top of page

IDEÁLNÍ ČAS NA DUCHOVNÍ PRÁCI


Jsou období, kdy se nám hledat ve vlastním nitru nechce. Chceme jen být a plynout s proudem, necítíme v sobě potřebu nořit se do dávných bolestí, křivd a traumátek, které v sobě každý bez pochyby máme. Chceme prostě jen být.. Pak jsou ale období, které nás vyloženě, ať chceme nebo nechceme, tahají dolu, kamsi do hlubin, ze kterých máme vytáhnout právě všechno to nezpracované. A asi už dobře hádáte, kam tím celým mířím. Čeká nás opět po více jak 7 měsících cesta do hlubin a je dobré se na to trochu připravit.



NEPTUN - bůh moří

Neptun, který se přesouvá dnes kolem 10 hodiny ráno do zpětného chodu, je planeta, která je pojmenována podle římského boha moří Neptuna a je nejvzdálenější planetou ve Sluneční soustavě. Je patronem duchovního rozměru lásky, umělecké inspirace, mystiky, hluboké víry, vášně, tajemství a všeho, co má zůstat skryté. V moderní astrologii je nazývána planetou transpersonální, neboť boří a nově staví. V našich horoskopech ukazuje kromě kreativity také na oblast, kde u nás probíhá odklon od reality, svítí na místo, kde si nalháváme a vytváříme iluzi. A to bude jedním velkým tématem až do začátku prosince.



Tím co se nám děje, nebo teprve bude dít, budeme „nenápadně“ vedeni k tomu, abychom vytahovali na světlo svá zranění. Všechny bolesti, traumata, strachy, úzkosti, zrady, křivdy či pocity nespravedlnosti, které jsme někdy v minulosti zažili, se budou hlásit o slovo a pomalu vylézat na povrch. Také to, kde si nalháváme a vidíme to až moc růžově, se ukáže v těch pravých barvách a my můžeme být překvapení, v čem to vlastně žijeme - v jakých představách a nereálných vizích o něčem či někom. Čím rychleji si přestaneme nalhávat, tím lépe i při této konstelaci pro nás. Lhaní a nalhávání si, se v tomto období nemusí vyplatit. Když couvá Neptun, tak během jeho retrográdní cesty všichni zjišťujeme, jak věci opravdu jsou. Vše je naservírováno surové, nepřikrášlené, takové jaké to je ve skutečnosti. Chybí pentličky a mašličky, jednorožci jsou tu tam a duha na obloze se nekoná.


Pozitivní na této konstelaci je spousta věcí. Vyčistíme si život od všeho neupřímného, zároveň se potopíme do hloubky, abychom vytáhli to, co nás z vnitřku stále ovlivňuje. Když Neptun couvá, je to ideální čas na sebereflexi, na práci se svými traumaty, čtení inspirujících knih, psychoterapii, jógu či studium nauk, které se opírají o duchovní vědy.


Je třeba ještě dodat, že planeta Neptun stojí obecně již od roku 2012 v Rybách a zdrží se zde do roku 2026. Toto období se lidé více ubírají duchovnějším směrem. Postupně se přechází na zdravější stravu, zvyšuje se zájem nejen o duchovní nauky a vědy, které s duchovnem souvisí, ale stoupá i obecně pozornost na celou planetu (recyklace, zájem o zvířata, pravé hodnoty).


S retrográdním Neptunem jsme všichni nazí. Při jeho couvání si nelze nalhávat. Více tedy než čas, ve kterém se budeme chtít chlácholit tím, že to třeba tak není, jak vnitřně cítíme, se soustřeďme na rozvoj sebe a svého života. Tak, aby byl náš život postavený na pevných, upřímných základech, které vydrží stát další roky.



Hezký den. Autor: Tereza

bottom of page