top of page

KLID PO BOUŘI (NEBO SPÍŠE PŘED BOUŘÍ?)


Venuše ve Štíru, Mars v retrográdu, Jupiter v Rybách a blížící se Úplněk v Býku a úplné zatmění Měsíce. Konstelace, které jsou vidět na první pohled. Za nimi je zástup štírovské energie, kde se aktuálně nachází Slunce, Merkur a Venuše. Že bychom se nudili se zrovna dvakrát říct nedá, ale největší otřesy již máme za sebou. V létě jsme si mohli několikrát šáhnout do bodu, kdy jsme opravdu nevěděli co teď a náš život se otřásl v základech. Základy se mohou třást znovu, ale tentokrát již jiným způsobem, nebo jinak - otřesy jsou stejné, ale my už to celé vidíme jinak.


V hlavní roli Venuše...


Venuše, která je aktuálně v transfomačním Štíru se setkává s Jižním uzlem neboli Dračím ohonem, který je také ve Štíru. To přináší do našich životů hlubokou transformaci a obměnu zažitých systémů. Věci, které nám dříve dávali smysl najednou nedávají a my vnitřně, sami v sobě cítíme, že bude nutná nějaká změna (možná už ta změna proběhla). Někdo ve svých životech získává, jiný ztrácí (záleží na jeho osobním horoskopu).

Ketu, Jižní uzel, má velký vliv na ty, kteří se zabývají svým nitrem, noří se do sebe a přemýšlejí. Pro ty je tato konstelace velmi příznivá a může jim přinést obrovské vnitřní bohatství v podobě uvědomění a pochopení spousta věcí. Také budou tito lidé schopni opustit vše staré a začít nanovo. U těch, kteří jsou orientování spíše na svět hmotný, povrchní, bude aktivní strach, protože nebudou chápat, co se to s jejich životem děje.


5.11. až 10.11. je Venuše spojená se Saturnem, takže nás čekají trochu zatěžující situace, nejvíce budou ovlivněni Býci a Váhy.


Od 14. do 20.11. se ale situace obrátí, neboť Slunce, Merkur a Venuše vytvoří na obloze dobré podmínky pro rozvoj, růst a harmonii. Po bouři zase vyjde Slunce.



...Jupiter ...


Planeta Jupiter je nevětší planetou sluneční soustavy, v pořadí je od Slunce pátou. Stejně tak jako Neptun, Saturn a Uran se přesouvá po delší době, tudíž její vliv je dlouhodobější a z vyššího pohledu i na konkrétního jedince v jeho životě silnější. Jupiter je nazýván jako král bohů, jehož hlavním heslem je „VĚŘÍM“. A nemyslíme tím víru v Boha či v nějaké náboženství, ale víru v samotný život. V neotřesitelnou jistotu, že stojí za to žít.

Jupiter, planeta štěstí a hojnosti, je aktuálně retrográdní, tedy ve zpětném chodu, proto už pár měsíců nejdou věci sami od sebe a nepadají nám do klína, můžeme mít i pocit, že všechno nějak drhne, ale od 24.11. bude její směr zase přímý.


Nyní nám Jupiter vstoupil do Ryb a to vytváří dobré zázemí pro duchovní práci a duchovní posun. Spolu s Neptunem tak tyto dvě planety vytvoří příznivou konstelaci, která v lidech zažehne opět soucit, laskavost a spolupráci.




...a Mars.


"Na co upíráme své síly?"

"Kam je dáváme?"

"Vyplatí se nám ta energie do toho dávat?"


Takhle se budeme do ledna 2023 ptát my všichni. Je tomu tak proto, že Mars, planeta energie, boje, asertivity a sexuality, přešla nedávno do retrográdního směru. A jak už všichni víme, retrográdní směr znamená otočku po vlastní ose. Častější je přemýšlení nad tím, zda se nám nějaké kroky vyplatí, zkoumáme, proč je děláme. Také více hodnotíme trávení svého času. Prozkoumáme jaké jsou naše zásoby energie, jak umíme makat, ale také odpočívat. Proto se může stát, že v následujících týdnech a měsících zaregistrujeme změnu v tom, jak nakládáme ve svým časem a energií. Retrogradita není vždy špatná. Učí nás o věcech přemýšlet a zhodnocovat je.



ÚPLNĚK V BÝKU

No a samozřejmě co nesmíme opomenout, je vliv Úplňku v Býku, kterému se také říká bobří. Je tomu tak proto, že si vytváříme zásoby na zimu, zalézáme do sebe a hodujeme. Úplněk se bude v jeho celistvé fázi odehrávat na 16°. S tímto Úplňkem přichází čas si zvědomit naše postavení v oblasti financí, majetku a přístupu k nim. Velkým tématem je i příprava na horší časy, proto doporučuji v tomto období dobře promýšlet své finanční kroky a příliš neriskovat. V tomto období budeme více zodpovědní, pilní a výkonní.



Zároveň s tímto Úplňkem probíhá i jeho zatmění, již druhé za poslední dobu. To přináší velké změny do našich životů a velké kroky, které budeme v následujících dnech a týdnech podnikat. Země pod námi se otřese v základech, stavíme si nový život. Čeká nás bouře emocionální, neboť se kvůli konstelaci se Saturnem vynořují naše strachy, obavy a nejistoty. Objevují se naši největší strašáci, které je nutné zpracovat.


Od 14.11. se energie opět uklidní. Nicméně sílu Úplňku můžeme pociťovat společensky ve velkém, neboť se Úplněk setká s Dračí hlavou neboli Severním uzlem. Bortit život se může těm, kteří se nechtějí transformovat a pousnout. Severní uzel nás totiž vždy tlačí do věcí, kterých se bojíme, protože s nimi nemáme příliš zkušeností. A závan "nového" může být pro některé děsivý.



Jak toto období vnímáte Vy? Pociťujete na sobě, potažmo i ve svém životě změny? Již se dějí? Ve Vás, okolo Vás?



Autor: Tereza

bottom of page