top of page

NOVOLUNÍ V KOZOROHU (2.1.2022, 19:33 hodin)



Zdravím Vás u dnešního večerního článku o Novoluní ve znamení zemského Kozoroha. Doufám, že jste si užili krásné Vánoce a pěkně oslavili konec roku. Děkuji za všechna přání!


Já už se pomalu opět ladím do pracovního procesu, který jsem tento rok na mé obvykle poměry poměrně oddálila. Každý rok od Vánoc až po Nový rok nepracuji, vždy ale píšu během těchto dnů články, které postupně zveřejňuji. Tento rok tomu ale tak nebylo. Má duše, mé já potřebovalo absolutní stáhnutí a nabrání síly.



Rok, který máme za sebou, byl pro mne časem totiž nejen velmi obohacujícím, ale když budu upřímná, tak i velmi náročným. Učila jsem se trpělivosti, zpomalení, ale především se celý rok týkal jednoho tématu, které jsem měla v různých situacích a s různými lidmi natrénovat. Učila jsem se více myslet sama na sebe. Přestat dělat věci, které dělat nechci, učila jsem se říkat NE a byla jsem vedena, abych více důvěřovala svému vnitřnímu hlasu, i přes to, že ostatní kolikrát kroutili nechápavě hlavou, protože dle rozumu má rozhodnutí nedávala smysl. Mým velkým tématem tento rok bylo věřit své vnitřní síle a tomu, co vnitřně cítím, že je správné. Věřit sobě a svému vnitřnímu vedení, které mě moudře vede. Přestala jsem z velké části dělat věci, které se ode mě očekávají, začala jsem více dělat to, co cítím. Co jste se naučili tento rok Vy? A víte, proč jste k tomu byli vedeni?


Já vždy razila heslo, že na tomto světě nejsme jen tak pro nic za nic a všichni máme určité úkoly, se kterými se musíme vypořádat. Není to trest ani karma ale pouze posun naší duše na úroveň, kterou si zvolila, že tento život dosáhne. A buď za svým cílem půjdeme cestou radostnější (protože budeme vědět, že posun vpřed je vlastně v našem zájmu) nebo tou cestou, která je možná až zbytečně plná překážek kvůli bránění se opustit to, co již dobře známe. Kolikrát se zuby nehty totiž doslova zarytě držíme cesty, která už jednoduše nikam nevede a nechceme si připustit, že máme změnit směr - sice pro nás zcela nový, což v nás vzbuzuje strach, ale naší duši posouvající.


A protože máme dnes Novoluní, které se odehrává ve znamení zemského Kozoroha, máme se zamyslet právě nad svou životní cestou. Kozoroh je znamení vztahující se nejen ke kariéře, neboť jeho velkou předností je houževnatost a umění dosáhnout svých cílů, ale také je znamení symbolizující životní poslání. Kam vůbec ve svém životě směřujeme a proč? Proč nás osud strká tam, kam nás strká? Proč máme tyto lekce a situace prožívat? Má to jistě vyšší smysl, někdy když se nad tím zamyslíme, tak celkem i postřehnutelný. Na světě nejsme jen tak pro nic za nic a všichni máme určité úkoly, se kterými se musíme vypořádat. Díky lekcím jsme vědomější a moudřejší..


Zamysleme se proto dnes večer díky poklidné novolunní energii nad tím, jak zdolat nějaký svůj cíl. Co udělat pro to, abychom se na své cestě opět posunuli? Vytyčme si kroky a jděme po nich. Dejme si sami pro sebe slib, že se vynasnažíme splnit to, co třeba odkládáme, že si splníme to, co si přejeme. Co je to? Co chceme? Bez cíle je Kozoroh ztracen. Jeho vyzařování je sice na první pohled chladné, je to však proto, že se narodil do období, kdy příroda spí a Kozoroh musí prokázat obrovskou sílu a ctižádost, aby tímto ročním obdobím prošel bez úhony. Cílem je překonat a uspět tak, abychom nabili pocitu, že jsme hodni sklízet plody za svou dosavadní dřinu.


Mějte hezký nedělní večer!


Autor: Tereza

bottom of page