top of page

JUPITER V KOZOROHU (2.12.2019 - 19.12.2020)

Krásné úterý Vám všem! Zdravím Vás u dnešního článku. Dnes si něco povíme o právě nově zakotvené planetě JUPITER ve znamení zemského KOZOROHA.


Vy, kdo sledujete astrologii více, jistě už jste o tomto přechodu například od jiných astrologů slyšeli, neboť je to poměrně důležitá konstelace, která v našich životech započíná nové téma. Vy, kdo se v astrologii příliš nevyznáte nebo tyto konstelace příliš nesledujete, budu se snažit alespoň pro základní přehled popsat, co to vůbec Jupiter je, v jaké sféře působí a co po nás následující rok bude v tomto postavení chtít.


Sami víte, že tento rok mohl být v mnoha věcech klíčový. Však jsem to také poslouchala každý den při společných sezeních. Velké zvraty, obrovské vnitřní uvědomění, poměrně rozsáhlé životní změny, které si pomalu nacházejí místo v našich životech. Vždyť co si budeme povídat - život je změnami typický, ale my jako lidé potřebující jistotu se můžeme zásadnějších změn zaleknout, protože jdeme někam, kde to neznáme. Je to risk, je to úplně něco nového, kde nevíme, co nás čeká. Nicméně pořád jsem toho názoru, že změna je nový vzduch, je to pročištění a když se na všechny změny podíváme z jiného, třeba vyššího úhlu pohledu, zjistíme, že vlastně jsou to mnohdy změny velmi příjemné. Nebo také změny, které byly v našem životě nutné. Nemá cenu si pak něco vyčítat nebo se vracet zpět, ale přijmout naplno zodpovědnost za to, jak jsme se rozhodli nebo co se stalo nového a ve svém životě se s tím naučit žít. V porovnání s celou planetou zemí, celým Vesmírem jsou naše změny naprosto malicherné. Ale to jak se cítíme, jak umíme tyto změny začlenit, to už malicherné není. Je to energie, kterou do prostoru vysíláme a ta má pak dopad nejen na nás, ale i na ostatní.




JUPITER A ROK 2019


Planetě Jupiter se říká velký dobroděj, neboť je to planeta štěstí a hojnosti. To, co se stalo v roce 2019 bylo dobré, ať to bylo cokoli. V celém svém výsledku to mělo nějaký hlubší smysl. Jupiter stál totiž celou dobu ve svém domovském znamení – ohnivém Střelci, a to přineslo nové zážitky, nové lidi, příležitosti posunout se a hlavně.. posvítilo se na pravdu. Střelec jako 9. znamení zvěrokruhu související s vírou a pravdou nesnáší lež a právě proto nám bylo ukázáno, kde se pleteme, kde jsme naivní, v čem si nalháváme. Do popředí šla pravda.


Jupiter, který se přesouvá do Kozoroha je taktéž silné postavení, ale trochu v jiném smyslu. Kozoroh je znamení 10. , které souvisí s prací, společenským postavením, s tím, jak na mě ostatní nahlíží, co vše jsem dokázal, co mám za sebou. Zatímco Střelec působil na to, že jsme se seznamovali, užívali, zkoušeli nové věci, Kozoroh je znamením trpělivosti, důslednosti a plánů.


JUPITER A ROK 2020


Rok 2020 tedy bude především o trpělivosti, vytrvalosti a potřebě jít vpřed. Něco budovat, dokončit, být trpělivý a důsledný, připravit si plán a toho se držet. U mnohých se rozvine disciplína, obchodní duch, smysl pro čest a fair play. Nic nedostaneme zadarmo, to co chceme, si budeme muset vydřít a vydobýt, tak jako to mají celoživotně ve svých životech Kozorozi. Ostatní teď okusí, jaký je život Kozoroha. Někam se postupně vyšplhat. Svojí vlastní silnou, zodpovědností a neustálou pílí. Zní Vám to trochu nudně nebo Vás dokonce příští rok děsí? Věřte, že nemusí. :)


Bude záležet, jestli Vy sami něco pro své štěstí a hojnost uděláte.

Pokud ano, budete bohatě odměněni. Pokud ne a budete pouze vyčkávat záchranu, nedočkáte se a narazíte. A to je přece spravedlivé. Budu odměněn podle toho, kolik toho já sám udělám. S Kozorohem si musíme na všechno šáhnout, sami si to osahat, sami se o svůj úspěch (ať je v jakékoli životní oblasti) zasloužit. Vládcem Kozorohů je totiž Saturn – přísný, ale moudrý stařec, který dohlíží, aby vše bylo spravedlivé a čestné. Možná Vás potěším, že některým našim politikům odzvoní, protože se ukáže, že jejich hra není úplně čestná. Také se můžeme radovat z toho, že to na čem budeme pracovat zvládneme, a uděláme z toho opravdovou stabilitu a jistotu, o kterou se budeme moci v budoucnu opřít. A opět – ať už se jedná o vztah, o práci, nějaký majetek, investice či zdraví. Vše na čem budeme v roce 2020 pracovat přinese opravdové ovoce. A na rozdíl od Střelce to bude ovoce dlouhodobé, ze kterého budeme jíst a péct ještě další roky potom.



ROK 1972, 1984, 1996, 2008 a 2019


Planeta Jupiter znamením Kozoroha procházela v letech 1972, 1984, 1996 a 2008. Lidé narozeni tyto kroky jsou velmi pečliví, pořádní a pracovití. Situace, které se tyto roky v našich životech staly, byly taktéž zásadní, a to ať už v pozitivním nebo negativním slova smyslu. Každopádně jsou to roky, které si možná většina z Vás bude pamatovat jako zásadní. Protože Jupiter v Kozorohu zásadní opravdu je.




Takže, když to shrneme.

Jak zvládnout Kozoroží energii?


1. Udělejte si plán.


Udělejte si cíl, čeho chcete v dané oblasti dosáhnout, kam chcete danou oblast posunout. Vztah, práci, zdraví, finance, školu, děti. Kde chcete na konci roku 2020 v jednotlivých oblastech být? Dejte si reálný cíl a zkuste pro tento cíl něco v roce 2020 udělat. Nečekejte, že se to samo nějak udělá. S Kozorohem neudělá a ještě Vám to spadne na hlavu. Věřte mi. Jako Kozoroh vím, o čem mluvím. Mít plán je základ. Alespoň pro tento rok. :D Bude to snadnější.



2. Trpělivost.


Připravte se, že budete muset být v mnoha ohledech trpěliví. Trpělivost budete příští rok opravdu potřebovat. Více než ty roky předešlé. A pokud trpěliví nejste, zkuste v tomto roce být. Trpělivost a vytrvalost se Vám opravdu vyplatí.



3. Zodpovědnost.


A poslední je zodpovědnost. Ale ta Vám půjde příští rok sama od sebe, neboť se stanou situace, kdy ji budete muset převzít. Udělat něco pro své štěstí, nečekat, že někdo přijde a bude všechno růžové. Nebude, protože Kozoroh chce Vaši aktivitu a Vaší iniciativu. Když něco chci, musím pro to něco udělat. Ale něco, co je čestné a spravedlivé, jinak to bouchne.


 

Pevně věřím, že rok 2020 bude pro nás všechny přínosný. Trošku se obávám toho, že na rok 2019 ještě budeme se sentimentem a úsměvem na tváři vzpomínat, ale on ten rok 2020 má také něco do sebe. V mnoha oblastech vyspějeme. Staneme se dospělými a zodpovědnými. A ano, to může být nuda, ale někdy je to potřeba. Když si budu na své cestě pořád hrát jako dítě a očekávat, že když spadnu, přijde pokaždé někdo, kdo mi tu pomocnou ruku podá, nikam se daleko nedostanu. Kdežto, když se s vytrvalostí zvednu sám a kroky také udělám sám, můžu se po několika měsících a rocích sám rozběhnout a podporu neočekávat. Tohle je totiž svoboda. A to je vlastně cíl celého Jupitera v Kozorohu. Ne svoboda ve smyslu – budu si užívat, střídat partnery, proplétat se životem, ale svoboda je, že se o sebe dokážu sám postarat.


 

ROK 2020 důležitý především pro:


Kozorohy

Panny a Býky

Těžší bude pro Ryby

A všechny, kteří mají někde ve svém horoskopu zastoupeného Kozoroha

-> (např. 3. dům - sourozenci, smlouvy)



Autor: Tereza


bottom of page