top of page

NOVOLUNÍ VE ŠTÍRU - 7.11.2018

Hezký středeční den. Vítám Vás u dalšího článku, tentokrát o planetární konstelaci zvané NOVOLUNÍ.


Novoluní je jednou ze čtyř fází Měsíce, která je symbolem přeměny, nového začátku a otevření nových témat. Na rozdíl od Úplňku, který vždy osvicuje celou oblohu, je NOV okamžik, kdy se Měsíc nachází mezi Sluncem a Zemí a my ho proto z naší planety nevidíme. Když Luna přibývá, tedy jde pomalu do své celistvé fáze, dodává energii a sílu, taktéž uzavírá různá témata, která se již naplnila. A naopak, má-li něčeho ubýt, chceme něco odstranit, vyčistit, začít nanovo využijeme k tomu období, kdy Luna ubývá, tedy dnešní NOVOLUNÍ. Tato fáze je vždy nejsilnější v den celistvosti/novu, ale také dny všechny okolo (aktuálně od pátka 2.11. – pondělí 12.11.).


ŠTÍR je znamení vodní, otevírající tyto dny témata OKULTISMU, PODVĚDOMÍ, NEVĚDOMÍ a EMOCÍ.


V našem životě se tyto dny dějí zvláštní věci. Nejenom, že jsme pod magickým 11. měsícem, který se nachází pod okultním a karmickým 8. znamením Štíra, ale vše dokresluje sám JEDENÁCTKOVÝ rok 2018. Energie jsou opravdu zvláštní, tajemné, citlivější, ale věřím, že i méně citliví jedinci mi určitě dají za pravdu. Můžeme být přecitlivělí, náladoví a tak zvláštně vychýlení ve svých emocích. Jednu minutu se smějeme, ve druhé se nám chce brečet. Je to tím, že Štír je především znamení emocionální, které je ovládáno nejen svými emocemi, ale i svým nevědomím a podvědomím. Přichází k nám informace nejen našeho niterního, vnitřního já, ale i informace ze záhrobí a minulých životů. Nevím, jak Vy, ale listopad teprve začal a mě chodí milion informací téměř každou chviličku. Pokud toto vnímáte i Vy, informace nepodceňujte, mohou Vám hodně odhalit a tím i pomoci ve Vašich otázkách. Jak jsem psala výše, toto Novoluní je silně spojeno s okultismem. Nejen tím, že stojí ve Štíru, ale i tím, v jakých obecných energiích se právě pohybuje. Můžeme mít nejen zvláštní myšlenky a třeba i sny, ale taktéž se dnešní den odkryje to, kudy máme jít. Naše emoce a "zvláštní" událost nás nasměruje. Proto pokud nemáte v něčem jasno, položte v duchu otázku a čekejte. Bude Vám během dne dána nějakou cestou odpověď. Štír také souvisí s pohlavními orgány. Někoho bude tento den a dny okolo ovládat silný sexuální pud.

A i když není úplněk, doporučuji tyto energie využít k očištění kamenů, karet a talisman. Tyto předměty do sebe nasáknou velmi silnou energii.


Autor: Tereza

bottom of page