top of page

NOVOLUNÍ A ZATMĚNÍ VE VÁHÁCH (14.10.2023, 19:55 hodin)


Hezký sobotní podvečer. Dnes jsem tu pro Vás s článkem o dnešním večerním Novoluní ve Váhách, které je tento měsíc poměrně speciální. Neodehrává se totiž jen Novoluní, ale i Zatmění Slunce, stojící taktéž ve Váhách. Dvojitá dávka harmonie, pohody, odpočinku a alespoň na chvilku zklidnění toho, kde jsme jinak v bouři.



O ČEM JE NOVOLUNÍ?


Když je jednou za měsíc aktivní Novoluní, přichází čas pustit se a začít novou kapitolu. Ať už to bude, že se rozhodneme přestat pít kávu nebo začít nějakou pohybovou aktivitu, Novoluní je vždy časem, který nám s novými začátky pomáhá. Máme na to energii a většinou v nás sílí pocit, že teď je ten nejlepší čas vzít věci do svých rukou.


Tato energie je vždy silná několik dní před Novoluním a po něm. Už tedy pár dní můžete mít pocit, že to chce v něčem změnu. V tom je čas Novoluní úžasný. Pomáhá nám začít a těšit se na naše „nové já.“ Mám také zkušenost s tím, že kolem těchto konstelací k nám doráží informace, kterou jsem pro nás něčím klíčové. Je proto dobré být pozorný a vnímat, co k nám přichází.



NOVOLUNÍ A ZATMĚNÍ VE VÁHÁCH?

ROVNOVÁHA A VYVÁŽENÍ


Vždy samozřejmě záleží na nás, jak energii uchopíme, a velkorysou nabídku od Novoluní přijmeme. Tím, že ho tentokrát doprovází i Zatmění Slunce, změny, pro které se teď rozhodneme, mohou být trvalé na dalších x měsíců. Navíc naše aktuální činy pravděpodobně nastartují něco, co za pár měsíců uvidíme velmi viditelně a velmi potřebně. Zatmění nám zároveň ukazuje, kde nám odtéká energie a kde je třeba vyrovnat. K tomu nám pomůže již zmíněná energie vzdušných Vah, která je symbolem rovnováhy a vyvážení.


U nás bohužel Zatmění viditelné nebude, podívanou si užijí především v Jižní a Severní Americe, nic to však nemění na tom, že energie Novoluní by byla u nás slabší. Celou tuto konstelaci podporuje otáčející se Pluto, planeta nevědomí, transformace a smrti, která pomáhá něco nechat umřít a něco nového zase nechat narodit.


Váhy osvětlují vztahové situace, ukazují kde dáváme příliš a kde zase málo. Vztahy se mění. Partnerské, přátelské, rodinné. Je na čase.



Pěkný víkend!

Autor: Tereza

bottom of page