top of page

NOVOLUNÍ ve VÁHÁCH (6.10.2021, 13:05)


Hezký středeční den! Zdravím Vás u dalšího povídání, tentokrát na téma dnešního NOVOLUNÍ ve znamení vzdušných VAH.


Síla novoluní je velmi silná a v našich životech stejně důležitá jako energie Úplňku. S tím rozdílem, že úplněk uzavírá, ukončuje jednotlivá témata, vztahy a životní etapy, NOVOLUNÍ naopak otevírá nové možnosti a nové cesty. S Úplňkem vyhazujeme to, co již ve svém životě nechceme, také emoce rychleji vyplouvají na povrch a tím se tak čistí, s Novoluním nabíráme novou, čistou energii a začínáme nanovo.


NOVOLUNÍ ve VÁHÁCH klasicky nejvíce postihuje znamení Váhy, ale taktéž jejich protilehlé Berany. Jelikož jsou Váhy znamením vztahovým, hlavní téma těchto dnů jsou VZTAHY.



Vztahy PARTNERSKÉ, vztahy RODINNÉ, vztahy PRACOVNÍ, vztahy PŘÁTELSKÉ.

V těchto všech vztazích našeho života se aktuálně řeší nastolení harmonie a rovnováhy, snažíme o to, aby byl v nich klid a pohoda. Toto období nemůžeme vystát hádky, ale paradoxně právě teď bouchají emoce - v nás i v lidech kolem nás. Vadí nám žít v tlaku a dusnu, ale zrovna v tomto období si můžeme nejvíce uvědomovat, co to dusno způsobuje. Planetární postavení nás vede do vyříkávání si s druhými lidmi, potřebujeme věci vykomunikovat, ale rozhovory nám nemusí dát uspokojení. Planeta komunikace couvá, tedy čas přeje spíše rozhovorům vnitřním, sám se sebou, než s druhými. Na druhou stranu nás ale aktuální Novoluní do rozhovorů nabádá. Ideálním řešením je věci spíše napsat, vypsat, třeba aby měl ten druhý dostatek prostoru o námi sděleném přemýšlet. Tímto může dojít i ke vzájemnému pochopení, paradoxně mnohem většímu než z očí do očí.


Vlivem Chironu, který je planetou zraněného léčitele a odpovídá za naše nejniternější zranění, jsme nuceni vyřešit si také veškeré bolístky a zklamání, které postihly naše vztahy. Právě teď se mohou otevírat a vyplouvat na povrch témata a pocity, která v sobě máme hluboko pohřbené. Chiron je však aktivní od našeho narození do 7 let věku, je proto dobré připustit si myšlenku, že mnoho toho, co nyní zažíváme, jsme zažívali už jako děti a teď to jde jen na povrch. Není proto dobré nikoho obviňovat, ale spíše přemýšlet nad tím, jaká nastavení a vzorce ovlivňují naši současnou vztahovou situaci. Pokud nevíme, nebojme se požádat o radu. Lilith v Blížencích nás až do dubna nabádá nebát se obrátit se na terapeuty, psychology, astrology a své podvědomé vzorce najít a vytáhnout.

Je důležité zdůraznit, že v tomto období se OPAKUJÍ vztahové situace, které velmi dobře ze své minulosti známe. Jsme nyní opět postaveni na křižovatku, kdy se máme rozhodnout jak na některé věci budeme reagovat, jak to, co nám třeba vadí, budeme řešit. Někdo opakuje vzorec, který tkví v naštvaní se pokaždé, když partner přijde pozdě z práce. Jiného štve, když druhý mlčí místo toho, aby s námi řešil vzniklý problém. Někomu se zase opakuje vzorec, kdy se bojí odejít ze svého nevyhovujícího vztahu jen proto, že v něm převládá obava z budoucnosti a strach ze samoty. Vzorce mohou být různé, ale právě toto Novoluní a konstelace, které ho doplňují, nás nabádají k zamyšlení se nad tímto vším opakovaným.


Nápomocné nám budou právě naše emoce, které v těchto dnech mohou být více vychýlené. Pokud tomu tak je a pozorujeme, že se chvilkami vůbec nepoznáváme, zpozorněme. Celé období, od března 2021 do konce roku, se nese v duchu karmické zátěžebojujeme s tím, s čím si nevíme rady a co kolikrát ani netušíme, že v nás může být uloženo. Někdo je na povrch velice klidný člověk, avšak tyto dny může bouchat při každé příležitosti. Objevují se navíc situace, které se jakoby vrací. Mysleli jsme si, jak už je něco vyřešeno a ono ne. Spustí se to znovu a my končíme stejně - v slzách nebo v naštvanosti na daného člověka. Avšak, nemá cenu se naštvávat, ale spíše si všimnout, co nás tak moc vytáčí, odkud pramení naše lítost, naštvanost, pocity křivdy, nespravedlnosti, pocity nepochopení, pocit, že ten druhý i kdybyste se rozkrájeli tak sebou nehne, pocit, že mluvíte jak do dubu a jste nevnímáni. Možná nyní řešíte situace, kdy se nejde s druhým člověkem domluvit. Kdy každý jedete po jiné trati a oddalujete se, nerozumíte si. Nebo možná řešíte situaci, kdy Vy chcete na daném vztahu pracovat, rozvíjet ho a druhý už nemá zájem nebo jsou jeho priority jiné než Vaše. Nebo Vám došla už trpělivost a chcete se vydat jiným směrem. Toto vše může být ve Vašem životě aktuálně řešeno.



Co je ale důležité...


Novoluní je vždy doba očisty a nastavení něčeho jinak. To, co nefungovalo nebo s čím jsme si nevěděli rady, vychází ven a my máme možnost zpracovat a změnit nebo i nechat ze svého života odejít. Důležité je pro toto Novoluní prohrabat se svými vztahy a vším, kde cítíte nějaký tlak. Máme přemýšlet nad tím, proč tomu tak je. Důležité je v tomto měsíci i odpuštění. Využijte svou načerpanou sílu a udělejte tlustou čáru za minulostí, s klidem a vyrovnaností. Za vztahy, které nechcete aby dál pokračovaly. Nebo za bolestmi, které nechcete aby přetrvávaly. A pokud to cítíte a jde to, začněte postupně odznova. S daným člověkem nebo bez něj. Především se ale netrapte tím, co nejde změnit a třeba i tím koho nejde změnit.


Aktuální konstelace navíc radí uzavřít svou minulost a vše s tím spojené. Hodně se Vám uleví a hlavně – nebudete dávat energii do něčeho, co Vám ji už nevrátí. A co tyto dny změnit jde, na tom pracujte. Všimněte si detailů, malých výchylek, které pouze zrcadlí co udělat jinak.



Krásný den a pěkné Novoluní!

Autor: Tereza

bottom of page