top of page

KOZOROH

Vítám Vás všechny u nového článku ze série ZNAMENÍ ZVĚROKRUHU.

Rozhodla jsem se Vám každý měsíc přiblížit vždy jedno znamení a jeho hlavní úkoly. Dnes začneme znamením KOZOROHA, které otevírá nový rok a které stojí na 10. příčce ze všech 12 znamení.



ZNAMENÍ KOZOROH patří pod zemský element, podobně jako znamení Býk a Panna. Zrozenci Kozorohů se rodí do období zimy, kdy příroda spí, nabírá síly, je tichá a klidná. Kozorozi jsou proto ve svém samotném základu velice přemýšlivým a klidným znamením, ve kterém se ukrývá neuvěřitelná síla. Ta Kozorohovi pomáhá zdolat všechny své překážky. A že jich v tom životě bude mít. Kolikrát mnohem více než jakékoli jiné znamení.


A jaké jsou tedy úkoly Kozoroha?


Naučit se zdolávat překážky, naučit se sebrat svou sílu, odvahu, zatnout zuby a jít zase dál. Možná si říkáte, že to musíme my všichni a je to pravda, jenže Kozoroh je v tomhle trošku znevýhodněn. Narodil se totiž astrologicky do 10. domu, který je symbolem úspěchu, kariéry a slávy. Tento život má vlastně obhájit, že to dokáže a stane se tím, který se dostane až na výsluní. Ne ale lehce, naopak, bude to cesta velice složitá a zapeklitá, Kozoroh nikdy nebude mít nic zadarmo, vše si bude muset vydřít a opravdu pouze svou vlastní silou vydobýt. Ani riskovat se Kozorohům moc nevyplatí, to pozná každý z nich, kdo bude riskováním osud pokoušet. Jejich úkol je dostat se na vrchol jako ta horská koza. Svým tělem, vlastním krokem a bystrým uvažováním. Kozorozi mají za úkol obhájit, že vše, co se v předchozích 9. znameních naučili, dokážou v praxi využít. To neznamená, že by nebyli Kozorozi líní – i takoví se mezi nimi najdou. Bohužel však jejich vrchol tímto způsobem nebude nikdy dobyt a pokud ano, dlouho se tam neudrží, neboť nemají pevně vyšlapanou cestičku.


A proč si předci, kteří jsou v jeho rodině Kozoroha zvolili?

Proč chtěli, aby zrovna tato dušička byla v jejich rodě?


Protože věřili, že právě ona vytáhne rodinu opět na vrchol. Že svou cílevědomostí, houževnatostí a pevným odhodláním přivede rodinu opět na Slunce a vytáhne tak všechny ty, kteří svůj talent v rodině zahodili a nevěnovali se mu. Proto se rodí často do rodin, kde je přísný otec, který dítěti mnoho lásky nedává, své city neukazuje, proto má malý Kozorůžek od malička pocit, že ho v rodině nechápou a dostatečně neoceňují. Otec a ostatní členové rodiny budou tímto nevědomky Kozoroha připravovat na budoucí těžký, životní boj. Nejenom aby sám vylezl na vrchol, ale aby opět přinesl do své rodiny naději a víru. Protože ta už tam dávno chybí. V rodině je smutek a členové rodiny necítí v životě radost. To neznamená, že zde nebyl žádný člen, který by byl šťastný. Byl, jenže Vaše rodina chce pocit naplnění cítit znovu. Proto si vyvolí do své rodiny Kozoroha, který jí její ztracený lesk opět navrátí.


Často lidé Kozorohy nechápou, protože jsou podle nich takoví ti klasičtí „studení čumáci.“ :-)) No, i to je jejich základem, když něco dělají, potřebují klid a soukromí. Když nemají náladu, dokážou být neuvěřitelně protivní a na druhé až zlí. Jenže.. to neznamená, že by neměli city. Mají je. Ale jako ta příroda, která v době jejich narození spí, tak i jejich city jsou schované hluboko, přehluboko pod ledovou maskou klidu a vyrovnanosti. Uvnitř jich ale dřímá neuvěřitelný žár, který pozná každý, komu Kozoroh dovolí se k němu a jeho srdci přiblížit. Málokomu se to ale podaří. Získat si opravdovou Kozoroží důvěru trvá i několik let. Těm, co se to ale podaří mohou odpřísahnout, že na tohoto člověka, který je sice věčně vážný a zachmuřený, avšak uvnitř dobrosrdečný a laskavý, nikdy nezapomenou. Srdce Kozorohů v sobě totiž ukrývá silné a zcela upřímné city. Ty ale musí být schovány, neboť s nimi by nedosáhl úspěchu, ke kterému se před svým narozením rozhodl.


Autor: Tereza

bottom of page