top of page

NOVOLUNÍ V KOZOROHU (13.1.2021, 06:00 hodin)


Pěkné úterý Vám všem! Máme dvanáctý den roku 2021, několik hodin do zítřejšího Novoluní. Tento měsíc se odehrává v zemském Kozorohu, který stojí na desátém stupínku ze všech znamení zvěrokruhu.




Co je to Novoluní

a co nám do dalších dní přináší za témata?


Novoluní se od Úplňku liší tím, že mnohem více cítíme touhu po novém začátku, jsme nastaveni pro vše nové – novou aktivitu, novou cestu, nové směřování v nějaké oblasti či také jen novou myšlenku. Je dobré tyto energie využít k rozjezdu něčeho nového, rozhodnout se zrealizovat vše, co odkládáme, ideálně v oblasti, ve které Novoluní působí.

Tento měsíc je Novoluní v zemském znamení Kozoroha. To je symbolem cílevědomosti, šplhání a tvrdohlavosti, zaměření je zde především na zdolání nějakého cíle. Bez cíle je Kozoroh ztracen. Vládne mu element země, znamená to tedy píli a pomalé stoupání krůček po krůčku až na vrchol. Kozoroh je znamení mající velmi dobrý cit pro sebereflexi, proto se i dokáže celkem rychle poučit ze svých chyb a netočí se v kruhu, například tak jako to mají zpátečníčtí Raci. Kozoroho vyzařování je sice na první pohled chladné, je to však proto, že se narodil do období, kdy příroda spí a Kozoroh musí prokázat obrovskou sílu a ctižádost, aby tímto ročním obdobím prošel bez úhony. Cílem je překonat a uspět tak, abychom nabili pocitu, že jsme hodni sklízet plody za svou dosavadní dřinu.


TÉMA + otázky k Novoluní

Zhodnotit svou práci, udělat si plán a posléze sklidit plody.

Pomohou nám tyto otázky:

  • Kam jsme se za celou dobu, co šplháme, v pracovní sféře posunuli?

  • K čemu jsme prostřednictvím naší práce dospěli?

  • Co jsme si uvědomili?

Ale také, a to je nejdůležitějším tématem, které Kozoroh přináší:

JAKÝ MÁME DALŠÍ PLÁN?

  • Co v oblasti práce plánujeme teď?

  • Jsme s ní spokojení?

  • Baví nás?

  • Máme nějakou možnost být ještě výš nebo udělat něco pro to, abychom se měli líp?

  • A když ne, tak proč?

To jsou hlavní otázky zítřejšího Kozorožího Novoluní. Protože potom nás čeká Vodnářovo spojení se se světem a téma „ani já, ani Ty, ale my všichni“ a Rybí duchovno a návrat k sobě samým, a tím pádem uzavření celého cyklu. Ale na to si ještě počkejme. Teď je úkolem zhodnotit svou práci a mít plán co dál. Což je i dobrá příležitost vzít si papír a vše si hezky na něj vypsat. Když pak své myšlenky vidíme přenesené na papír, jsou mnohem více reálné a nám pak už nic nebrání tomu, abychom to vše i zrealizovali.


Mějte hezký, úterní den a zítra pěkné Novoluní!

Autor: Tereza

bottom of page