top of page

NOVOLUNÍ VE LVU - 28.7.2022, 19:54 hodin



Pěkný čtvrteční den. Už nějakou dobu tu sedím a přemýšlím nad tím, jak popsat dnešní Novoluní. Do toho mi tu intenzivně zvoní telefon a pípají e-maily a zprávy. Je vidět, že energie, která jsou aktuálně ve vzduchu, necítím sama. Je to intenzivní, silné a přelomové. Jak by také ne.


Aktuální Novoluní, které probíhá v doprovodu trojkonjunkce Uran-Mars-Severní uzel, tu nebylo tisíce let. Ne v této kombinaci a ne s těmito planetárními aspekty, které se na obloze odehrávají. Tato trojkombinace je totiž tak silná, že spouští přírodní katastrofy, válečné akce, agresivitu, boj a silné emoce, se kterými si jako normální smrtelníci nevíme rady. Je toho totiž nějak moc. Všechno se vyvaluje na povrch a tlačí nás to do toho změnit směr. Uděláme to?



Snažíme se chvilku odolávat, přešlapujeme z místa na místo, hledáme výmluvy proč něco nedělat jinak. Kdo by chtěl opouštět svůj zajetý rytmus. Leda tak blázen. Nebo ten, kterému už současný směr tak moc nevyhovuje, že je přímo donucen hledat jinou cestu.


Uran nám ukazuje řešení, nabízí východisko, takže až tak ztracení nejsme, nicméně opozice s Plutem v nás vytváří pocit, že je všechno v háji. Máme pocit, že se věci rovnají, uzdravují, zlepšují, ale zároveň tam visí ve vzduchu jedno velké „ALE“. A tohle „ALE“ nás nikam nepustí. A pod tíhou Pluta klesáme na mysli a místo toho abychom cítili úlevu, strachujeme se, že snad nikdy nebude tomu věčnému boji a práci konec.


A aby dnešní článek o Novoluní nebyl jen negativní, otočíme to. Já osobně jsem člověk optimistický a vždy se snažím na všem hledat výhody a pozitiva. Jsem vnitřně přesvědčená o tom, že pokud se cítíme na nic, je to jen období. Období, které přejde. Pocity, které odezní a slzy, které se odplaví. Zamračeno a mlhavo není věčně. Slunce se za mraky snaží vylézt ven, ale někdy těch mraků je zrovna tolik, že to trvá déle. A je to v pořádku, bez mraků nepoznáme krásu slunce a bez slunce si zase uvědomíme, jak je skvělé ponořit se při kapkách deště bubnujících do oken do sebe.


Využijte tento čas k přemýšlení nad sebou. Ne nadarmo je znamení Lva spojeno s naším egem, naší hravostí, radostí, spontánností, s naší osobou. Dopřejme si prostor pro sebe, je to teď hodně důležité.


Jak tyto dny vnímáte Vy? Jak se cítíte?



Autor: Tereza

bottom of page