top of page

NOVOLUNÍ V KOZOROHU (23.12.2022, 11:16 hodin)



Když se blíží konec roku,...


... přirozeně se všichni stahujeme do sebe a reflektujeme, jaký pro nás celý rok vlastně byl. Ohlížíme se zpátky a vzpomínáme na různé chvíle a momenty, které nás ovlivnily. Možná se ptáme sami sebe, v čem jsme se změnili, poučili, co bychom dnes udělali jinak nebo naopak na co jsme pyšní, že jsme zvládli.


S končícím rokem, který je pro nás jakýmsi obvyklým mezníkem a předělem pro další, novou, životní etapu, si kromě shrnování roku vytváříme v hlavě plán toho, co bychom chtěli další rok dělat jinak, novým způsobem nebo co nového začít. S tak významnou událostí jako je konec roku a začátek nového se asi všichni zamýšlíme nad tím, jaký rok nás asi čeká a co všechno máme před sebou.



TÉMA? MÍT PLÁN


Právě Novoluní ve znamení zemského Kozoroha, který je znám svou tendencí věci plánovat, organizovat a logicky postupovat ke svému cíli, si i my v těchto dnech můžeme uvědomovat potřebu mít ve svých věcech řád a systém. Energie Kozoroha nás vede ke stanovení cílů, ke kterým se budeme během roku dostávat.

Je naší vášní tanec? Kozoroh nezůstává jen u myšlenky. Kozoroh je znamení spojené se zemí, s kořeny, tudíž i s jasnými a logickými kroky, jak se ke své toužebné aktivitě dostaneme. Je naším záměrem se tento rok více soustředit na to, jak se cítíme? I zde může tento rohatec pomoci s tím, že si sami pro sebe stanovíme plán, díky kterému svému cíli dostojíme.


Velkým tématem Kozoroha je také efektivní využívání času. Umět si, opět, dobře naplánovat vše, co chceme stihnout – tak, abychom neztráceli ani minutu.



SPOJENÍ S CHIRONEM


Co je ale také důležité zmínit k zítřejšímu Novoluní, je další planetární aspekt, který se odehrává ve stejný den jako novolunní fáze Měsíce. Je tím změna směru v planetce Chiron, která platí za zraněného léčitele.

Tento planetární bod byl ve zpětném chodu od poloviny července a nyní nabírá přímý směr. „Bohužel“ v uvozovkách nám tato nebeská konstelace tak trochu komplikuje vánoční dny. Otevírají se stará zranění a bolístky, které nám připomínají co ještě stále nemáme zpracovaného a vyřešeného. Proto mohou být letošní Vánoce smutné a pro někoho až bolestně zraňující. Na druhou stranu úkolem každého Novoluní je vnést do nás novou naději v lepší zítřky. A myslím, že právě Kozoroh, i přes to, že nad ním bdí starý morous Saturn, se umí vnitřně vyhecovat, najít potřebnou sílu a říct si:



„Tak takhle ne. Takhle to neskončí, takhle to nebude. Vykřešu z těch na první pohled negativních událostí maximum.“




Přeji Vám krásný přednovolunní večer!


Autor: Tereza

bottom of page