top of page

🌑 NOVOLUNÍ V PANNĚ (30.8.2019 12:37)

Přátelé, klienti, sledující stránky! Dobré, páteční skoro poledne. Za necelou 1 hodinku proběhne již druhé Novoluní tohoto měsíce, tentokrát ve znamení zemské Panny.


Asi zde nemusím dlouze popisovat, že se nacházíme v období velkých změn a silné transformace. Roky 2018 a 2019 jsou naplno roky očistné. Jejich 8 a 9 na konci značí uzavírání jedné velké etapy, poměrně dlouhé štace, která se již pomalu blíží ke konci. Jsme nuceni do celkem poměrně zásadních rozhodnutí ohledně našich vztahů, bydlení, práce, zdraví, ale i do proměny své osoby. I když je to někdy těžké, veškeré uvědomění a pochopení za to přece jen stojí. Jsme směrováni na novou cestu.


Dnešní Novoluní patří právem za to nejsilnější z celého roku, protože je Měsíc nejblíže Zemi, tedy energie Novoluní na nás působí nejsilněji, taktéž je novoluní velmi pěkně aspektováno Saturnem a Uranem a tím tak vytváří zemský trigon. Vše co nyní uděláme bude v budoucnu znásobeno. Pokud se tedy rozhodneme k nové aktivitě, budeme v ní nejspíše pokračovat i nadále. Mění se naše rutina a denní rituály. Dnešní energie přeje opuštění starých věcí, aby se uvolnilo místo na ty nové. Novoluní v Panně je skvělým časem pro opuštění čehokoli, co nechceme a nepotřebujeme, ale také k tomu, abychom znovu připojili to, co jsme vlivem různých okolností ztratili.




A jaká jsou ta hlavní témata dnešního NOVOLUNÍ?



ZDRAVÍ, TĚLO


Energie zemské Panny ukazuje vždy na kořeny, stabilitu, jistotu. Její témata jsou zdraví – jak psychické, tak i fyzické. V tyto dny je dobré věnovat se svému tělu více, dopřát si masáž, zábal, pedikúru, manikúru, udělat si chvíli jen pro sebe, nikam se nehnat, nechvátat, ale opravdu si užít čas, kdy Vám bude dobře sami se sebou. A do tohoto rituálu můžete i v klidu zatáhnout děti, užijete si mnoho legrace.

Skvělé je pro tyto dny začít vždy od kořenů, nohou – promasírovat si prsty na nohou, chodidla, promačkat si patu a přesunout se výše, od kotníků ke kolenům až k zadečku a pokračovat postupně od bříška, dekoltu, ramenům až k masáži hlavy.

Také je vhodné zaměřit se tyto dny na stravu – co jím? Jak vypadá můj jídelníček? Dodržuji pitný režim? Dělám nějakou pravidelnou sportovní aktivitu? Panna nabádá starat se nejen o duši, ale i tělo, které nám dovoluje hýbat se a pobývat zde na Zemi. Neměli bychom na něj zapomínat.


SEBEHODNOTA


S tímto tématem je spojena i SEBEHODNOTA. Mám se rád/a? Dokážu se za něco, co se mi povedlo opravdu od srdce pochválit? Oceňuji se každý den? Někomu můžou jít do popředí myšlenky typu „už si nechci nechat ubližovat“, „chci být na sebe hodná“, „chci se mít ráda a mít se dobře“ nebo i otázka typu „Baví mě to, co opravdu dělám? Naplňuje mě to, kde teď jsem a jak si připadám?“ Téma SEBEHODNOTY budou řešit především zrozenci Panny a Ryby, kteří mohou měnit, aby se měli líp, protože cítí, že to současné není ono, taktéž i Býčci a Kozorozi se mohou ptát, jak dál.


ÚKLID


V neposlední řadě sem patří i téma ÚKLIDU a to nejen úklidu věcí, ale i uklizení chaosu a zmatku, který se nám během minulých měsíců vytvořil. Vše co jsme v minulosti nezpracovali a uklidili hluboko do skříně, se tyto dny najednou vynoří a budeme muset jednat a začít uklízet. A jak jinak než podle Panny – systematicky a organizovaně.


„Tohle už nechci ve svém životě“ – koš, „nad tímhle musím ještě zapřemýšlet“ – místo k přemýšlení, “toto bych měla otevřít a udělat si v tom hned jasno“ – akce.


Tyto dny si po nás žádají ukončit jednou pro vždy minulost a začít nově. Síla měsíce je tyto dny velice silná, takže bude nápomocná všem rozhodnutým mít se lépe.


Přeji Vám krásný novoluní den!


Autor: Tereza

bottom of page