top of page

NOVOLUNÍ VE STŘELCI (14.12.2020, 17:16)


Hezké sobotní skoro poledne magického dne 12.12.2020! Máme před posledním Novoluním v roku 2020, které se tentokrát odehraje ve znamení ohnivého Střelce, co to znamená?




CO JE NOVOLUNÍ?

K ČEMU SLOUŽÍ?


Začneme opět připomenutím co je Novoluní a k čemu je vhodné. Novoluní je fáze měsíce, která otevírá nové začátky. Je to počátek nového cyklu, takže na dalších 28 dní máme šanci nastavit něco nového v tématech, ve kterých se tato konstelace odehrává. Zapátrat jak to máme nastavené a v případě potřeby to můžeme změnit, protože nám to půjde mnohem lehčeji než období jiná. Střelec, ve kterém se Novoluní odehrává, je ohnivé znamení spojené s naším temperamentem, vášní, ale také obrovskou touhou po změnách, po něčem novém. Ten, kdo má Střelce ve svém horoskopu silně zastoupeného, to bude tyto dny pociťovat. Všichni Střelci, lidé s ascendentem ve Střelci nebo v luně budou postupně cítit příliv energie a nadšení z nějakých nových aktivit, které konečně směřují k realizaci. Pravděpodobně ucítí opět sílu a nadšení ze života.


KDO KONSTELACI NEJVÍCE POCÍTÍ?


Tato konstelace samozřejmě nejvíce zasáhne znamení Střelce, ale také protilehlé Blížence, které mají příležitost obrátit svůj život vzhůru nohama a nastavit si to tak, jak sami ve svém životě chtějí. Dále mají šanci něco ve svém chování a přístupu k životu změnit Berani a Lvi. A na jaké oblasti se tedy máme zaměřit?



 

TÉMATA NOVOLUNÍ

 

HLEDÁNÍ CÍLE A SMYSLU ŽIVOTA


Hledání cíle a smyslu života. Zní to krásně, ale někdy může být nesmírně těžké něco takového najít a stabilizovat se v tom. A právě tyto dny nám některým může toto téma znít celkem slušně v hlavě. Jaký je vůbec náš cíl? Kam vlastně teď kráčíte? Proč děláte tohle a neděláte třeba tohle? Proč jste v téhle práci a ne třeba v tamhleté? Proč máte potřebu zabývat se tímhle a ne zrovna tamtím? Hledání, hledání a ještě jednou hledání. JAKÝ JE VÁŠ CÍL? Pracovní, partnerský, finanční, životní? Ne proto, abyste si něco hned plánovali, ale proto, abyste v sobě měla alespoň trochu jasno. V tom, co vůbec chcete a kam míříte. Zbloudilá cesta, tedy cesta bez smyslu je totiž cesta, která nikam nevede. A jestli chcete kráčet rovně, musíte vědět, proč tudy jdete a kam chcete dojít, i když to nemusí vyjít.


Položte si tyto dny otázky ohledně smyslu Vašeho života. Když je aktivní Novoluní ve Střelci hledáme cestu kudy a ptáme se po cíli této cesty. Ať už konkrétního projektu nebo obecně v našem životě. Tyto silné energie přinášejí do našeho života základní otázky. Kdo jsme, kam směřujeme a jaký to vše má smysl. Vnitřně si tyto dny naše duše žádá jasný směr. Abychom ho ale věděli, musíme si nejdříve položit otázku co chceme. Zapřemýšlejte nad tím a pak na nic nečekejte. Pusťte se do realizace.



VÍRA

V životě jsou situace, které nejsou vůbec jednoduché. Kolikrát vůbec nevíme, proč se to děje, z jakého důvodu zažíváme to, co zažíváme, často můžeme být vykolejeni a nezbývá nám než doufat, že se to samo nějak vyvrbí. A to je taktéž tématem pondělního Novoluní. Věřit, že se vše děje z nějakého důvodu. A ať už to dopadne jak to dopadne, tak vnitřně doufat a mít naději, že to, co zrovna prožíváte Vás někam vede. Věřit ale často nestačí, to víte sami. Je důležité pak často udělat konkrétní kroky, mít již onen zmiňovaný CÍL, abyste věděli, kam vůbec chcete dojít. Aby ale mohl vůbec nějaký cíl být, je zapotřebí mít prvotně VÍRU. Že to co žijete, má vůbec nějaký smysl. Že to, co chcete udělat, má nějaký hlubší důvod. Že tu nejste náhodou a přispíváte do vyšší plánu. Protože i ta nejmenší moucha tady neni náhodou. 😀

Důvěra v moc Vesmíru díky blížícímu se Novoluní může být tyto dny silnější. A to proto, že jsme dotlačeni v některých věcech prostě jen kapitulovat a nechat jim volný průběh. Je také dobré si tyto dny položit otázku - jaká je Vaše víra? Je silná? Pevná? Důvěřujete vyššímu vedení? Věříte, že vše se děje z nějakého důvodu? Já ano a nikdy jsem nad tím nepochybovala. Vždycky jsem cítila, že jsme někam vedeni a nikdy se nic neděje náhodou. Nikdy se nám nedějí náhody, nikdy žádného člověka nepotkáme jen tak, nikdy se nám nedějí situace jen tak. Vše do sebe zapadá jak puzzlíky a my často máme tu volnou ruku přijít na to, co se po nás vlastně chce. Abychom na to ale přišli, musíme jít tomu všemu co nám Vesmír přímo před oči servíruje naproti. Neotálet, nečekat, ale jít. A když hned nebudeme vědět odpověď? Když půjdeme, ale odpověď nebude přicházet? Tak buďme trpěliví. Často když se ohlédneme za svým životem, zjistíme, že už to chápeme. Že už víme proč se nám některé věci děly a že to mělo opravdu svůj důvod a smysl. Ne vždy ale všechno musíme vědět hned. Je možné, že to celé pochopíme až za pár let.. A o tom je víra. Věřit a nechat se prostě jen unášet tím, co nám jde do cesty.



OPTIMISMUS - TOUHY A POTŘEBY


S touto konstelací máme dost možná chuť přemýšlet nad tím, co nás čeká, těšíme se na budoucnost, plánujeme. Přijímáme informace, přijímáme nové lidi do svého života, taktéž úplně nové situace a cesty, dokážeme si představit, že náš život může být jiný – lehčí a radostnější. Vyplavují se ven naše skutečné pocity a hlavně skutečné TOUHY a POTŘEBY. Někdo měl tyto dny velkou touhu chodit do společnosti – prahne tedy po společnosti a sdílené radosti, někdo měl zase touhu spát, odpočívat – tělo ho tedy upozorňuje na potřebu vypnout a dát si oddych. Jiný zase toužil po pohlazení, objetí – i to dává radu se více hýčkat, dát si lásku, pečovat o sebe nebo také odkrývá naši touhu po tom být milován a přijímán. Někdo toužil jen být. Otevřít víno a ohlédnout se zpět za svými kroky. Poslední dny a i ty budoucí budeme taženi do reflexe svých činů, slov a všeho co máme za sebou. Pravděpodobně to ale díky Novoluí ve Střelci budeme brát s nadhledem.



SEBEREFLEXE


Rok 2020 nebyl lehký, byl velmi náročný. Tím, že se dvě hlavní planety Saturn a Jupiter nacházely v Kozorohu, což není jednoduché postavení, jsme se všichni posunuli o velký skok dopředu. Jsme jiní a to je dobře. Teď si vyhraďme čas zapřemýšlet nad tím v čem všem jsme jiní. Co jsme pochopili, za co na sebe jsme hrdí, co už nechceme opakovat. Je to velmi důležité do dalších měsíců.


 

Co si tyto dny uvědomujete?

Jaké jsou Vaše touhy a potřeby?

Kolem jakých témat se Váš život aktuálně točí?



Přeji Vám krásnou sobotu!


Autor: Tereza


bottom of page