top of page

NOVOLUNÍ V BLÍŽENCÍCH - NA CO SE ZAMĚŘIT PŘI DNEŠNÍM NOVOLUNÍ?



Za 2 hodinky vyvrcholí další Novoluní, tentokrát ve znamení vzdušných Blíženců. Zároveň probíhá i zatmění Slunce, tudíž je to ideální čas na hojení všech ran, které jsou v nás stále otevřené. Léčení probíhá nejen individuálně u každého z nás, ale léčíme se především kolektivně. Dostáváme se do "nové doby", která nás ladí na nový druh energie přinášející jiné fungování světa. Ten už nikdy nebude takový, jaký jsme ho znali. Ne náhodou odchází poslední měsíce zároveň i duše, které neodmyslitelně patří k našemu původnímu světu.


Dejte si tyto dny čas na zamyšlení a na hojení všeho, co je ve Vás bolavé. Buďte k sobě tyto dny hodní. Dopřejte svému tělu i duši laskavé zacházení. Právě teď je ta doba, kdy máme více než řešit, tak jen být a nechat sebou vše procházet.


A co říkají k těmto dnům karty? Jaké je to konkrétní téma přímo pro Vás? Text u karet slouží dnes spíše jako "návod", pokud na nás název karet nebo obrázek dostatečně nepromlouvá. Radím se tentokrát na svou kartu podívat a projet ji pořádně očima. Nechte, ať se vyjádří Vaše duše. Mluví tyto dny hodně silně.




KARTA Č.1 - FLEXIBILITA


Co je flexibilita? Být flexibilní? Slovník cizích slov toto slovo překládá jako "pružnost", "ohebnost" nebo také "přizpůsobení se". Co se tedy po Vás tyto dny chce? Umět se přizpůsobit aktuálním podmínkám. To neznamená tolerovat je, pokud se Vám nelíbí, ale spíše uvědomit si na aktuální situaci co Vás štve či nevyhovuje. Co je to, co Vás brzdí, ubližuje Vám, co je pro Vás bolestivé? Pokud si to dobře pojmenujete a odhalíte nevyhovující, nastupuje další krok a to pokusit se umět na to reagovat. A jak můžeme reagovat na to co nám nevyhovuje? Buď to přijmeme a necháme to pro teď tak jak to je a nebudeme to více pitvat, tedy smíříme se s tím nebo to rovnou začneme měnit. Flexibilní znamená být pružný, umět reagovat na to, co žijeme, co k nám přichází, nedržet se zuby nehty starých způsobů a vzorců, ale přijmout do svého života vše, co k nám přichází. Neposuzovat, nehodnotit, možná ani tak nezkoumat, ale nechat to s sebou jen projít. Flexibilita znamená lehkost a to je Váš úkol pro tyto dny.



KARTA Č.2 - MATKA ZEMĚ


Karta, která vypadla jako druhá se jmenuje Matka Země a symbolizuje ukotvení, stání nohama na zemi, vnitřní sílu a pocit bezpečí a jistoty. Vzhledem k tomu, že jste si ji vytáhli, potřebujete se ve svém životě zaměřit na to, jak dokážete stát pevně. Jak pevní vlastně opravdu jste - fyzicky i mentálně. Když je klid, máme pocit, že jsou naše kořeny silně v zemi. Co když ale přijde bouřka? Když začne foukat silný vítr? Ustojíte to? Můžete o sobě prohlásit, že Vás to nevykolejí? Pokud máte silné kořeny, tak to vydržíte, ale co když ne? Pak Vás bouřka může zcela vyhodit. Je to něco jako když máme silnou imunitu. Když je dobrá, protože o sebe pečujeme, vydrží větší nápor než ta imunita, o kterou není pečováno. Karta je pro Vás radou zaměřit se nyní tyto dny na svou vnitřní sílu. Sami sebe se zeptat zda pečujete o to, abyste se cítili dobře a pokud ne, začít dělat kroky, které Vás zase ukotví a dají Vám pocit, že zvládnete vše, co Vás čeká. Pečujte o své tělo, pečujte o svou mysl, dejte pozornost sami sobě. Jděte do přírody a tam načerpejte potřebnou sílu. Potřebujete to.



KARTA Č.3 - PRAVDA


Karta, kterou si podle komentářů vytáhlo snad největší množství lidí, se jmenuje Pravda a hovoří o nutnosti být k sobě ale i k druhým upřímný. Většinou když tato karta vypadne při výkladu na osobním sezení, je to symbol toho, že již pravda byla odhalena a teď se jen čeká na to, jak se k ní postavíme. Jaký postoj zaujmene, co s tím odkrytým uděláme? Budeme si to, co vnitřně cítíme, chtít přiznat, nebo to v sobě potlačíme a budeme dělat, že jsme si ničeho nevšimli? Nechce se po Vás hned všechno měnit, spíše se chce, abyste si přestali idealizovat, nalhávat a abyste si tvořili v hlavě něco, co není vůbec reálné. Podívejte se pravdě do tváře, přiznejte si upřímně vše, na co jste za poslední dny/týdny přišli a v tomto stavu buďte. To je vše, co se po Vás chce. Jen v tom být a nenalhávat si. Víte už vše, co jste vědět potřebovali, více není potřeba zkoumat. Další rady, informace a symboly jsou již zbytečné.



Jak s Vámi karty rezonují? Ukazují na Vaše aktuální téma?



Autor: Tereza

bottom of page