top of page

NOVOLUNÍ VE LVU (16.8.2023, 11:37 hodin)



Novoluní – fáze měsíce, období, časový úsek, který je vhodný pro NOVé začátky. Nabízí se nám příležitosti pohnout se z místa a začít věci dělat jinak, smýšlet jinak a celkově žít jinak. Jeho energie přeje rozjezdu nových věcí, začátku aktivit, které dlouho odkládáme, je to jakési nakopnutí od myšlenek k činům. A aktuální Novoluní je na ty změny dost silné. Čím to je?


Tento měsíc se Novoluní odehrává ve znamení ohnivého Lva. Toto znamení stojí na 5.stupínku ze všech 12 znamení a jeho tématy jsou kreativita, tvořivost, děti, hravost, radost či spontánnost. Lvi si umí život užít. Vždy najdou něco, co jim všední dny zpříjemní, dokáží si dopřát a užít si to. I my jsme tyto dny nabádáni k tomu, abychom se více rozjeli v tématu radosti, dopřání si a užívání si toho, co se nám nabízí. Konstelace ve Lvu přeje vždy spontánním akcím a rozhodnutím.



NAPĚŤOVÉ KONSTELACE


Jenže.. je třeba zmínit, že aktuální Novoluní ve Lvu se neodehrává zrovna v harmonických, příjemných energiích, které to bývají obvykle. Aktuální Novoluní se odehrává na 24.stupni Lva a je v kvadratuře na Uran a v konjunkci na Lilith a retrográdní Venuši.


Lilith neboli Černá luna otevírá naše strachy - strach ze ztráty, strach z nejistoty, strach ze samoty, strach z nedostatku,.. a retrográdní Venuše tomu celému dodává třešínku tím, že nás hecuje, ať už něco konečně uděláme s těmi svými vztahy. Uran nás pak kope do akce, kterou však ale brzdí Lilith.


PŘEDSTAVME SI ...


Představme si to jako když frčíme po silnici a najednou nám padne červená. Jen tak tak to ubrzdíme a když zase skočí zelená, naše auto nereaguje. Za námi jsou všichni nervózní, my začínáme taky, protože auto jen škytne a pak se zase vrátí do blažené nečinnosti. Ze zadu na nás ostatní řidiči troubí a nadávají nám, jestli řídíme poprvé, a my jenom sedíme, snažíme se nastartovat, ale nic se neděje. A když se konečně rozjedeme, auto skáče jak pominuté a už vůbec to nepřipomíná plynulou jízdu. Jako kdybychom opravdu řídili poprvé. Uvnitř sebe víme, že to tak není, že máme řidičák x let, ale naše aktuální jízda tomu tak vůbec neodpovídá.


Asi nějak tak by se dalo popsat aktuální Novoluní. Místo akčnosti dominuje únava, a místo spontánnosti si raději lehneme na gauč a jsme rádi, že jsme rádi.


Tyto energie budou s malými přestávkami trvat do dalšího Novoluní, které se odehraje v polovině září.


Jak Novoluní pociťujete na sobě Vy? Dominuje více únava než spontánnost?


Autor: Tereza

bottom of page