top of page

NOVOLUNÍ VE ZNAMENÍ BÝKA (23.4.2020 04:25)


A máme tu další Novoluní! To zabarvené kolečko v našich diářích, které značí, že dny okolo něj bude možná v našich životech dost rušno. Že se možná nevyspíme tak dobře jak bychom chtěli, že budeme přes den unavení či roztržití, že budeme mít tendenci se buď někam zahrabat, nebo naopak jásat a vítat nové začátky. Co je to Novoluní? A co znamená, když probíhá v zemském Býku jako právě nyní?



CO JE NOVOLUNÍ?

A jak na nás působí?

Novoluní je fáze Měsíce, která probíhá většinou ke konci kalendářního měsíce nebo na začátcích měsíce. Tento rok se bude Novoluní odehrávat vždy ke konci, tudíž tyto dny mohou být v některých směrech napěťové a citlivé. Na druhou stranu Novoluní je mnohem pozitivnější než takový Úplněk. Při Úplňku bouchají emoce, všechno v nás vře, houpe se sem a tam, jsme neklidní a neustále s sebou šijeme. Při Novoluní se to vše více zklidňuje a máme i tendenci začínat něco nového, k čemuž nás právě i Novoluní vybízí. Plantárně je Novoluní fáze, kdy se Měsíc nachází přímo mezi Zemí a Sluncem, a proto je naším okem ze Země Měsíc neviditelný. Každé Novoluní je jiné, každé přináší nejenom nová témata, ale působí i na konkrétní znamení, které mají příležitost k velké změně. Takže vše co se vleklo se může velmi pěkně rozjet.



NA KOHO BUDE DUBNOVÉ NOVOLUNÍ PŮSOBIT NEJVÍCE?


Tentokrát mají velkou šanci všichni Býčci, ale i ti, co mají ascendent v Býku, lunu v Býku nebo ve svém horoskopu nějak více toto znamení zakotvené. Často tyto silné fáze měsíce (Novoluní a Úplněk) působí i na protilehlá znamení, v tomto případě na Štíry.



V JAKÝCH TÉMATECH?


A témata, které se v toto Novoluní otevírají? Na to se jdeme podívat.



1. STRAVA


První téma zítřejšího Novoluní. Co se týká stravy, k tomu asi není třeba nic rozsáhlého psát. Býk souvisí s tělem, s naší fyzickou stránku, je to požitkář, a proto bychom si měli tyto dny položit otázky ohledně toho, čím ty naše krásná tělíčka krmíme. A ano, všechny jsou krásná a úžasná, protože nám dovolují pobývat tady na Zemi. Díky nim vidíme, slyšíme, chodíme, ochutnáváme a to je přece krása. Vztah k našemu tělu by neměl být negativní a už vůbec bychom se na tělo neměli dívat jako na samozřejmost. Tělo je stejně důležité jako naše mysl, náš duch (alespoň co se týká pozemského života). Položme si otázky ohledně toho jak se o své tělo staráme. Jestli jíme zeleninu, ovoce, dostatek bílkovin, železa, minerály, které potřebujeme k tomu, abychom dobře fungovali. Co Vašemu tělu chybí? Žádá si Vaše tělo hranolky? No tak mu je dopřejte. Žádá si čokoladádu? No tak sem s ní. Samozřejmě všechno v přiměřeném množství, nepřežeňme to, ale také to svému tělu neodpírejme. Ono samo dobře ví, proč tyto potraviny nebo jídla chce a je blbost mu to odpírat.


2. HODNOTY


Když se podíváme na další téma, jsou jím hodnoty. Jak je máme postavené? Co je pro nás důležité? Každý to máme jinak a samozřejmě tyto hodnoty v průběhu života díky naším zkušenostem, věku či prostředí ve kterém žijeme měníme. Pro někoho je nejdůležitější láska a neexistuje nic víc, jiný má zcela přirozeně za hodnotu zdraví. Každopádně ty přední příčky jsou něco bez čeho si neumíme svůj život představit. Před pár lety, když jsem si v rámci předmětu na vysoké škole sestavovala svůj žebříček hodnot, byla jsem jediná asi z 50 lidí, kdo měl na prvním místě svoboodu. Svobodu slova, moci se vyjádřit, říct co si myslím, jak různé věci cítím, dělat co mě baví,.. témat spojených se svobodou je mnoho, nicméně právě naše hodnoty často vychází i z toho, čeho se nám možná někdy dříve nedostávalo a máme to v sobě stále zakořeněné. Já jako léčitelka, bylinkářka, astroložka či můžeme nazvat čarodějka v minulých životech radící kolikrát různým králům, císařům či faraonům, mám v sobě naprosto přirozenou potřebu svobody, neboť mi byla v minulých životech odebírána. I Vy budete mít své hodnoty postaveny tak, co jste možná v minulých životech neměli a co Vám chybělo. Určitě stojí za to se nad tím zamyslet.


3. UŽÍVÁNÍ SI ŽIVOTA


No a posledním, neméně důležitým tématem, je užívání si života. Jak si umíme užívat všech těch krás, které se nám nabízí? Jak je umíme ocenit? Usmíváme si, když nás sluníčko hřeje a šimrá svými paprsky? Vychutnáváme si s nadšením svou ranní kávu, dokážeme se od srdce zasmát sami sobě? Blaží nás pohled na tulipány v naší ručně broušené skleněné váze? Dokážeme se pořádně uvolnit a setřást na chvíli svou hlavu někam pryč? 🙂Umíme se radovat? Býkovi je přiřazena planeta lásky, smyslů a umění Venuše, a ta souvisí s našimi prožitky a radostí ze života. Býci často sbírají krásné předměty, rádi se obklopují esteticky dokonalými věcmi, potrpí si na vkusné a hřejivé prostředí. Je i Vám toto vlastní? A pokud ano, dělá Vám pak tento pocit dobře? Protože ono často nejde ani tak o věci, ale o náš pocit, který z nich máme. Což mě přivádí k citátu od mé oblíbené, kozoroží spisovatelky Báry Nesvadbové která řekla: „Dříve jsem potřebovala věci vlastnit. Teď už ne. Teď už se mi jen líbí.“



OTÁZKY K NOVOLUNÍ

Takže shrňme si to. Otázky, nad kterými byste se měli v tomto období zamyslet, jsou:

  • Jak dokazujete svému tělu, že si ho vážíte?

  • Jste spokojeni se svou stravou?

  • Jaké vnější a jaké vnitřní hodnoty jsou pro Vás důležité?

  • Jak se cítíte v prostoru, který obýváte?

  • Jak si můžete zařídit svůj domov, aby byl krásnější?

  • Uvědomujete si svých pět smyslů a využíváte je všechny?


JAK VYUŽÍT ENERGIE BÝKA?

  • Dopřejte si masáž. A ne, nemusíte nikam chodit, protože teď Vás stejně nikde nevemou 😀 , ale použít můžete úplně klidně své vlastní ruce. Vašemu tělu to uleví a vlije mu to novou energii.

  • Potěšte svůj další smysl – sluch. Pusťte si něco pěkného, melodii, píseň, která lahodí Vašemu sluchu.

  • Uvařte si ideálně tyto dny i něco dobrého. Hýčkejte si svůj smysl chuti, dopřejte tělu co si žádá. Nechte ho mluvit a pocit blaženosti zaručuji.

  • Udělejte si to doma hezké. Pomáhá samozřejmě uklidit si (rada nad zlato 😀), ale samozřejmě i vyklidit své šatníky, protřídit obuv, kterou už stejně nosit nebudeme, srovnat věci a mít tzv. „čistý stůl.“

  • V neposlední řadě si dnes ři zítra večer zapalte svíčky či vonnou tyčinku a nechte svůj další smysl užít příjemné chvilky.


Když uděláte dobře všem svým smyslům najednou, Vaše tělo, ale i duše Vám budou vděčné.

Nezapomeňte zítra večer rozprostřít na okenní parapet kartičky, talismany, minerály či jakékoli předměty používající k věštění a dobíjení energie.


A užívejte dnešní večer!



Autor: Tereza

Malovaný obrázek: Amaria Studio

bottom of page