top of page

NOVOLUNÍ V RYBÁCH (2.3.2022, 18:34 hodin)


Novoluní. Čas, kdy je měsíc velmi laicky řečeno na samém počátku. Období, kdy stojíme, rozhlížíme se a přemýšlíme nad možnostmi, které se nám nabízí. Tato fáze trvá vždy již několik dní před Novoluní a několik dní po Novoluní, kdy v nás silné pocity, které tato fáze přináší, doznívají.


Když je luna v Rybách, tak jako je tomu zrovna nyní, je zesílené naše prožívání. Intenzivněji vnímáme co se děje v nás, ale i okolo nás a jsme citlivější na věci, které by nás v jiném období tolik nerozhodili. Pocity a emoce jsou otevřené naplno, dokážeme se lépe vcítit a naladit na energie.



Když nastane Novoluní ve znamení vodních Ryb, končí astrologicky jeden rok a začínáme s nastupujícím Beranem ve Slunci nový rok. Podle astrologie tedy rok nekončí Silvestrem, ale právě přesunem Slunce do Berana, které proběhne tento rok 20.3. Novoluní v Rybách je pak jakési loučení se se starým rokem a nastavením se na rok nový.


Normálně bývá Novoluní v Rybách silná konstelace, kterou, troufám si tvrdit, cítí i ti, kteří se lunárním cyklem nezabývají, nicméně nyní je silná dvakrát tolik. Čím to z astrologického pohledu je?


Již v týdenní předpovědi jsem se zmiňovala, že aktuálně stojí 7 planet vedle sebe. Probíhá konjunkce mezi Martem, Venuší a Plutem, druhá konstelace je mezi Merkurem a Saturnem a třetí mezi Sluncem a Jupiterem. Vytvořily se jakési tři skupinky planet, jejichž vliv samozřejmě pociťujeme. Na každého tento vliv působí různě, dle jeho tranzitů v horoskopu. Někdo pociťuje velkou únavu a ospalost, nechuť cokoli dělat, jiný ale může být naopak nabitý energií s potřebou něco vytvářet. Tato konstelace přináší do našich osobních životů velké změny a možnost se rozjet - ve vztazích, práci, financích či zdraví. Když tedy změnám půjdeme naproti, mohou se dít nyní velké věci.


Co se týče konstelací na úrovni společenské, tam to je, jak asi všichni jsme svědky, ne zrovna ideální konstelace. Planety ukazují na napětí, strach a mocenské boje. Došlo k něčemu, co se podle planet i karet již nějakou dobu dalo bohužel předpokládat. Tím situaci nezlehčuji, pouze se snažím o pohled nezaujatý, o pohled z výšky. Je velmi důležité, abychom všichni pochopili, že se opět děje to, co nám již nebeská klenba nabídla k pozorování před tisíci lety a strach či panika tomu nepomůže. Teď se pouze naplňuje to co již bylo dáno. To znamená, že vývoj situace tímto směrem se dal dle hvězd bohužel předpokládat.


Zároveň hlavním tématem tohoto roku je spolupráce. Možná si to někteří pamatujete z roční předpovědi. Rok pod dvojkami symbolizuje spojení se s ostatními, zvýšenou empatii a pomoc. Jak jinak lze lidstvo spojit, než tím, že půjde proti jednomu společnému "nepříteli"?


Krásné Novoluní!

Autor: Tereza

bottom of page