět do Kozoroha, kde i svou retrograditu dokončí.


V období Vodnáře (11.5. – 2.7.) očekávejme, že věci nepůjdou tak rychle, jak bychom si představovali a dokonce se i připravme na to, že nic nebude zadarmo. Pro to, co budeme chtít, budeme muset zabojovat a hlavně neočekávat, že se to „nějak samo udělá“. Celkem bychom narazili. Zajímejme se tyto týdny o ekologii, přemýšlejme nad tím, jak my sami můžeme pomoci přírodě, jak jí můžeme ulevit. Období je velmi vhodné pro posun v pracovní oblasti, ale jak jsem psala výše, pouze za předpokladu, že pro to něco uděláme.


V týdny Saturna v Kozorohu (2.7. – 19.9.) nezakládejme živnost, nezačínejme podnikat v ničem novém, nespoléhejme na rychlé vyřízení úředních věcí. Udělejme si velký pořádek ve svých financích, daních, účtenkách, složenkách, možná i smlouvách. Pohlídejme si, abychom něco neprošvihli či nepřehlédli, nemuselo by to pak být dvakrát příjemné. Také si tyto dny hlídejme jak trávíme svůj čas – mé doporučení je – vytvořte si časový harmonogram. Pokud toho máte moc, sestavte si plán, ať vše zvládnete, bude to možná tyto týdny potřeba.



JUPITER V KOZOROHU

(retrográdní chod 14.5. – 13.9.2020)


Jupiter je planeta štěstí. Kozoroh je téma práce, společenské prestiže, společenského místa. Vzhledem k tomu, že je ve zpětném chodu, nedoporučuji rozšiřovat své podnikání, především co se týče nových živností, nových provozoven, je dobré si spíše „hledět toho, co teď mám.“ To platí i o místu podnikání. Ideální je se tyto měsíce nikam nepřesouvat, neměnit místo podnikání. Netlačme v pracovní oblasti na pilu. Co však rozšiřme jsou naše vědomosti. Vzdělávejme se, chtějme vědět víc, lačněme po nových způsobech naší práce, našich pracovních činnostech, věnujme se tomu, co nás baví, uspokojuje a naplňuje. Je velká pravděpodobnost, že ti, co se budou chtít pracovně posunout, mohou. Bude záležet ale jen na jejich vlastní snaze a píli. Také je velká pravděpodobnost, že si mnoho lidí v toto období přizná, že je práce nebaví a je třeba ji nějak oživit nebo úplně změnit. Počkejte ideálně se změnou práce až na říjen.



VENUŠE V BLÍŽENCÍCH

(retrográdní chod 13.5. – 25.6.2020)


Řešení vztahů se sourozenci, vyřešení si vztahů s rodinnými příslušníky, pobavení se o zasutých a nevyřešených konfliktech, vyladění vztahů s lidmi kolem sebe. Vhodný čas k rekvalifikaci, absolvování kurzů, seminářů, sbírání informací. Řešení nevyřešených bývalých vztahů.



MERKUR V RAKU

(retrográdní chod 18.6. – 12.7.2020)


Pozornost půjde směrem k rodině. Vyřešit si rodinné vztahy, zamyslet se nad tématem bydlení. Vhodný čas ke změně bydlení, k nalezení nového bydlení, zkrášlování bytu/domu/kanceláří. Vhodná doba na návrat do dětství, k našim přáním a snům.



URAN V BÝKU

(retrográdní chod 15.8.2020 – 11.1.2021)


Výborné konstelace pro rekonstrukce, přestavby, předělávání prostorů ve kterých žijeme či nějakým způsobem působíme. Skvělé období pro plnění si snů, přání, tyto měsíce jděme vstříc tomu, co nám může dělat radost, co nás naplní. Pozor si dejme na práci s vlastním tělem. Nepřepínejme ho a dejme i pozor na adrenalinové či riskantní sporty, hrozí zranění. Druhá polovina roku, spíše od října dál je vhodná doba pro nové bydlení.


 

Pak se nám ještě stěhuje planetka Chiron do retrográdu, ale také planeta Neptun. Ke konci roku i planeta Mars. Důležité ale je, a tím mohu shrnout dnešní povídání, že je dobré se tyto měsíce, především teď od května do konce září, zaměřit na svou minulost. Ještě jednou se vrátit tam, kde cítíme bolest, pocity křivdy, viny, nespravedlnosti, kde vnímáme, že jsme neodpustili či nepropustili. Udělejme všechno pro to, abychom si vše zpracovali. Tento rok je k tomu skvělá příležitost, která se hned tak opakovat nebude. Zpracujte si rodinné vztahy, partnerské vztahy, podívejte se na to, co Vám brání v prožívání šťastného a naplněného života a udělejte pro to maximum. Na konci roku už totiž většina z nás bude úplně někde jinde, ale je důležité uvědomit si, že pokud chceme být jinde, musíme pro to něco udělat. 😊



Přeji hodně štěstí!


Autor: Tereza

bottom of page