top of page

JUPITER V BERANU (11.5.2022 – 16.5.2023)



Krásný den všem, kdo čtete dnešní řádky. Dnes od půl 2 v noci je v našich životech poměrně aktivní konstelace, která nám otevírá další nový cyklus po 12 letech! To, co tento rok začnete, může být stavebním kamenem na dalších 12 let. Tou konstelací je přechod Jupitera do znamení Berana, kde se Beran až na jednu kratší otočku do Ryb (28.10.-20.12.) bude držet až do května příštího roku.

Planeta Jupiter mění svou polohu vždy po roce. Každý rok tak můžeme říci, že patří jednomu konkrétnímu znamení zvěrokruhu, kterému bude ty dané měsíce přáno. Minulý rok to byly Ryby, kterým dodal Jupiter potřebnou odvahu, lásku, štěstí nebo jim usnadnil situace, ve kterých by to za jiných konstelací zvládaly o poznání hůře. Rybám se minulý rok děly události, které je měly nakopnout a posunout (samozřejmě vždy je otázkou, jak každý k nakopnutí přistupuje). Tento rok pod svou šťastnou hvězdou budou Berani. Pojďme na to ale popořádku.



Jupiter – čeho je to symbol?


Planeta Jupiter je nevětší planetou sluneční soustavy, v pořadí je od Slunce pátou. Stejně tak jako Neptun, Saturn a Uran se přesouvá po delší době, tudíž její vliv je dlouhodobější a z vyššího pohledu i na konkrétního jedince v jeho životě silnější. Jupiter je nazýván jako král bohů, jehož hlavním heslem je „VĚŘÍM“. A nemyslíme tím víru v Boha či v nějaké náboženství, ale víru v samotný život. V neotřesitelnou jistotu, že stojí za to žít.



Pro koho je konstelace důležitá?


Doma je tato planeta ve znamení Střelce, ale pěkně postavená je i v Beranu a ve Lvu. Těmto třem znamením bude přát, nejvíce však Beranům. Je to jejich rok a měli by ho patřičně využít. Spousta věcí jim půjde lehčeji a snadněji. Jak by taky ne. Po 12 letech nad nimi bdí dobroděj Jupiter. Na pozoru by se však měla držet znamení protilehlá - Váhy, Kozorozi a Raci. Ty budou trénovat to, co má velmi pěkně postaven Beran.



TÉMATA


Sebedůvěra, seberealizace, odvaha, riskovaní a umění vystoupit z komfortní zóny.


To jsou témata pro nás pro všechny. Tohle budeme trénovat a rozvíjet následující měsíce. Beran nás jako 1.znamení učí vyjít z domova, koupit v obchodě semínka, opracovat zem a zasadit je. To je jeho úkolem. Následuje to pak Býkem, který oproti Beranovi disponuje větší trpělivostí a pracovitostí. Býk je ten který semínka každý den zalívá a opečovává, a tak to jde po znamení dál. Každé má svůj úkol.


Témata Berana proto tento rok jsou:


❗UDĚLAT PRVNÍ KROK

❗VYJÍT ZE SVÉHO KOMFORTU

❗UKÁZAT CO VE VÁS JE

❗ZAPRACOVAT NA SVÉ SEBEDŮVĚŘE


Oblasti, kde Vám konkrétně bude tento rok přáno, najdete ve svém nativním horoskopu pod Beranem. Např. Beran je u Vás v 9.domě - přáno bude například v oblastech cestování, objevování nových míst, víře a rozvíjení vyššího vzdělání. Také v oblasti, kterou máte v nativním horoskopu pod Jupiterem (5.dům - děti, milenecké vztahy, flirty, radost, kreativita). Také bude štěstí na Vaší strašně, pokud jste Beran či máte Jupitera v Beranu. Při konzultacích se mne na to, kde máte Berana, ptejte. Ráda na Vaše aktuální šťastné oblasti mrknu. 🙂



Autor: Tereza

Obraz: Annelie Solis

bottom of page