top of page

OBDOBÍ 14.10. - 3.11.2020 (retrográdní Merkur)

Zdravím při čtvrtku! Včera ráno nám přešla planeta Merkur, která stojí za aktivitami, komunikací a za tím, jakým způsobem denně „řešíme“ a žijeme, do retrográdu neboli zpětného chodu. Co to pro nás znamená?


Znamená to, že až do 3.11. budeme tak trochu nemotorní, zapomnětliví, věci nám nepůjdou tolik od ruky, vše okolo nás může stagnovat a záležitosti se nebudou hýbat a odehrávat tak, jak mají nebo tak jak my chceme. Každý zpětný chod u planet značí nějaké nesrovnalosti a komplikace. Stejně tak proto i teď u planety Merkur, která jede svou poslední retrográdní fázi tohoto roku. Od 14.10. do 3.11. kdy bude přeneseně řečeno couvat, je dobré dávat pozor na několik věcí. Zároveň, jako všechno, i tento zpětný chod planety má ale i svá velká plus.



CO NEDĚLAT:

- nepodepisovat důležité smlouvy a dokumenty - netlačit na pilu - snažit se nejít do sporů, raději mlčet a myslet si své - nedělat žádné velké výdaje (např. nekupovat drahou elektroniku a všemožné přístroje, nedávat finance do hodnotnějších věcí) - pozor při cestování (hrozí dopravní zácpy, nehody, nepozornost, zpoždění) - nezačínat podnikání - neprovádět žádné velké změny (stěhování, nová práce,..)


CO DĚLAT:

- být trpěliví, vyčkávat - uklízejme, dělejme čistku - promýšlet než něco řeknete (vyloženě „dvakrát měř, jednou řež“) - buďme otevření novým názorům a novým možnostem, přehodnocujme své postoje - zkoumejme sami sebe a svůj život - stáhněme se a spíše „nevylézejme“ - napravujme chyby, omlouvejme se, odpusťme - pišme si seznamy toho, co musíme udělat, můžeme být zapomětliví - dělejme si náhradní plány, mějme v záloze záložní plán - zálohujme data a vše o co nechceme přijít - nařiďme si hodiny o 10 minut dřív, při retrográdu se typicky chodí pozdě 😃




Jako každou planetární změnu, berte i tuto jako příležitost. Při retrográdech se věci nedějí tak, jak chceme, ale mají své velké výhody. Nutí nás přemýšlet nad svým životem a něco přehodnotit, uzavřít a dokončit. Takže teď se nikam nežeňte, ale přemýšlejte. Co ano, co ne, co se Vám líbí, co se Vám nelíbí, co chcete, co nechcete. Nastavte si to tak, že až se planeta otočí a bude od 3.11. v přímém směru, budete vědět, co dělat a co nedělat. Nejvíce mohou mít pocit, že věci nefungují Štíři a potom v období 28.10. – 3.11. Váhy. Takže tyto dvě znamení pozor.


Krásný den!

Autor: Tereza

bottom of page