top of page

NOVOLUNÍ VE ŠTÍRU (13.11.2023, 10:27 hodin)



Emoce, intenzivnější prožívání, ale také konce a nové začátky. Tak by se v jednoduchosti dalo popsat zítřejší Novoluní ve Štíru.



CO JE NOVOLUNÍ?


Novoluní je jednou ze čtyř fází Měsíce, která je symbolem přeměny, nového začátku a otevření nových témat. Na rozdíl od Úplňku, který vždy osvicuje celou oblohu, je NOV okamžik, kdy se Měsíc nachází mezi Sluncem a Zemí a my ho proto z naší planety nevidíme. Když Luna přibývá, tedy jde pomalu do své celistvé fáze, dodává energii a sílu, taktéž uzavírá různá témata, která se již naplnila. A naopak, má-li něčeho ubýt, chceme něco odstranit, vyčistit, začít nanovo, využijeme k tomu období, kdy Luna ubývá, tedy zítřejší NOVOLUNÍ.


Tato fáze je vždy nejsilnější v den celistvosti/novu, ale také dny okolo (aktuálně od pátka 10.11. – do čtvrtka 16.11.).


 

AKTUÁLNĚ


Aktuálně ne náhodou všichni přehodnocujeme, opouštíme koleje, které už nedávají smysl, cítíme, že je třeba změnit plány nebo nastavit v určitých směrech jasnější hranice.


Učíme se říkat „ne“, vnímáme, že nastal čas přestat tolerovat a podřizovat se, a více začít dávat najevo svou osobnost a potřeby, které s tím celým souvisí.

Novoluní je krásné v tom, že nám ukazuje cestu kudy, nabízí možnosti, předkládá plány a na nás pak už jen je, abychom udělali ten první krok. Vzhledem k tomu, že listopadové Novoluní se odehrává ve Štíru, uvnitř nás probíhá jakýsi přetlak. Pouštíme své zasuté emoce, odpouštíme, smiřujeme se, Štír je znamení smrti. A to nejen fyzické, ale i duchovní. Něco v nás umírá a něco se nového rodí.


Štír svítí také na téma sexuality, práce se svou vnitřní energií, u nás žen především s ženskou silou, kterou máme každá, ale zapomněly jsme ji používat. Tyto dny si ji můžete uvědomovat. Jak moc udělá, když si ji žena uvědomí – v každém jejím pohybu, pohledu, slovu je cítit. Také můžeme řešit emoce v nás, které se různě mění, pomalu jak na houpačce.


Slunce a Luna ve Štíru jsou nyní v opozici s planetou Uran. Zajímavá konstelace, která přináší nečekané a překvapivé změny do našich životů.


 

KDO BUDE NEJVÍCE OVLINĚN?


Silněji toto Novoluní cítí všechna vodní znamení, tedy nejvíce Štíři, ve kterém se aktuální Novoluní odehrává, poté také Raci a Ryby. Naproti Štírům stojí Býci, takže i těch se aktuální konstelace více dotýká.

 

Držím palce, ať se Vaše sny plní a transformace krásně probíhá.



Autor: Tereza

bottom of page