top of page

NOVOLUNÍ V RYBÁCH (19.2.2023, 08:05)


ENERGIE NOVOLUNÍ


Novoluní - čas, kdy stará energie odchází a kdy zase nová přichází. Čas očisty, smytí všeho, co k nám nepatří, odpustit tam, kde nejsme emocionálně čistí. Novoluní je čas, ve kterém dochází k přerodu a nastolení nových začátků. Uchopujeme sami sebe, srovnáváme minulost, přítomnost a budoucnost a posuzujeme, kým chceme být.



TÉMA RYB


Aktuální Novoluní se odehrává v posledním znamení zvěrokruhu - vodních Rybách. Toto znamení symbolizuje intuici, nevědomí, hluboké vody naší mysli nebo také pasivitu, lenivost a únavu. Planetárními konstelacemi je nám připomínáno, že je třeba lépe vnímat své tělo, které se hlásí o odpočinek a již zmiňovanou pasivitu. Náročný program je tyto dny hůře zvládnutelný, neboť aktuální energie nás spíše uspávají, než že by přinášeli energii.


místo analýzy se naciťte

Merkur, který je planetou mysli, komunikace a aktivit, se aktuálně pohybuje ve vzdušném Vodnáři a je v celkem napěťovém aspektu na Uran, který se pohybuje už několik let v Býku. Místo velké analýzy nechte myšlenky ve své mysli plynout, místo snahy na něco přijít a logicky to rozebrat, se na to spíše naciťte svými pocity a podle toho vyhodnoťte výsledek. Nechte svou hlavu odpočívat, nechte ji vypnutou.


Ryby jako poslední znamení zvěrokruhu nám připomínají, že vše co jsme jednou zaseli, tak musíme i sklidit.


Aktuálně můžete emocionálně prožívat těžší období a pocity jako vina, strach, hněv či sebelítost mohou být silnější, avšak ničemu nepomohou. Nic nezmění. Co můžete měnit je to, jak o tom budete smýšlet.


Temná noc duše, tedy období, kdy naše duše skrze temnotu prožívá probuzení, může být pro hodně z Vás aktuální. Tak to tak přijměte a nepříjemné jen pozorujte. Nesnažte se to přeměnit, dělat něco jinak. Jen pozorujte a své pocity prožijte. Avšak neživte je, nechte je odplout, přesně jako radí vodní Ryby, ve kterých se Luna pohybuje.


Zároveň v sobě zažehněte pochopení s druhými, nesuďte, neodsuzujte. Buďte lidští.


Zdravotně se zaměřte na svou lymfu a chodidla.


Tereza

bottom of page