top of page

NOVOLUNÍ VE STŘELCI (4.12.2021, 08:45)


Pěkné sobotní ráno u dnešního článku! Před námi je za necelé 2 hodiny prosincové Novoluní, které se tento měsíc odehrává ve znamení ohnivého Střelce. Co to znamená?


Začneme opět připomenutím co je Novoluní a k čemu je vhodné. Novoluní je fáze měsíce, která otevírá nové začátky. Je to počátek nového cyklu, takže na dalších 28 dní máme šanci nastavit něco nového v tématech, ve kterých se tato konstelace odehrává. Změna nám půjde lépe, než období jiná.



Tento měsíc, jak už bylo výše psáno, se luna nachází ve Střelci. Bude proto mít vliv na toto ohnivé znamení, dále na protilehlé Blížence. Energie Střelce je nespoutaná, temperamentní, neustále mířící vpřed. Planeta, která celý život nad Střelci visí, je Jupiter, jejíž symbolem je naděje, víra a moudrost. Ne nadarmo se proto o Střelcích říká, že čím jsou starší, tím jsou moudřejší, neboť Jupiter je nutí jít za něčím vyšším, zkoumat smysl toho, co dělají a jak žijí.


I my tyto dny máme zkoumat, jakým způsobem žijeme. Jaký náhled máme na život a na vše co se v něm děje. Zda k věcem přistupujeme jako k výzvě nebo jako k něčemu, co nás jde 100 % porazit. Spousta lidí si v tomto období zkouší svou vlastní víru. Jak to mají opravdu postaveno. Za podmínek, které nejsou ideální, ale které nás v některých ohledech zkouší – z našich hodnot, priorit, z našich názorů a přesvědčení. A zde se opravdu ukazuje naplno, jak kdo má co postavené. Nicméně záměrem Jupitera není jít do konfliktu, pokud to má někdo odlišně, ale společně diskutovat. Nemusíme najít řešení, důležité je se obohacovat o názory druhých. Jako filozofové, kteří rozvíjí své myšlenky, ale nedělají hned jasné závěry. Z něčeho vychází náš názor a z něčeho zase názor druhého. Naše pohledy na svět, život, na konkrétní situaci jsou dány prožitky, které jsme zažili na naší životní cestě, záleží i na naší povaze a jistě i stáří duše. Nikdo nejsme stejný.



PRAVDA, DISKUZE, RADOST


Tyto dny se po Vás proto chce, abyste se podívali na věci s odstupem a jakýmsi nadhledem. Nedělali ukvapené závěry a nechali prostor diskuzi. Mít na vše jasný názor, který si vůbec nezpochybňujeme, je nebezpečné. A to se tyto dny pod Jupiterem máme naučit.


Taktéž je Jupiter planeta optimismu a štěstí. Jak se umíme radovat? Kolikrát se za den zasmějeme? Pociťujeme v sobě štěstí? Blaho? Vnitřní naplnění? Podmínky nikdy nejsou a ani nebudou ideální. Můžeme být u moře, poslouchat vlny, příjemný vítr nám bude oblažovat tvář, ale my se zaměříme na komára, který kolem nás bude bzučet a ne a ne odletět. Je to, jak jistě víte, o tom, na co se zaměřujeme a jak se necháme vyvést něčím "neideálním" z míry.


O Novoluní ve Střelci by se toho dalo napsat mnoho. Je to znamení pod největší planetou sluneční soustavy, která nabízí spoustu témat k zamyšlení. Mou radou je se ale toto období nejvíce zaměřit na to téma, které je se Střelcem nejvíce spojeno. PRAVDA. Co pro Vás toto slovo znamená? A jak byste ho vztáhli k situaci, ve které se všichni nacházíme? Jak byste toto slovo vztáhli na svůj život? Je dobré se nad tím zamyslet.


Toto Novoluní je zároveň i zatmění Slunce, nicméně to z našeho místa není viditelné. Museli bychom na Antarktidu, a tam hádám nepojedeme. Vliv tady od nás z ČR proto nemusíme tolik pociťovat jako zatmění jiná. Avšak jako u každé této konstelace platí, je dobré dávat si tyto dny pozor na hádky, konflikty, agresi a útočnost. Je vždy větší.


Přeji Vám pohodový víkend!


Autor: Tereza

bottom of page