top of page

NOVOLUNÍ VE STŘELCI (13.12.2023, 00:31 hodin)




  • KAM MÍŘÍM?

  • CO CHCI?

  • JAK MÁ MŮJ ŽIVOT ZA PÁR MĚSÍCŮ VYPADAT?


CESTA VPŘED - téma, se kterým přichází Novoluní ve Střelci.


Máme před sebou poslední Novoluní roku 2023, které se odehrává půl hodiny po půlnoci ve znamení ohnivého Střelce. Co tato konstelace do našich životů přináší?



CO JE NOVOLUNÍ?


Novoluní je obecně období nových začátků. Vždy tato energie přeje rozjezdu nových věcí, začátku aktivit, které dlouho odkládáme, je to jakési nakopnutí od myšlenek k činům. A aktuální Novoluní je na ty změny dost silné. Čím to je?



NOVOLUNÍ VE STŘELCI


Střelec je sám život. Pulzující, aktivní, měnná, rychlá energie, která přináší neustále nějaká překvapení. Střelcovi vládne Jupiter, planeta morálky, spravedlnosti, ale také hojnosti a štěstí. Co by nám mohlo do života to štěstí přinést? Čím si život zpestřit, okořenit, jak ho uchopit tak, abychom se cítili šťastně a naplněně? Abychom cítili, že žijeme a ne jen přežíváme?


PŘEKVAPENÍ


To může být otázka pro mnoho z Vás. Není to však jediné, co Střelec přináší. Toto znamení je plné překvapení. Proto i nás tyto dny mohou přepadat náhodná setkání, osudové rozhovory, okamžiky, osoby, situace, které nečekáme.


BUDOUCNOST


Dále je Střelec znamením budoucnosti. Máme se tyto dny zamyslet, zda se chceme vracet do věcí, které už nám neslouží. V hlavě se nám i vlivem ostatních konstelací může rozjíždět diskuze na téma „co zvolit?“ „jak se rozhodnout?“ nebo „jak věci aktuálně uchopit?“.


Radou může být – hlavně se nevracet tam, kde už nic nepokvete.


VÍRA


Střelec je o šťastných, nových začátcích, ale také musíme věřit, že se ty začátky uskuteční a jít jim trochu naproti. Střelec je vlivem Jupiteru o víře a naději, že nás čeká něco krásného a že se věci vyřeší. Poddejte se této víře, důvěřujte vyššímu vedení a procesu, kterým už jste prošli. Ta změna se neděla jen tak pro nic za nic. A už vůbec ne proto, abyste se pak vraceli někam, kde Vás čeká jen zklamání.


ZMĚNA POSTOJE


K této planetární konstelaci je třeba zmínit, že ji ovlivňuje i aktuálně retrográdní Merkur, který nám navrací do života situace, které už dobře známe. V minulosti jsme je však neřešili dobře, nebo naše postoje nebyly správné. Teď už jsme jinde. Jak zareagujete nyní? Necháte se chytit do pasti nebo už jste "vyléčeni"?



Zde si dovolím sdílet jeden citát, který se k aktuálnímu Novoluní ve Střelci hodí:


 

"Situace, jejichž lekci jsi pochopil a zvládl, se Ti už neopakují. Opakují se Ti pouze situace, které obsahují lekci, kterou jsi stále nepochopil. Není tedy řešením vyhýbat se těmto situacím, nýbrž porozumět tomu, co se Tě snaží naučit. Jakmile se Ti to podaří, přestanou se Ti dít. "

 


Hezký novolunní večer!


Autor: Tereza

Citát: Jan Menděl

bottom of page