top of page

NOVOLUNÍ V BERANU (20.4.2023, 06:12 hodin)


Hezké novolunní ráno. Máme čtvrtek 20.4. a na obloze se na posledním 29 stupni odehrává dubnové Novoluní ve znamení ohnivého Berana. Tentokrát v tomto znamení již podruhé. Má to nějaký speciální význam?

Rozhodně. Těch silnějších významů je tam více. Určitě je dobré zmínit propojenost planety Pluto u tohoto Novoluní, která jde do kvadratury a spouští poměrně velkou transformaci a hlubokou přeměnu. Dochází k uvědomování a změnám. Naše osobnost se třese na změny a je opravdu dobré je neodkládat. Změna jídelníčku, plán chodit cvičit, opustit nevyhovující partnerství, přestěhovat se, změnit práci. Může toho být více, co se Vám ohledně změn točí v hlavě, největší změna však může probíhat ve Vás.


Je to právě tím, že již podruhé v tomto roce a hned za sebou zažíváme Novoluní ve znamení Berana. První bylo v březnu, dnes je to druhé. Tím, že se téma Berana takto neobvykle dvakrát opakuje, jsou oblasti kde Beran působí zesílené.



Jaké to jsou?



1) NASTAVENÍ HRANIC


S tolika klienty se aktuálně setkávám, kteří řeší hranice ve svých vztazích s druhými lidmi. Mám pocit, že poslední sezení v poradně nejsou o ničem jiném. Znát své mantinely, za které už nechceme jít, protože víme o své hodnotě, umět dát najevo, kde už se překračuje hranice naší hodnoty a necítíme se být respektování. Probíhá uvědomování si naší důležitosti a zvědomění toho co je příjemné a co už je právě za tou hranou.


2) PRÁCE SE VZTEKEM


Vztek je skvělá emoce. Umožňuje nám se naštvat, takže pak děláme potřebné změny. Když je nám něco líto, cítíme smutek, změny jdou těžko. Ale s pořádnou naštvaností jsme schopni přelézt k hory, o kterých jsme dříve říkali, že nikdy nepřejdeme. Je v nás adrenalin. Díky vzteku máme sílu a odvahu dělat rozhodnutí a vymezovat ony zmiňované hranice.


3) PRÁCE S ENERGIÍ


Je třeba však svou energii dobře směřovat, aby moc nepálila nebo nebyla naopak téměř vyhořelá. Je třeba svou energii udržet jako plápolájící oheň v ohništi, který může kdykoliv vyhasnout nebo spálit, když přiložíme moc. Je třeba dělat aktivity, které nás nejen že udrží při životě, ale dodají nám vášeň a do žití šťávu a radost.


Blíží se pomalu hezké počasí, které nám všem pomůže vlít novou krev do žil. Vytáhneme kola či běžecké boty, a radost ze svítícího Slunce a těšení se na čas strávený venku nás může po zimě opět příjemně nabýt a nové začátky mohou jít snáz. Budete to však především Vy, kdo může ty všechny změny ve svém životě nastavit. Nikdo jiný to neudělá. A proto vnímejte sílu tohoto Novoluní, vnímejte co všechno se za poslední týdny stalo, protože toho nemuselo být málo, a berte to jako příležitost, která Vám dává možnost žít podle sebe - jak to cítíte a chcete.



Mějte hezké Novoluní! Novému "JÁ" zdar.

Autor: Tereza

bottom of page