top of page

NOVOLUNÍ VE LVU - LVÍ BRÁNA 8.8.2021, 15:50 hodin



Máme tu další NOVOLUNÍ posílené LVÍ BRÁNOU, další období plné možností a příležitostí, které nám otevírá dveře hned v několika oblastech.


NOVOLUNÍ, které bývá aktivní vždy po měsíci, je fáze, období, časový úsek, který je vhodný pro NOVé začátky. Nabízí se nám příležitosti pohnout se v oblastech, ve kterých se NOVOLUNÍ odehrává a třeba i trochu zamíchat svými kartami a jít vstříc něčemu, co se pro nás chystá.


K zítřejšímu Novoluní se ale také váže tzv. otevření Lví brány. Otevírání probíhá již od 26.7. do 11.8., ale vrcholí právě zítra 8.8. V tento den dojde ke spojení mezi hvězdou Sirius, Velkým Centrálním Sluncem, Zemským Sluncem, Zemským mřížkovým bodem, Pásem Orionu a Velkou Pyramidou v Gíze. Již od pradávna se věřilo, že tento čas má ohromnou sílu, která způsobuje tyto dny naší únavu, špatné spaní, ale také frustraci, přemíru vzteku, plačtivost či zesílenou intuici a citlivost. Je to období nových začátků, ale především možnosti začít se dívat na mnohé jinak, neboť Sirius jako dobrodějná hvězda přináší spoustu uvědomění, které jde ruku v ruce i s naším duchovním probuzením. Mnoho z nás se ocitá na životní křižovatce. Zahnout vpravo nebo vlevo? Která cesta je lepší?


Blížíme se k zásadním rozhodnutím, které ovlivní nás další směr. Portál Lví brány je o tom, že náš život "PO" může být úplně jiný než ten, který byl do jejího otevření. Teď celé cca 2-3 týdny probíhá jakési zhodnocování našeho života, toho co chceme, za čím si stojíme a zároveň máme potřebu se podívat na to, jak to všechno bude dál. Kam nás život směřuje. My sami se ale můžeme měnit téměř k nepoznání. Pokud se tedy chce někdo tento čas zbavit závislostí a špatných návyků, je nyní ideální čas se na tyto zlozvyky zaměřit. Taktéž pokud cítíte potřebu něco ve svém životě změnit a jen vyčkáváte na správnou chvíli, udělejte to teď. Pokud však nejste naplno rozhodnutí, v klidu vyčkejte. Není kam chvátat.



NOVOLUNÍ jinak tento měsíc působí především na všechny Lvy, ale také Vodnáře, kteří jsou protilehlým znamením Lvů, dále na všechny, kdo mají Lva ve svém horoskopu silně zastoupeného, například v ascendentu a v luně, ale také v případě, kdy jsou jejich planety v nativním horoskopu silně zastoupeny v 5. domě. Právě 5. dům je v astrologii symbolem DĚTÍ, KREATIVITY, SEBEVYJÁDŘENÍ, silné potřeby se SEBEREALIZOVAT, cítit svobodu v tom, co děláme a říkáme. Je zde silná touha pomáhat, ale také cítit ve svém životě radost a naplnění.


Všechny tyto témata se díky NOVOLUNÍ ve Lvu otevírají a my máme příležitost přitáhnout si do svého života více světla a naděje. Více vnitřní radosti, ale také kreativity. Zítřejší NOVOLUNÍ je proto o plnění snů, o přemýšlení nad tím, co v životě chceme a neděláme. Zda se cítíme dobře - ve svém životě, sami v sobě. Zda se nějak realizujeme, zda nám není lhostejné, co děláme za práci, co děláme ve svém volném čase. V hlavě nám mohou bzučet tyto dny otázky:



"Hýbu se?"

"Mám v tom svém životě vůbec radost?"

"A umím si jí udělat?"

"Mám se ráda tak, že na sebe nezapomínám?"



Tyto dny bychom měli přemýšlet nad tím, co máme rádi a neuděláme si na to čas. Kde se vymlouváme, že nemůžeme, že nám na to chybí energie, čas, že to nejde a přitom jsme kolikrát jen líní a pohodlní. A přitom víme, jak by nám to na duši pomohlo. Odkládáme jak to jde, nebo jsme na to úplně zapomněli. Jenže pak žijeme život práce, povinností a zrychleného tempa, ve kterém ale nestíháme to nejdůležtější. ŽÍT.



Mějte krásnou sobotu!

Autor: Tereza

bottom of page