top of page

NOVOLUNÍ VE VODNÁŘI (24.1.2020 22:41)

Krásný novoluní den ještě jednou! Dnes máme pátek, svátek slaví Milenky, které na dálku všechny zdravím. Dnešní NOVOLUNÍ je spojeno s elementem vzduchu, neboť se odehrává ve znamení Vodnáře, 11. znamení zvěrokruhu. Novoluní, jak už asi víte, je vždy počátkem nového cyklu, vhodná konstelace pro nové příležitosti. Narozdíl od úplňku se nezabýváme minulostí, ale plánujeme budoucnost. Proto i aktuální dny můžeme být více položeni v budoucnosti a řešit co všechno je potřeba zařídit, udělat, jaké další kroky bude nutné stanovit na naší další cestě. Vše se točí kolem toho, co teprve bude.


Dnešní NOVOLUNÍ je pod energiemi vzdušného znamení VODNÁŘE a působí přibližně nějaký ten týden před Novoluním a pár dní po Novoluní. Novoluní ve Vodnáři vždy přináší do našich životů silné energie spojené s touhou osvobodit se od zavedených konvencí, situací, které nás nějakým způsobem svazují. S úplňkem jsme zavřeli dveře tam, kde nás to vysilovalo a díky novoluní otevíráme tyto dveře nové, které pro nás znamenají novou cestu. Možná také máme poslední dny pocit, že události běžného dne doslova letí, vše je v pohybu a jaksi ve zrychlení.


REBELSTVÍ


V tomto období, kdy probíhá novoluní ve znamení Vodnáře, je potřeba dávat si velký pozor na důležitá rozhodnutí – hlavně ohledně financí. Přivítejte nové začátky do svého života, otevřete se změnám a krásné nové cestě, ale vše si dopředu nachystejte a naplánujte. Novoluní je sice spojeno se začátkem nového cyklu, ale Vodnář je tak trochu snílek. Pro něco se nadchne, je celý horlivý pro novou a osvěžující změnu, ale pak se diví, že to nevyšlo nebo dlouho nevydrželo. Důkladně vše promyslete, aby Vaše plány stály na pevných základech a byly tak i dlouhodobého charakteru. S Vodnářem i přes počáteční strach v sobě můžeme ucítit rebelský duch, touhu vymanit se ze zaběhnutých kolejí a udělat něco, co bude zcela nové a možná pro i nás i překvapující. Jdeme za hranice své komfortní zóny.



VNITŘNÍ DÍTĚ


Jak jsem také již psala v týdenních výkladu, cítím, že je s tímto Novoluním spojeno ještě jedno téma. Téma vnitřního dítěte. Poslední dobou na toto spojení narážím poměrně často, ať už od psychologů, lékářů, odborníků na výchovu dětí, kde i přes to, že se některé teze rozcházejí, v jednom si jsou všechny podobné. Naše vnitřní dítě je právě ten důležitý základ, který utváří celý náš život. Pokud nám jako dětem byla pošlapána naše důvěra v sama sebe, vnitřní identita či nebyly naplňovány naše základní potřeby, ve svém životě to velmi dobře poznáme. Každý však jiným způsobem s ohledem na své minulé zkušenosti a zážitky. Tyto dny se mohou ozývat přesně ty strachy, které máme. Co když to nedokážu? Co když mě nemá rád? Co když to všechno nezaplatím? Dokážu být sama? Zvládnu se prosadit a říct, co doopravdy chci? Toto vše jsou naše vnitřní strachy, které se aktuální dny mohou nenápadně v naší hlavě rozjíždět. Berte je však jako výzvu. Jako motivátor posunout se dál.


Je důležité říct, že toto Novoluní působí nejvíce na znamení Vodnáře, taktéž v menší míře na všechna vzdušná znamení (Blíženec, Váhy). Znamení, které je od Vodnáře protilehlé a témata se od něj odráží je znamení Lev, proto i toto znamení pocítí sílu dnešního Novoluní. My všichni bychom si měli uvědomit, že Vodnář je inovátorská energie, která přináší do našich životů změnu našich přístupů, svěží vzduch, volnost. Využijte těchto energií moudře.



Autor: Tereza

bottom of page