top of page

NOVOLUNÍ V PANNĚ (17.9.2020 13:00)



Přátelé, klienti, sledující stránky! Dobré, čtvrteční ráno! Dlouho jsem zde na webové stránky žádný článek nepřidala, dnes jsem se rozhodla udělat výjimku. Za pár hodin nám totiž proběhne zářijové Novoluní, tentokrát ve znamení zemské Panny a to je určitě důvod ke sdílení nejen na facebookové stránce, kde jsou články přidávány téměř obden, ale i zde na webu.


Asi zde nemusím dlouze popisovat, že se nacházíme v období velkých změn a silné transformace. Roky 2018 a 2019 a 2020 jsou naplno roky očistné. Jejich 8 a 9 a 0 na konci (přesněji pro tento rok 20 symbolizující v tarotu kartu Soudu) značí uzavírání jedné velké etapy, poměrně dlouhé štace, která se již pomalu blíží ke konci. Jsme nuceni do celkem poměrně zásadních rozhodnutí ohledně našich vztahů, bydlení, práce, zdraví, ale i do proměny své osoby. I když je to někdy těžké, veškeré uvědomění a pochopení za to přece jen stojí. Jsme směrováni na novou cestu.


Dnešní Novoluní patří k velmi silnému, neboť v mnohém nastoluje naší cestu dál. Ukazuje směr nebo spíše více směrů po kterých se můžeme vydat, ale je v nás panní nerozhodnost. Jaká ta cesta je lepší? Jaká vlastně?


Možná panikaříme, možná se vnitřně modlíme, aby vše vyšlo, doufáme, že jsme se rozhodli nebo že se teprve rozhodneme správně. Je to zásadní konstelace, která se nyní děje, protože i když se to teď nemusí naplno zdát, to jak se nyní rozhodneme, tudy nějakou dobu půjdeme. A my to tušíme. Víme, že je to zásadní, víme, že teď záleží na mnohém. Že nám to dává právě teď tu šanci udělat ten krok. Ale pozor, s retrográdním Marsem opět připomínám, že jde především o vnitřní rozhodnutí, podle kterého se teprve od listopadu bude všechno odvíjet.



Příklad:

Rozhodnout se, zda chci zůstat v této práci nebo odejít. Vnitřně se rozhodnout k tomu co chci, udělat si sami v sobě jasno, protože od poloviny listopadu nás planety povedou k tomu své záměry uskutečnit. Pomůžou nám, ale my teď musíme vědět co chceme a právě dnešní Novoluní nám může mnohé odhalit.



Buďte proto pozorovateli. Nikam se nežeňte, ale zároveň tuto šanci udělat si jasno nepropásněte. Dívejte se na ty lidi kolem sebe, utřiďte si své touhy, své motivace, zhodnoďte si s panní energií co nebo kdo za to stojí a co opravdu ne. Retrográdní Mars, který nám ztěžuje naše rozhodování nebo pohyb vpřed, stojí v tomto zpětném chodu do 14.11. Netlačme na sebe, nevyvíjejme na sebe tlak, pokud opravdu nevíme, a nechme to všechno plynout. Pro skutečné rozhodnutí a rozjezd máme ještě 2 měsíce času.



 

Představte si mlhu. Všude kolem Vás. Co je za tou mlhou netušíte, ale víte že se před Vámi rozprostírá několik cest. Už ale nevidíte co je na té každé cestě, nedokážete to zaostřit, protože ta mlha je tak silná, že čím více se snažíte, tím horší to je. Zavřete oči. Představte si každou tu cestu - možnosti, které se Vam nyní ve Vaší situaci nabízejí. Zůstaneme třeba u té práce. Jedna cesta znamená pokračovat po sve cestě, na které již jste, tedy zůstat v současné práci. Druhá představuje odejít ze současné práce a jít do práce A, třetí cesta znamená odejít ze současné práce ale jít do práce B. Oči nic nevidí, uši nic neslyší, jen vnímáte ty hlasy uvnitř Vás - rozum a srdce, které se hádají o to, co by bylo správné udělat. Utište je, utište sebe a zavřete oči. Nechte mluvit ten hlásek uvnitř Vás, ten nejtišší, nechte projevit svou intuici, která vždy hned ví, co dělat máme, ale pak jí přebije často rozum svými rozumovými návrhy. Nenechte ho a zaposlouchejte se. Co nejvíce chcete? Co je to?



 

Vše co nyní uděláme, kudy se rozhoupeme, bude v budoucnu důležité. Pokud se tedy rozhodneme jít tudy, rozhodnutí nepůjde vzít jen tak zpátky (určitě ne hned), naskočíme do vlaku. Pokud se rozhodneme k nové aktivitě, budeme v ní nejspíše pokračovat i nadále. Mění se naše rutina a denní rituály. Dnešní a další dny přejí energii, která nám může pomoci vnitřně opustit staré věci, aby se uvolnilo místo na ty nové. Novoluní v Panně je skvělým časem pro opuštění čehokoli, co nechceme a nepotřebujeme.



A čeho se tedy ještě obecně Novoluní týká?



ZDRAVÍ, TĚLO


Energie zemské Panny ukazuje vždy na kořeny, stabilitu, jistotu. Její témata jsou zdraví – jak psychické, tak i fyzické. V tyto dny je dobré věnovat se svému tělu více, dopřát si masáž, zábal, pedikúru, manikúru, udělat si chvíli jen pro sebe, nikam se nehnat, nechvátat, ale opravdu si užít čas, kdy Vám bude dobře sami se sebou. Také je vhodné zaměřit se tyto dny na stravu – co jím? Jak vypadá můj jídelníček? Dodržuji pitný režim? Dělám nějakou pravidelnou sportovní aktivitu? Panna nabádá starat se nejen o duši, ale i tělo, které nám dovoluje hýbat se a pobývat zde na Zemi. Neměli bychom na něj zapomínat.



SEBEHODNOTA


S tímto tématem je spojena i SEBEHODNOTA. Mám se rád/a? Dokážu se za něco, co se mi povedlo opravdu od srdce pochválit? Oceňuji se každý den? Někomu můžou jít do popředí myšlenky typu „už si nechci nechat ubližovat“, „chci být na sebe hodná“, „chci se mít ráda a mít se dobře“ nebo i otázka typu „Baví mě to, co opravdu dělám? Naplňuje mě to, kde teď jsem a jak si připadám?“


ÚKLID


V neposlední řadě sem patří i téma Úklidu, a to nejen úklidu věcí, ale i uklizení chaosu a zmatku, který se nám během minulých měsíců vytvořil v hlavě. Vše co jsme v minulosti nezpracovali a uklidili hluboko do skříně, se tyto dny najednou vynoří a budeme muset jednat a začít uklízet. A jak jinak než podle Panny – systematicky a organizovaně.




Tyto dny po nás žádají postupně ukončovat minulost a začít nově. Síla měsíce je tyto dny velice silná, takže bude nápomocná všem rozhodnutým mít se lépe. To, k čemu se teď rozhoupete se začne následující měsíce naplňovat. Udělejte si proto jasno v tom, kudy dál.


Novoluní samozřejmě nejvíce postihne ty, kteří jsou narození ve znamení Panny či mají ve svém horoskopu Pannu silně zastoupenou, ale také zemské Býky a Kozorohy. Taktéž budou silné emoce prožívat Ryby a opět ti, co mají ve svém horoskopu toto vodní znamení silněji zastoupené.



Přeji Vám krásný novoluní den!


Autor: Tereza

bottom of page