top of page

OČISTA PROSTORŮ

Hezký sobotní den. Nevím jak u Vas, ale tady u nás v Českých Budějovicích pořádně leje. 🌧️Žádný výlet se nejspíš konat nebude, a tak jsem si sedla a sepsala pro Vás článek o kterém už jsem se v nedávné době zmiňovala, že napíšu. Rozhodla jsem se více zaměřit na téma ENERGIE, OČISTA PROSTORŮ, DOBÍJENÍ. Toto téma by vydalo na několik stránek, je toho tolik, co by se do něj dalo zařadit, a proto budu v některých částech stručnější a nebudu zabíhat příliš do detailů. Třeba téma pak v budoucích článcích ještě více otevřu.



Energie.. to je téma. Jsou všude kolem nás. Jsou to částečky, které jsou různě zbarvené, je to taková vrstva neviditelného dýmu, který je všude kolem - venku v parku, v ložnici, kuchyni, kolem domu, opravdu všude, kde Vás napadne. Když jsme naštvaní, energie zčervená, když jsme pomsytichtiví a k druhému nespravedliví, energie zšedne nebo dokonce zčerná. Když jsme naopak vyrovnaní a vnitřně vděční a šťastní, energie je kolem nás nádherně barevně zbarvená - zlatě, bíle, zeleně, vždy podle hlavní energie každého jednotlivce. Každý kolem sebe máme nějakou energii, podle toho jak se cítíme, ale i v každém objektu a místnosti se drží přesně ta energie, kterou tam nechávají její majitelé nebo lidé, kteří se v ní zdržují. Pokud se v ložnici hodně hádáme, bude se nám pravděpodobně po nějakém čase i špatně spát nebo se nám budou zdát nehezké sny. Znáte sami pocit, kdy někam vejdete, a troufám si říct, že tento pocit zažili snad všichni, kdy na Vás jakoby padne mlha. V místnosti je Vám úzko, necítíte se tam dobře, možná se Vám tam může i špatně dýchat nebo dokonce máte pocit na zvracení. To jsou všechno energie, které se mohou na různých místech držet klidně i několik desítek let a staletí. Proto jsou i známa místa, nazvaná jako strašidelná nebo temná, kdy z historie víme, že se na nich něco stalo a místo nám to svými nepěknými energiemi připomíná dodnes.


Jak jsem ale psala výše, energie nemají jen místa a oblasti, ale také lidé. Každý kdo ke mně přijde na konzultaci přichází s nějakou energií, která prozrazuje, jaké téma zrovna tento člověk nejvíce řeší, jak je naladěn, jak je upřímný, jaký je to vlastně člověk. Energie, která není na první pohled viditelná, ale po chvilce velmi dobře cítitelná prozradí o člověku vše. I kde má zdravotní problémy, jaká místa jsou na jeho těle zatížená, bloklá, zaseklá a kde se může už naakumalovanou negativní energií tvořit nějaký zánět či nádor.


Dnešní článek jsem ale chtěla především věnovat očiště prostoru. Dá se natrénovat i vidění aury a energií, ale o tom třeba někdy příště. Dnes s Vámi chci sdílet tipy a rady, jak na "čistou domácnost". Jak na to, když chceme své obydlí, kancelář, auto udržovat v pozitivní energii. Mnoho rad už jsem s Vámi sdílela dříve, ale protože je Vás tu hodně nových, napíšu je znovu a dnes je i více rozepíšu.


 

TIPY NA ČISTÝ PROSTOR:


 

✔️ ÚKLID


Nejdříve, ať už začnete s jakoukoli očistou, ukliďte daný prostor. Ať má každá věc své místo. Protože ať tomu věříme nebo ne, i v materiálních věcech je uchována energie. Ať už se jedná o upomínkové předměty, dárky, které nám někdo daroval, ale nám je líto vyhodit je, jen proto, že to byl dárek, nebo třeba účtenky či ozdoby.. Toto všechno je něco, co zasekává energie v místě, kde jsou uložené. Protože právě každá věc má svou energii. Pokud jich je hodně, pečlivě schovaných, o to hůř. Úklid, opravdu důkladný úklid může trvat rok, někomu týden, nebo den, ale věci, které schováváme jen pro pocit „třeba se nám jednou budou hodit“ je mylný. Negativní energie je skrytá energie, která se nehýbe. To znamená – buď začít věci používat nebo je bezkompromisně vyhodit.


Pokud na očistu chvátáte a nemáte příliš času na to vyklízet všechny šuplíky a skříně, věci, které jsou vidět alespoň na povrchu, srovnejte. Nenechte nikde nic rozlitého, převaleného, nahromaděného. Ať má každá věc svůj prostor.



✔️ VŮNĚ


Vůně v prostoru je velice důležitá. Pomáhá rozvibrovat naše tělesná a nervová centra, která se díky tomu mohou dát po nějaké době používání do harmonie. Ať je to svíčka, vonný olej či vibrační esence, mnoho z nich má značnou duchovní vibraci a jejich používáním můžeme pomoci nejen sobě, ale i danému prostoru. Ne nadarmo je nám dobře v lese, tam, kde cítíme květiny nebo posečenou trávu. Tyto vůně v nás probouzí nádherné pocity, které nás vylaďují a tím i uklidňují. Teď jen najít tu svou. Mezi vysoce vibrační vůně se řadí: CEDR, CITRON, EUKALYPTUS, LEVANDULE, ŠALVĚJ BÍLÁ či TEA TREE. Já osobně velmi ráda používám vonné tyčinky od firmy Satya, které nejsou testované na zvířatech a jsou vyráběné přímo v Indii. Jejich vůně je neuvěřitelná. Co se týče vonných olejčků, to velmi často používám vůni citronu, pomeranče, ale také eukalyptus, který má očistné účinky.




✔️ HLUK


Toto slovo zní možná vtipně, ale věřte tomu, že domov potřebuje žít. Energie v něm by se měla neustále hýbat, neměla by se nikdy umrtvit. Zvuk je totiž velice mocný nástroj, který osvobozuje negativní energii a vyvádí ji pryč. Není náhoda, že mnoho šamanů ke své práci používá bubny, různé řehtačky či zvonkohry. Je pouze na Vás, co do svého domova zvolíte, ideální jsou však klasické zvonkohry, které se zavěšují nad dveře, k oknu či na balkon. Tato malá pomůcka může nádherně projasnit energii v prostoru.



✔️ VYKUŘOVADLA


Vykuřovadel jsem vyzkoušela velkou řadu, ale rozhodně na ně nejsem odborník. Vypozorovala jsem však, jaké mně osobně sedly a v jakém období. Nejsilnějším vykuřovadlem, které vždy používám jednou za cca 3 měsíce a které stahuje veškeré negativní energie, ať už od hodně negativní prostor, prostory zašpiněné cizí, negativní energií, až pro prostory, ve kterých pobývají cizí entity a duše je Dračí krev. Velmi účinné je pak i kadidlo, šalvěj bílá a ekualyptus. Osobně používám tyto od Rymeru, kde máte zezadu krásně popsáno, k čemu se dané vykuřovadlo hodí, jak bylo dříve používáno.



Pro vykouření místnosti budete potřebovat mističku, rychlozápalné uhlíky, zapalovač či sirky, písek a vykuřovadlo. Vezmete si mističku (ne plastovou), nasypete do cca poloviny misky čistý (opravdu čistý!) písek, který seženete snad ve všech obchodech s duchovní tématikou. Pak si ideálně kleštičkami podržíte uhlík nad dřezem, umyvadlem a podpálíte ho zapalovačem či sirkami. Uhlík začne praskat, po praskání je důležité ho rozfoukat, aby zčervenal. Žhnoucí uhlík položíte do misky na písek a na něj stačí malinko nasypat vykuřovací směs. Ta začne po chvilce doutnat a je dobré s mističkou obejít celý byt/prostor podél zdi a představit si, že se veškerá energie ze zdí stahuje do uhlíku. Jak budete procházet očišťovaný prostor, toto si po celou dobu představujte. Misku pak po tom, co jste třeba 3x obešli celý prostor, můžete položit doprostřed místnosti a nechat ji tam položenou než se směs vykouří. Já u vykuřování zapaluji i bílou svíčku, kterou nechávám stát veprostřed místnosti. Vykuřování může trvat od 30 minut po 2 hodiny, záleží, kolik směsi bylo na uhlík nasypáno a jak silná vykuřovací směs je. Důležité, co nikdy nesmíte zapomenout, je otevřít při očistě všechna okna v místnosti-bytě, aby se mohlo vše negativní dostat ven. Taktéž veškeré oblečení, které jste měli na sobě při očistě hoďte do pračky, sebe hoďte do vany nebo do sprchy. :) Nesmí na Vás zůstat žádná přichycená energie! Voda z Vás veškeré zbytky energií stáhne.


✔️ MINERÁLY


Minerály jsou pro mě osobně něco úžasného a naprosto nepřekonatelného. Osobně je mám snad všude. V kabelce, na ruce, v poradně, v každé místnosti mého bytí. Nejenom, že jsou krásné na oko, ale ukrývají v sobě tak silnou energii, která, když je správně používána, může velice dobře posloužit. Každý minerál je na určitá témata, každý má svou specifickou funkci, ale také očistu a údržbu. Nejuniverzálnějším kamenem je křišťál, který je proti negativní energii a zároveň sám vytváří energii pozitivní a očistnou. Tento kámen je ideální zavěsit na provázku či jemné struně do oken, neboť právě okna jsou takovou bránou mezi světy (podobně jako zrcadla, které není dobré mít v ložnici).


Pro mě nejsilnějším kamenem na očistu je ale Selenit, kámen Ryb, který ale doporučuji každému, kdo chce žít nejen v energeticky čistém prostředí, ale kdo chce i ze sebe sundat nánosy energií, které k němu nepatří. Tento kámen navrací čistotu, rozvibrovává veškeré buňky, veškerou energii, která je zaseklá, negativní. Jeho očista je jiná než u většiny kamenů - nesmí se dostat pod vodu, aby se nerozpadl, nabíjí se na měsíčním světle, a proto ho skoro nikde neseženete v podobě náramků či náhrdelníků. Prodávají se nejčastěji dva typy - zaoblená srdíčka, u kterých jsou svým zpracovaním účinky jemnější, a tyčinky, u kterých jsou tyčinky velmi silné. Doporučuji tento kámen pořídit snad každému, kdo chce mít co nejvíce klidný a očištěný prostor, ve kterém se pohybuje a také těm, kdo chtějí na sobě pracovat a vytahovat ze sebe silně, avšak i přesto velmi jemně vše, co k nim nepatří . Kámen už vše ostatní zařídí. Stačí ho položit na poličku, pod polštář, na okno, nebo i do okna, neboť je to velmi účinný pomocník při jakékoli ochraně.



✔️ SŮL


Sůl je velký pomocník pro energetickou očistu místností. Na negativní energii a udržení čisté a pozitivní energie je výborná sůl mořská nebo také černá sůl. Tyto soli je dobré v nějakém menším kalíšku či mističce mít v každém rohu bytu nebo místnosti, kde se může potencionálně držet negativní energie. Tato sůl vytáhne ze zdí vše negativní, co se v ní hromadí, proto ze začátku je dobré sůl vyměněňovat po týdnu, poté stačí po několika měsících. Rozdíl však určitě poznáte.


 

V poslední době povědomí o entitách, negativních energiích a energetických zónách narůstá. Každý si pod tím představíme něco nepříjemného, vysávacího, co nám bere radost a chuť. V dnešní době není nic špatného a vlastně nenormálního hledat způsob, jak se před negativní energií chránit, jak zabránit tzv. vysavačům sát. A proto doufám, že tyto pouze základní tipy Vám pomohou očistit své příbytky, ve kterých se pak budete cítit příjemně a uvolněně. Vše je potřeba dělat s láskou, protože i když vnímáme světlo a tmu, pozitivní a negativní, smutek a radost, za tím vším je ale pouze jedno, sjednocené pole jedné energie, které, je potřeba dodat, se často mění pouze tak, jak s ním my sami dokážeme pracovat a hovořit.


Krásný zbytek dne, hezký víkend!


Autor: Tereza

bottom of page