top of page

NOVOLUNÍ VE ŠTÍRU (25.10.2022, 12:48 hodin)


Hezký přednovolunní podvečer! Měsíc se nám s měsícem sešel a máme tady další fázi měsíce, která se nazývá Novoluní a která vždy do našich životů přináší možnost něco nového začít, rozjet, nastavit, a to nejvíce vždy v tématu, ve kterém se Novoluní odehrává.


ŠTÍROVSKÉ NOVOLUNÍ


Říjnový/listopadový čas se nám planetky postupně přesouvají do znamení vodního Štíra, který vládne podzimnímu času, ve kterém se přesouváme do temnější části roku. Tím jak venku světla ubývá, nastává i pro nás čas více se stáhnout do sebe a polemizovat o různých věcech - v tichosti a samotě. Proto je vždy období pod Štírem vhodné na to, projít skrz na skrz své podvědomí. Je potřeba říci, že tento rok jsme vedeni k tomu, abychom se v sobě prohrabali už od dubna, proto nás v tomto období tolik tento rok nepřekvapí, že máme jít ještě hlouběji a na dřeň - už jsme si přece jen za ty poslední měsíce zvykli.

Nicméně právě štírovské Novoluní nám může ještě více pomoci něco, co jsme nechápali pochopit a zároveň i uchopit. Jeho energie vede do hloubky, do samotného zrodu věcí, do podstaty, do základů, neboť symbolem Štíra je smrt - tou to všechno končí, ale zároveň i začíná.



CO NÁS UČÍ?


Během tohoto cyklu máme velkou touhu, ale i příležitost dostat se až na samotný začátek a konec záležitostí. A právě schopnost naučit se ukončovat nefunkční vztahy, vzorce chování či zvyky, je v doméně Štíra. Novoluní ve Štíru nás učí vzít sílu a moc do svých rukou. Sestoupit do míst, kam jsme odložili, vytěsnili, pohřbili vše nepřijatelné, nechtěné, děsivé. Vytáhnout strašáky z třinácté komnaty a osvobodit sebe i svůj prostor. Tam, kde se nám to nedaří, možná zažíváme tuto energii i v její stinné podobě – jako žárlivost, pomstychtivost, manipulaci nebo i ve formě silných emocí, které neumíme uchopit. Pokud jste ochotni si přiznat, že se k těmto strategiím v určitých situacích uchylujete nebo že se Vám stává, že jsou emoce mimo Vaši kontrolu, je to první krok, k tomu zjistit, proč tomu tak je.


Zároveň je důležité dodat i důležitost planety Saturn, která v neděli přešla do přímého směru. Úkolem bylo od června s retrograditou Saturna prozkoumat, jaký máme vztah k financím a našemu tělu. Když jede planeta přímo, jdeme do praxe, to znamená, že od teď už máme veškeré informace a na nás je, se v daných oblastech chovat na základě toho, co jsme se dozvěděli v uplynulých měsících.


Jak to s těmito oblastmi máte Vy? Jaký je Váš vztah k penězům? A k vlastnímu tělu?



Přeji hezký večer!

Autor: Tereza

bottom of page