top of page

NOVOLUNÍ V RAKU (29.6.2022, 04:52 hodin)


Vztah s našimi rodiči (především matkou), propojení s domovem, se svými kořeny, s místem, kde jsme se narodili a vyrůstali. Naše emoce, pocity, místo, kterému můžeme říkat domov. Propojení s naší duší. Toto vše jsou témata dnešního Novoluní, které každý rok posiluje magický svátek Litha.

Když se na obloze odehrává Novoluní v Raku, půlí se celý rok. Zhodnocujeme co se do té doby stalo a přemýšlíme i nad tím co se bude v další polovině roku dít dál. Spíše než budoucnost ale převažuje propojení se se situacemi, které už jsme prožili. Jak by také ne.. Rak je znamení související s minulostí, couvá, jde pozpátku, tudíž i my tyto dny jdeme zpět a přemýšlíme nad tím jak to bylo dříve a jak je to nyní.


Všemu tomu přehrabování se v sobě ještě navíc dopomáhají planety, které se přesouvají do retrográdního směru. Aktuálně jsou tam i se včerejším Neptun tři – Saturn, Pluto a již zmíněný Neptun. Tyto nebeská tělesa aktuálně boří naše okoukané vzorce, nefungující vnitřní nastavení, ale doslova i náš dosavadní způsob života. Když k tomu přidáme ještě dnešní Novoluní, které se odehrává v tak citlivém tématu jako je naše dětství a vše co je s tím spojené, máme kombinaci jak vyšitou.


Dobré je, že aktuální dění nenabourává žádný tvrdý, nepříjemný aspekt, takže tento čas může být spíše hutný na naše pocity a emoce, ale neměly by se dít žádná velká překvápka. K těm už vlivem retrográdních planet došlo nebo teprve bude v létě ještě docházet. Aktuálně se však potápíme postupně do hloubky a hledáme odpovědi.


Je důležité zmínit, že Novoluní v Raku je charakteristické řešením ženské energie. Témata jako naše matka, my jako matka, či naši potomci a naše role v jejich životech mohou teď být více řešena. Zároveň je s Rakem spojen i aspekt domova. Kde je to doma? Co pro nás domov znamená? A co tam musíme mít, abychom řekli, že se cítíme jako doma?


Nelekejme se v tomto období svých strachů a obav, které mohou vylézat na světlo. Nelekejme se ani své křehkosti a zranitelnosti, pokud nás naše emoce houpou na vlnách nahoru a dolu. Toto období je to zcela normální a velmi přirozené - znamení Raka je symbolem silnějšího cítění a vnímání. A právě to nám může prozrazovat, že nás v naší duši něco trápí, neumíme se od něčeho odpoutat či se bojíme, protože jdeme do neznámých vod. Vše prociťte a nebojte se, že nemáte pod kontrolou. Teď to přesně tak má být.



Autor: Tereza

bottom of page