top of page

NOVOLUNÍ V BLÍŽENCÍCH (30.5.2022, 13:30 hodin)


Vítám Vás u dnešního povídání! Jak jste si podle názvu mohli všimnout, zítra hodinu a půl po poledni budeme svědky dalšího NOVOLUNÍ, tentokrát ve vzdušném znamení Blíženců.


Jaké je pro Vás tyto dny aktuální téma? Na čem zapracovat, na co se zaměřit?



CO JE NOVOLUNÍ


NOVOLUNÍ je fáze měsíce, kdy začínáme novou etapu, s novými myšlenkami a s novými vzorci. Tyto vzorce nemusí být ani tak patrné, jedná se spíše o stav, kdy vnitřně cítíme, že se něco naplňuje, něco dostává svůj tvar a my můžeme jít dál, začít jinak. Blíženci otevírají oblast komunikace, vyjadřování se a také možnost podívat se reálným pohledem na své aktivity. Co přes den děláme? Do čeho dáváme svůj čas a energii?




HLAVNÍ ENERGIE


S NOVOLUNÍM je vždy ideální čas na nové začátky a v Blížencích to je pěkně prudké. Z výkladů a konzultací vidím, že mnoho z Vás je aktuálně v transformačním období, přijde mi, jak to tak pozoruji, že snad všude se něco děje. Z některých situaci chceme vyjet, ale ještě nemůžeme, ještě nás to nepustí. Nicméně v hlavě už můžeme spřádat plány jak to bude dál. A při tomto plánování bychom se měli zamyslet nad tím, jak vyplňujeme svůj volný čas nebo jak ho trávíme obecně, neboť to je hlavní téma zítřejšího Novoluní. Je totiž dost možné, že svou energií dotujeme osoby nebo povinnosti, které by klidně mohly počkat.


Uvědomovat si, komu svůj čas věnujeme, zamyslet se, zda toho neděláme pro druhé příliš, jestli se neobětováváme.. protože ono to pak velice rychle sklouzne do stavu, kdy si toho druzí už ani neváží. Je potřeba si nastavit pevné hranice. S Novoluním v Blížencích jsme drzejší než jindy, nemáme strach jít až na dřeň a klidně si do někoho rýpnout.



TÉMATA



ZRCADLENÍ


Toto Novoluní jde, stejně tak jako my, na dřeň. Jde přesně tam, kde se otevírají naše zkoušky a my bychom se měli zamyslet, co se opakuje.


  • Zažíváme nyní intenzivně nějaký pocit či emoci, kterou už jsme dříve zažili a neumíme s ní naložit?

  • Nebo se snad opakuje celá situace? Ale třeba jen s jinými lidmi či v jiném prostředí a zase nevíme co s tím?

  • Či zažíváme zrovna v aktuálních týdnech/dnech obecně něco, co neumíme uchopit a ze své minulosti už to dobře známe?


Toto Novoluní je o zrcadlení. Zažíváme skrze druhé či situace věci, se kterými neumíme pracovat. Toto zrcadlení ale už známe a důležité je nyní neopakovat svou chybu z minulosti, ale udělat to jinak. Zamyslet se nad tím, s čím se nyní trápíme, položit si otázku ohledně své spokojenosti a zjistit, kde nyní můžeme uvíznout.



ČAS


Toto Novoluní, jak už bylo výše nakousnuto je i o času. A proto se také v těchto dnech zamyslete, kam svůj čas dáváte. Zda Ti okolo si váží Vašeho času a respektují ho. Protože pokud ne, něco děláte špatně především Vy a je dobré přijít na to, co to je.


  • Naučit se říkat ne?

  • Dělat si více čas sám na sebe?

  • Umět si čas více rozplánovat/zorganizovat?


Nevyhazujte lidi, kteří Vám Váš čas "kradou" ze svého života, ale vyhoďte svůj návyk všechny zachránit a pomoct za každých okolností. Hlavně v těch situacích, kdy nic příliš nehoří. Přemýšlejte kam ten svůj čas dáváte. Komu a čemu ho věnujete. Všechno běží v poměrně rychlém tempu a nezastavíme to, ani kdybychom se na hlavu stavěli. Ale můžete se rozhodnout, máte možnost volby co v tom svém vyměřeném čase budete dělat a je možné, že se pak i všechno hezky zpomalí. Dobře zvažujte.



AKTIVITY, KONÍČKY


V životě nejsou jen povinnosti, ale i radost a zábava. Je i toto ve Vašem životě? Máte své koníčky a záliby? Vymezíte si na ně čas?


SRDCE X ROZUM

Vlivem aktuálních energií jsme nuceni přijít na to, co říká rozum a srdce. Rozpor mezi těmahle dvěma je vlivem aktuálních konstelací silnější a nám může dát opravdu mnoho práce rozlišit koho z nich nyní poslouchat. Mysleme však na to, že se nacházíme v období, kdy nemusíme hned vše měnit. Chce se po nás přijít na to, co budeme měnit, ale ta samotná akce změny přijde až možná za nějakou dobu, ne teď. Nyní pozorujme, dobře si všímejme, nezavírejme oči ani nezacpávejme uši. Buďme vědomí.


Toto novoluní je důležité hlavně pro osoby narozené ve znamení Blíženců, ale i Váhy, Vodnáře a Střelce. Blíženci mají nasměrováno na novou životní cestu. Pro ostatní znamení platí téma již zmiňovaného času a přemýšlení, kam ho dáváme. Taktéž je čas výborný pro nové aktivity, nápady, ale i nové kontakty.


Vnímáte také tyto energie ve vzduchu?



Autor: Tereza

bottom of page